На софийски тротоар: Диригентка счупи лакътя и носа си

Спънала се в по-висока плочка на няколко метра от общината
25 авг 2017 15:00,
65
На софийски тротоар: Диригентка счупи лакътя и носа си
Снимка: bTV

Френско-българската диригентка Нели Пинтева – Банс счупи носа и лакътя си след като се спъна на тротоар в идеалния център на столицата. Това доведе до нова петиция с искане за ремонт на софийските тротоари.

В края на юли Нели Пинтева – Банс минавала по улица "Московска" до църквата "Света София". На няколко метра от общината се спъва в една по-висока плочка на тротоара, пада и се наранява сериозно.

Следват операции на ръката и носа, а възстановяването се оказва трудно:

"Едната ми ноздра е изцяло запушена, другата на зиг-заг и трябва да правя втора операция съвсем сериозна. Вчера ми махнаха гипса и още не мога да си служа изобщо с лявата ръка, трябва да започна рехабилитация и ще видим какви ще бъдат резултатите", разказа тя пред bTV.

Инцидентът провокира Нели да поиска с петиция ремонт на тротоарите в града. Подкрепена е от над 500 души.

"Първото оправдание е "Няма пари!", което не е основателно, ако се пресметнат парите, които се дават за лекуване на пострадалите от тези травми, сигурно няма да бъдат малко тези пари", коментира Нели.

От общината обясниха, че поетапно обновяват тротоарите. За догодина е планиран цялостен ремонт на района около "Александър Невски", ул. "Московска" и около храма "Света София" за около 20 милиона лева.

"Огромен е градът, знаете, че действително гледаме да приоритизираме нещата, където са най-наложителни ремонтите дейности, но няма как да стане навсякъде да се обновят тротоарите", признава зам.-кметът Евгени Крусев.

През тази година са ремонтирани около 40 улици цялостно, с тротоарните настилки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
6
 
! Отговори
Пипи преди 6 години
Плочките от тротоарите на ул. Суходолска са в двора на един циг., виждат се от всички. Господин циг. се подготвя да ги изнася за Италия, но нито кмета на Красна поляна нито някой общинар ги вижда. Както казва народа гледат с широко затворени очи. А общината ще трябва да поднови тротоарите. Не са пипнали само плочките пред къщата на Киро японеца.
34
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докато има крадливи кметове тротоари няма да има.Отнася се за кметовете от цяла България.
33
0
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
елате във ВАРНА ДА ВИДИТЕ ВЪВ КАКВО БЕЗОБРАЗНО СЪСТОЯНИЕ СА ТРОТОАРИТЕ,ТАМ НЯМА КМЕТ И ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ,ТЕ САМО ВЗЕМАТ ЗАПЛАТИ.
32
1
 
7
 
! Отговори
Край преди 6 години
Ако некой не ми вярва - да дойде да види на какво са станали тротоарите от 3т. джипове дето ги катерят по плочките. При референдум - тротоари или паркоместа българчето ще избере паркирането. Много *** народ - съжалявам че съм от него и го обичам.
31
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
нишо ново под слънцето. пак добре, че е жива.
30
3
 
16
 
! Отговори
Край преди 6 години
Българчето троотоар го не вълнува. Ако на улицата има дупка - ще реве за колата ама тротоар даже и хич да нема -му е през бордюра. За българчето кола е по важна от детето, от майката с количка и от бабата с бастуна. Българчето се кланя на силата - колата с 500 к.с. е по-важна и от децата, жена му и майка му взети заедно. За това българчето ще изчезне - ще се стопи в глобалния свят като свинска пръжка.
29
0
 
9
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Пътят за изкуството у нас е трънлив и осеян с безброй препятствия
28
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А някой следи ли колко тротоара се унищожават....например от паркиране върху тях или от влизане на тежки машини встроителен обект през......тротоара.
27
0
 
4
 
! Отговори
екстремен спорт преди 6 години
а как ще пеят плочките наесен в прослава на Света София, ако са гладки и здраво монтирани
26
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тия едни и същи троторати ги правят по 5 пъти, за това няма пареточно този район е ремонтиран поне един път последните години! там в момента има снижени тртоари за по-лесен достъп за колички ... какво ще му правят пак???
25
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До29Всеки случай , не са българи , драги!
24
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 23Не само в Рим са такива тротоарите и не само в столиците на европейските държави , а и в останалите градове!Идете да видите тротоарите покрай Пирогов и между Военномедицинска и Цар Борис - това е жестока гавра и издевателство към хората , такива тротоари няма и в Африка!!!
23
2
 
1
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
до 21И кой мислиш, че ги реди плочките в Германия :-)
22
1
 
5
 
! Отговори
Амиии преди 6 години
Йорданка - ОСтавка !
21
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че аз всяка сутрин се спъвам в плочките по Витошка дето първо ги слагаха 2 години, а сега ги ремонтират по 6 пъти годишно. Добре, че бутам бебешка количка и се държа за нея. А за пресичането на Витошка с павирани улици се кръстя да не е заспало детето, че при майсторското редне на паветата по схемата 2 за 3 с повечко фуги, ще получи комоцио. Да ви имам приоритизацията и ремонтите
20
1
 
0
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
до 12Освен да лепиш етикети и да се изявяваш като писател, вземи прочети нещо...
19
0
 
1
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
до 5Не си чува и да горим вещици, нито пък да скопяваме неудобните на обществото, едва ли си чувал тук някой да изтрепе 70-80 човека за една пладня и роби не с ами работили в гермята, но бързаш да се съгласиш с нашите оплювачи!
18
1
 
5
 
! Отговори
Azov преди 6 години
Е, София, бате. Цетро на България, къде сите селяци се бутат да идат. Но си е нормално. Там са родени други селяци, чиито родители са дошли от околните села. Вселената ги събира :) Там причини за да им е намръщен фейсо колко щеш. От счупени плочки, до липса на парко места, липса на топла вода през лятото, през зимата и на парно, а въздуха е... Какъв да е под полите на Витоша?
17
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Едно от нещата, които ми направиха впечатление в Рим, беше, че тротоарите им са много гладки. Бях свикнал от София да гледам в краката си, за да не се спъна в нещо, докато вървя. Там нямаше нужда. Можех да си разглеждам спокойно, защото тротоарите бяха супер за каране на ролери. С едни широки гладки плочи. Евала на италианците.
16
2
 
7
 
! Отговори
Рок енд рол преди 6 години
"Бабите в центъра си искат хубав тротоар и това е. Но сякаш не забелязват че фасадите на сградите в които живеят се рушат и те трябва да дадат пари да ги оправат.".... В Карлово точно на празника на розата се срути сграда от дъжда. Добре, че японските туристи се разминаха само с уплаха. Сградата е частна, но е от старинните.