С книга в ръката из планината

"Библиотека в планината" посреща любители с Алеко Константинов
27 авг 2017 08:10, Красимир Ангелов
2
С книга в ръката из планината
Снимка: Булфото, архив

"Библиотека в планината" посреща в днешния ден планинарите на хижа "Алеко". Изданията за четене са уникални книги на Алеко Константинов, съобщиха от Столичната библиотека.

За втора поредна година библиотеката, съвместно с Дирекцията на природен парк "Витоша", участва с инициативата "Библиотека в планината" в традиционните чествания по повод 122-годишнината на организираното от Алеко Константинов масово изкачване на Черни връх и създаване на организирано туристическо движение в България.

На поляната пред хижа "Алеко" днес ще може да се разгледа планинска изложба, представяща първите издания на "До Чикаго и назад" от 1894 г., на "Бай Ганю" от 1895 г. и други уникални издания на книги от Алеко Константинов от фонда на Столичната библиотека, както и да се научат любопитни факти от историята на първите издания.

В празничната програма на честването ще участва и поетът Петър Чухов. Любителите на планината могат да получат безплатна едногодишна читателска карта или да вземат безплатно четиво от планинските библиотечни къщички, разположени на Дендрариума, Детски еко стационар "Бели брези", Момина скала, хижа "Алеко" и най-високата - на Черни връх, които ще бъдат заредени с нова и интересна литература.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
10
 
! Отговори
Bookworm преди 6 години
Хубава инициатива.Книгите са прозорец към света.