Последно: Бул. "Прага" се сбогува с паветата, асфалтират го изцяло!

В края на седмицата пускат движението по булеварда
Обновена: 28 авг 2017 14:25 | 28 авг 2017 13:52, Анисия Иванова
67
Последно: Бул. "Прага" се сбогува с паветата, асфалтират го изцяло!
Архив: Булфото

След многомесечните драми "асфалт-паваж" – експертен съвет на Министерството на културата взе решение да се разреши асфалтовата настилка на столичния бул. "Прага".

"Вчера започна полагането на първия пласт от асфалтовата настилка, която ще бъде на булеварда", похвали се зам.-кметът на Столична община по направление "Транспорт и транспортни комуникации" Евгени Крусев, който инспектира днес ремонтните дейности.

"Знаете, че Столичната община изпрати възражение на становището на Министерството на културата, което те първоначално издадоха за настилката. В петък беше проведен експертен съвет в Министерството, който е взел решение да се разреши тук да се сложи асфалтова настилка. До края на седмицата пътното платно трябва да бъде готово и движението да бъде възстановено", обяви зам.-кметът.

По думите му работата по тротоарите ще продължи и след това, тъй като трябва да се изградят допълнителни комуникации.

"В рамките на една-две седмици ще бъдат довършени и тротоарите. Маркировката ще бъде поставена няколко дни след пускането на движението, за да може остатъчният битум върху износващия пласт да бъде отнет от самите автомобили, които преминават", обясни Крусев, цитиран от "Фокус".

"Нашите основни доводи, за да защитим асфалтовата настилка, която имаме по проект са, че този булевард свързва асфалтираната улица "Георги Софийски", от едната страна, и "Петте кьошета", от другата. Тук преминават няколко много натоварени тролейбусни линии, по които се движат изцяло нископодови тролейбуси, които се нуждаят от хубава настилка, за да бъде придвижването на хората максимално комфортно", коментира той.

Зам.-кметът отбеляза също, че в района се намират най-важните болници в държавата и цел на Столичната община е да осигури максимално комфортно преминаване на автомобилите оттук.

"Имахме много жалби от хора, които живеят около бул. "Прага", които се оплакват от повишени нива на шум и на прах, които при асфалтовата настилка ще бъдат в по-ниски стойности", добави Евгени Крусев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Прага" се сбогува с паветата, асфалтират го изцяло!И 2018г по същото време ще тече ремонта на асфалтирания бул."Прага".
65
3
 
1
 
! Отговори
Трошляците преди 6 години
Важното е да си карате 20 - годишните трошки без катализатори в София със 100 километра на Прага.Паважът им пречел.София е гробище за стари автомобили. Накъдето и да погледнеш стари ламарини.Тротоари, градини, като *** сте налазили София.Това че децата ви дишат мръсен въздух, че няма зелени площи, че не ви мият улиците,не ви пука. Важното е тлъстите ви дирници да не слизат от ковчезите.Че децата ви ще бъдат убивани на пътя - пешеходна пътека, заради високите скорости и асфалта - дреме в
64
1
 
3
 
! Отговори
бравооооо преди 6 години
Чудесно,там пломби изпадаха по тези едрите павета!
63
3
 
5
 
! Отговори
Не преди 6 години
Няма по здрава настилка от паветата. Като направят асфалта, през лятото не се диша от жега, изрязаха дърветата. Да не говорим, че по тротоарите сложиха асфалт, което е безумие. Обувките ми горят. На тротоарите се слагат плочи.Като не се мият улиците с десетилетия - мръсотията е безумна, *** пръснати от клошарите, които се разнасят, воните и от шахти и фекалии на кучета, трупове на плъхове и *** - и то в центъра, мръсния прах, отвратително е. Зелените площи са безобразно занемарени.
62
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Из ония дни взеха да ремонтят една улица и махнаха паветата след това асфалтираха и го "нашариха" да имитира павета- ако не го знаеш, на пръв поглед съвсем на павета прилича. Както винаги казвам, защо трябва да откриваме топлата вода,само трябва да знаем да ползваме крановете на мивката.
61
1
 
4
 
! Отговори
extremist преди 6 години
АБЕ ФАНДАКОВА : КЪДЕ Е МРАМОРА ОТ ЦЕНТРАЛНА ГАРА ?????
60
1
 
2
 
! Отговори
extremist преди 6 години
До Чими 58 :ТИ СИ ЕДНА ДОБРЕ УЗРЯЛА ТИКВА
59
2
 
5
 
! Отговори
extremist преди 6 години
КАКТО ВЕЧЕ ВСИЧКИ ЗНАЯТ (ИМАХМЕ ГРИЖАТА ДА ГИ НАУЧИМ) : ПАВАЖА Е ВЕЧЕН, И КОГАТО СЕ НАПРАВИ ДОБРЕ НЕ МУ Е НЕОБХОДИМ РЕМОНТ И ПО 200 ГОДИНИ ! ЦЕЛТА ОТНОВО Е : ДА СЕ ОТКРАДНАТ ПАВЕТАТА, И ДА СЕ ПОЧНАТ РЕМОНТИ ВЕДНАГА СЛЕД ПРИКЛЮЧВАНЕТО НА.....РЕМОНТИТЕ . "ЕДИН АСФАЛТ, ТРАЕ 4 ГОДИНИ" - БОЙКО БОРИСОВ, ТИКВУН I-ви БЪЛГАРСКИ, ЦАР НА ВСИЧКИ ТИКВИ И РАПОНИ
58
6
 
4
 
! Отговори
Чими преди 6 години
Браво! Аман от шумни, мръсни павета!!! Де да бяха асфалтирали и Дондуков, ама... *** народ! Били... културно наследство паветата! Културно наследство са павираните им мозъци неузрели... добре че калдъръм не сложиха - той е по АРТ!
57
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лошо решение, разбира се. Само талибаните на пътя са доволни.
56
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е добро решение щото тези едри павета вадеха пломбите на водачите а дунавските вълни разбиваха предниците и създаваха работа на авто сервизните дерачи.
55
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще откраднат и продадат паветата в чужбина.
54
5
 
8
 
! Отговори
Обективен преди 6 години
Живял съм на няколко места, някъде улиците бяха с павета, другаде е асфалт. Няма разлика по отношение на шум и прах, освен когато се намесят и други фактори и затова най-шумната и най-прашна улица беше с асфалт. Там хвърчаха и най-големите джигити и ставаха често катастрофи. Много е вероятно и с бул. Прага да стане същото и част от живеещите там, които сега искат асфалт, ще съжаляват, ама ще е късно.
53
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами нормално - ГЕРБ са пратия защитаваща интересите на автоталибаните. Не случайно всички тротоари в София са предвърнати в паркинги и никой никого не санкционира за тая дивашка проява.Какво ги интересуват малкото останали нормални софиянци. Единственото, което искат е да угодят на новопридошлите селяни за да ги изберат пак и да си крадат на воля.Това е.
52
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лошото е, че концентрацията на селяни в София отдавна намина критичния максимум.Вече нищо не може да ги спре.
51
4
 
6
 
! Отговори
До 45 преди 6 години
Ти вярваш ли си на това, което си написал. Виждал ли си какво става, когато сложат асфалт вместо павета? Явно не си.
50
4
 
8
 
! Отговори
Real AK преди 6 години
Те колкото качествено правят асфалта, толкова качествено ще пререждат и паветата. Така че май е по-добре да асфалтират. Магията и при двете настилки е в добре уплътнената основа. Иначе вижте павирания Борис 3-ти на какво прилича, не просто плаче, а "реве" за ремонт. Може би е по-добре да го асфалтират и него. При съвременния трафик асфалта си има очевидни предимства. Относно качеството - Надзор си трябва, с гаранции и неустойки.
49
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От Асково до Арманли - само хасфалт
48
2
 
9
 
! Отговори
Крадците от ГРОБ преди 6 години
Трябва да сменят девиза на София от Расте но не старее на Строим за да ремонтирамеЕ, и да крадем естествено, но то се подразбира
47
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Справка:Цариградско се напукаЧерни връх пропадна ( няколко пъти)Околовръстното се наводнниМоста при Автокъщите в Горубляне се напука още същата годинаГрадинката пред НДК ( 12 мил. без никакъв резултат)Козлодуй го преправяхаВитошка ( ЕМБЛЕМАТИЧЕН) ремонт. Дори не откриха официално последната частАл. Малинов го ремонтират всяка година след ремонта.В общи линии няма един читав ремонт с хасвалтНо пък колко се краде ако знаете ...