На софийски тротоар: Диригентка счупи лакътя и носа си

Спънала се в по-висока плочка на няколко метра от общината
25 авг 2017 15:00,
65
На софийски тротоар: Диригентка счупи лакътя и носа си
Снимка: bTV

Френско-българската диригентка Нели Пинтева – Банс счупи носа и лакътя си след като се спъна на тротоар в идеалния център на столицата. Това доведе до нова петиция с искане за ремонт на софийските тротоари.

В края на юли Нели Пинтева – Банс минавала по улица "Московска" до църквата "Света София". На няколко метра от общината се спъва в една по-висока плочка на тротоара, пада и се наранява сериозно.

Следват операции на ръката и носа, а възстановяването се оказва трудно:

"Едната ми ноздра е изцяло запушена, другата на зиг-заг и трябва да правя втора операция съвсем сериозна. Вчера ми махнаха гипса и още не мога да си служа изобщо с лявата ръка, трябва да започна рехабилитация и ще видим какви ще бъдат резултатите", разказа тя пред bTV.

Инцидентът провокира Нели да поиска с петиция ремонт на тротоарите в града. Подкрепена е от над 500 души.

"Първото оправдание е "Няма пари!", което не е основателно, ако се пресметнат парите, които се дават за лекуване на пострадалите от тези травми, сигурно няма да бъдат малко тези пари", коментира Нели.

От общината обясниха, че поетапно обновяват тротоарите. За догодина е планиран цялостен ремонт на района около "Александър Невски", ул. "Московска" и около храма "Света София" за около 20 милиона лева.

"Огромен е градът, знаете, че действително гледаме да приоритизираме нещата, където са най-наложителни ремонтите дейности, но няма как да стане навсякъде да се обновят тротоарите", признава зам.-кметът Евгени Крусев.

През тази година са ремонтирани около 40 улици цялостно, с тротоарните настилки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
1
 
! Отговори
Ремонтират! преди 6 години
На "Ами Буе" до Пирогов правиха ремонт. Асфалтираха я, и: веднага на новия тротоар кацнаха 20 коли и камиони, които рушат. Сложиха колчета на "Буе" и "Крайков" и се оправиха нещата. С-я трябва да бъде с колчета на тротоара. Защото повечето коли са на фирми и магазини, които разбиват инфраструктурата на живущите. Съветът ми към Общините: не асфалтирайте тротоарите, нагрятия асфалт излъчва топлина, която е непосима през лятото, ПЛОЧИ. Разрешете подземните гаражи да слагат свободно антипаркинг у-ва
54
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С всеки може да се случи, но една нормална държава трябва да има инфраструктура а още повече да може да я поддържа а ние и двете неща ги нямаме особенно ни куца подръжката а то това е основното
53
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Важното е смартфонът да е здрав. 1500 лева, ей. Всеки гледа смартфона, кривият нос и кривият лакът нямат значение.
52
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Центърът е идеален, нещо диригентката е менте.
51
0
 
2
 
! Отговори
Тъпак преди 6 години
Където минават най-много хора и автомобили, тротоарите и улиците са най-разбити. И не защото минават, а защото не са ремонтирани. И не само в София
50
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Fandakova e sa sad vs trotoari v zentara na sofia sa katastrofa v afrika nama taki prostaschki s4upenibtrotoari kogi da mirislivi bokluzi a fsndakova milionerka stana tja po trotoari na hodi schofior ja vosi gerberkata selendurka u4itelja kade sa eu pari me drugarko fandakova
49
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
и кво сега спънала се пак ли държавата е виновна ?? Да гледа къде върви, щото във Англия и Франция никъде не се е случвало да има някъде по висока плочка...
48
1
 
1
 
! Отговори
ми да... преди 6 години
До The Ghost у левуново няма нищо, в пустинята съвсем
47
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей, по павета ходите и мрънкате. Я елате у село да видите равно ли е, само кал и кипир /засъхнала кал/. никой не се троши, защото си знае дупките, помнете си и вие паветта. Последно баба Варадинка беше паднала от крушата, но никой не писа за нея, и крушата си е нейна, да беше чужда, белким щяха да пишат. Сега не може да си дои кравата, ама кой го еня?
46
5
 
7
 
! Отговори
Предложение! преди 6 години
Искам да се върне жителството! Не може всички *** в София-Данчено да стане кмет на Самоков и да асфалтира цялата околия, барабар с нейния съселянин, дето ръси мозък тук.Ми не Ви избираме ние-вие се натърторихте тук -и си се избирате!
45
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това звучи направо като виц ,който завършва с : -А сега махай и ръкомахай като не си гледаш в краката Общината и била виновна Ами хайде да прекроим столицата по молба на цигулари и контрабандисти ,че да не се спъват докато си четат партитурите.
44
1
 
9
 
! Отговори
Темида преди 6 години
Темида добре че някоя златка не се спъна д падне яййй тогава щяхте да видите. Щеше да има емисия на живо. После 2-3 дни в сутрешните блокове за по 1-2 часа. Полемики и тн. Можеше и някой протест да заформят загрижени граждани (нали само за простотии протестираме).
43
0
 
14
 
! Отговори
bolbov преди 6 години
Баща ми беше лекар.Спъва се и пада пред Министерството на здравеопазването.При падането си удря главата в планка с която е закрепен рекламен билборд и умира на място.Велико без хабер и е на столичните община ри. Кражби само това се върти в главите на управляващата клика.Ще се сетят за народа когато може да се изброи с пръстите на една ръка.Срам и позор!
42
9
 
4
 
! Отговори
Xaxaxa преди 6 години
Да беше извикала КАТ бабата, че да й напишат акт за несъобразена скорост. Ходи и блее. Ам ще вземе да се блъсне в някое дете и да падне отгоре му какво правим тогава??? Кой кого ще съди?
41
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
София може да е нормален град когато цяла то СО се вкара в затвора и на всички им се конфискуват имуществото и сметките. Следващите ще знаят, че краднат ли, чака ги същото. Учителницата направо разнебити града, но нали Батко Буби ди в пази, това ще продължава. Пострадалата жена да съди Картофената принцеса, всичко идва от нея.
40
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И ДА ОСЪДИ ОБЩИНАТА ЩЕ ОТНЕМЕ ЕДНО 10 ГОДИНИ!!!ЛЕЛЯ МИ СИ БЕШЕ ПОТРОШИЛА ГЛАВАТА И ОЧИЛАТА НА ПЕТТЕ КЬОШЕТА В СОФИЯ ОТ ЕДНА НЕОБЕЗОПАСЕНА ИЗДУТИНА НА ПАВАЖА НО НЕ СЪДИХМЕ ОБЩИНАТА А ТРЯБВАШЕ :D
39
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
УЛИЦИТЕ СА В БЕЗОБРАЗНО СЪСТОЯНИЕ!!!АКО НАРОДА НИ БЕШЕ МАЛКО ПО-БОГАТ ЩЕШЕ ДА Я СКЪСАТ ОБЩИНАТА ОТ ИСКОВЕ :D
38
1
 
14
 
! Отговори
хо хо преди 6 години
На ул. Нишава в разстояние на точно 150м. има положени 12 различни по размер и вид плочки и 7 различни нива на тия плочки , като при някои разликата е 10-20см. Колчета също са слагани коѝ където му е скимнало ! В цяла Англия има два вида плочки ( изключително здрави) или слагат асфалт на тротоарите.Точка!!
37
1
 
21
 
! Отговори
The Ghost преди 6 години
Ако това се случи в Горна Оряховица, Попово, Сатовча, Пирдоп, Карнобат или друг град извън СОФИЯ - никой няма да разбере
36
1
 
3
 
! Отговори
Го4о преди 6 години
БСП няма ли най-после да направи ПОНЕ ЕДИН ТРОТОАР В ТАЗИ ДЪРЖАВА, та да ги запомним и тях с нещо!?!?!? Само джафкат и нищо не правят за да могат и те след 11 години ЗАБВЕНИЕ, да спечелят и те НЯКАКВИ ИЗБОРИ!