"Битката" за бул. "Дондуков" – бързат с паветата за Борисов

Строители обещават до 2 седмици да бъдат донаредени
23 авг 2017 14:15,
66

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Пек, студ – кипи усилен труд... по столичния булевард "Донкудов". Макар да прилича на бойно поле, строителите обещават, че до две седмици реденето на паветата ще е готово, за да могат правителствените коли безпрепядствено да стигат до сградата на МС.

По всичко личи, че ремонтът на бул. "Дондуков" ще влезе в историята като един от най-лошите ремонти, изпълнявани в София през годините, алармираха преди дни от "Спаси София".

Още по темата

"Паветата се редят на вълни и бабуни с фуги по няколко сантиметра, бордюрите масово са замазани отгоре-отгоре, а релсовият път - той се изпълнява по същата стара и неработеща технология. В крайна сметка в криво кофрирания бетон пак има трупчета...", отбелязаха от "Спаси София", като отправиха апел към кмета на София Йорданка Фандъкова Столичната община незабавно да нареди на фирма "Трейс" да преправи всички констатирани дефекти, да санкционира надзора и да гарантира, че този булевард ще бъде изпълнен качествено.

В отговор на това столичният кмет заяви, че реконструкцията на булеварда се наблюдава от специалисти, а каменните блокчета се редят от най-добрите павьори.

Фандъкова обяви, че до края на октомври ще завърши реконструкцията на столичния булевард "Дондуков".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
1
 
! Отговори
Курти преди 6 години
Колеги, минете покрай Английската гимназия и погледнете пропадналия "нов" тротоар. Изглежда по-зле от нужника в бащината къща на кмета на Град София, някъде из далечните села на Милата ни Татковина, където крадливата учителка по руски език в момента слага буркани за зимата.
55
1
 
2
 
! Отговори
Лошо ми е преди 6 години
Браво, браво! Пак статия с правописни грешки... Преди да се "информирате" първо се образовайте! БезпрепяДствено, ама друг път.
54
3
 
4
 
! Отговори
Какво се чудите преди 6 години
При капитализма е така. Купувсш си печка,хладилник или телевизор,живот- пет години. После- нови,че да не ти омръзнат. В къщи все още ползвам един 40год хладилник,който си работи като звяр. Иначе,два нови нямаха дълъг живот. Някога се ценеше повече качеството. Имаше и резервни части. Сега ползваш и ....хвърляш,иначе фирмите ще фалират. Същото е и с ремонтите,ама те не могат да издържат и 5 год. Еми,на нашите фирми трябва да се подсигури работа,а на поръчителите- полагаемото.
53
4
 
16
 
! Отговори
няма много време преди 6 години
Целият народ бърза за Борисов с по едно паве в ръка!!
52
4
 
11
 
! Отговори
бай Петко преди 6 години
Според заглавието ...бързат с паветата за Борисов... Борисов и неговата министърка на МВР да бяха побързали да платят таксата към 112 че заради тях 3 /три/ години МВР не е плащало дължимото към 112. Чудете се още защо сме на това дередже и пак гласувайте за.....!!! Сегашния министър бил притиснат ?!?!?! БОЖЕ пази БЪЛГАРИЯ !
51
3
 
12
 
! Отговори
bate goiko преди 6 години
българин с машина не може да асфалтира, те дали на роми павета да редят...only in bulgaria
50
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Павирането е било майсторски занаят навремето Погледнете само паветата към Щастливеца. И цяла БГ може да се види как преди 20-30г. асфалтирани павета, щото явно не са били модерни, сега се оголват от асфалта и се подават отдолу недокоснати от времето, на по 100 и кусур години... А ако минавате през пернишкото с. Дивля, обърнете внимание какви паважи има. Там е имало майстори, обиколили цяла БГ, та и извън нея. Тези сега са чисти имитатори.
49
4
 
6
 
! Отговори
Питам преди 6 години
Кой век сме сега че да се редят павета по булевард.Акъла не ми го побира.Гаранция че скора ще бъде покрит с асфалт и ще излезе евтинао.Как не се намери никой да пратестира.
48
2
 
14
 
! Отговори
Anonimen преди 6 години
Бързата работа-срам за майстора.Има ли в последните години ремонт в София,който след това да не е бил повторен и потретен.Какво разбира даскйалицата от строежи и ремонти,та дава компетентното си мнение за качеството на ремонта.Нея я поилзват само за фасада,а други решават кое как да бъде.
47
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бих искал да насоча вниманието ви и към още нещо. Обърнали ли сте внимание че се демонтират стълбовете на улично осветление и се зариват единичните шахти. Къде в 21 век когато ремонтираш не правиш нова подземна инфраструктура?!!?. Това след 3 месеца ще бъде разкопано от дефектни и скъсани подземни кабели. Въпросът е пак защо се прави ремонт само за спортът а не устойчиво. Дали са павета, дали кабели докато стоим и само гледаме нищо няма да се промени
46
3
 
21
 
! Отговори
м преди 6 години
София е една от най-големите кочини, които съм виждал. Прави ми впечатление, че така наречените ''централни софиянци'', ''реститути'' или уж еталонните граждани са се приспособили като вируси към *** и тя не ги смущава.Драстична липса на хигиена и градоустройство приличащо на изоставена кофа ***. Пробит ***, украсен с безперспективна мизерия.
45
1
 
13
 
! Отговори
куката преди 6 години
Няма страшно, да докара до пролетта пък после картофка пек ще ремонтира, но преди това няма да знае, после ще възложи проверка и ако има виновони ще бъдат най-строго наказани!
44
1
 
19
 
! Отговори
Пенсионер преди 6 години
До BitВ България живи майстори павьори няма. отдавна не са между жиеите. Безумие е да се разчита на ***. Нищо няма да излезе от павирането. Пълна простотия и глупост. Така само се изливат пари като вода в пясък!
43
2
 
7
 
! Отговори
Дедо Гега преди 6 години
До хмТези от Първото Народно събрание държа да ти кажа приятелю, са били поне 15 пъти по-високообразовани от сегашните! София е обявена за столица поради съвсем други причини, нямащи нищо общо с функционалността на града. Само да кажа, че София по онези времена- 1878-1900 е била абсолютна ***. Русе е бил град, изглеждащ в пъти по-добре от София. София е избрана, защото според закон от онези времена, ако стлоицата е на по-малко от 100км от границата,не можеш да имаш териториални претенции!
42
0
 
17
 
! Отговори
Bit преди 6 години
Вижте хубаво, какви точно майстори редят паветата, ама не им гледайте жилетките а другото!!!!! Като Ви казах преди време, че точно такива ще са изпълнителите Вие не, та не.Е, поне ще имат работа и за следващия сезон/и.
41
6
 
8
 
! Отговори
хм преди 6 години
Урбанистично,икономично,сейзмично,екологичния кошмар София-Столица на България.Ще продължава да поглъща ценни ресурси заради погрешната идея ,че може да е центъра на вселената.Явно онези в първото събрание не са били много образовани за да я обявят за Столица,а кошмара си продължава.
40
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гаранция че още първата зима новите павета ще са толкова накривени,че ще се наложи спешен пролетен ремонт!
39
1
 
39
 
! Отговори
бг преди 6 години
В едно малко германско градче гледах как две германчета правиха тротоар с павета .Изкопаха го 80 см. ,после напълниха 50см с трошен чакъл и трамбоваха с машина , после запълниха с трошен филц 30см и пак трамбоваха с машина , след това сложиха възглавница от влажен пясък с примес от цимент ,заравника и наредиха бетонни павета и върху тях отново трамбоваха с машината.Няма мърдане поне 50 години! Тая работа не е за ***.
38
0
 
18
 
! Отговори
АХЕ преди 6 години
Започвам с похвалите: Похвално, че се извършват тези ремонти по цяла София, похвално, че започнаха навреме, похвално, че променят схемата на транспорт в София (не може чисто нови Тролеи да се чупят по старите павета по Прага, некой дава ли си сметка що пари отиват за ремонти). НО, ДАМУСЕНЕВИДИ, ИЗБЕРЕТЕ ПО БЪРЗИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ. Работя близо до ремонта на Прага и Шандор Петьофи. Епа там има буквално общо 15 човека. И не ми излизайте с номера, че технологично толкова са необходими, ПЛЗ.
37
1
 
10
 
! Отговори
браво преди 6 години
заглавието кърти, както винаги днес!