Последно: Бул. "Прага" се сбогува с паветата, асфалтират го изцяло!

В края на седмицата пускат движението по булеварда
Обновена: 28 авг 2017 14:25 | 28 авг 2017 13:52, Анисия Иванова
67
Последно: Бул. "Прага" се сбогува с паветата, асфалтират го изцяло!
Архив: Булфото

След многомесечните драми "асфалт-паваж" – експертен съвет на Министерството на културата взе решение да се разреши асфалтовата настилка на столичния бул. "Прага".

"Вчера започна полагането на първия пласт от асфалтовата настилка, която ще бъде на булеварда", похвали се зам.-кметът на Столична община по направление "Транспорт и транспортни комуникации" Евгени Крусев, който инспектира днес ремонтните дейности.

"Знаете, че Столичната община изпрати възражение на становището на Министерството на културата, което те първоначално издадоха за настилката. В петък беше проведен експертен съвет в Министерството, който е взел решение да се разреши тук да се сложи асфалтова настилка. До края на седмицата пътното платно трябва да бъде готово и движението да бъде възстановено", обяви зам.-кметът.

По думите му работата по тротоарите ще продължи и след това, тъй като трябва да се изградят допълнителни комуникации.

"В рамките на една-две седмици ще бъдат довършени и тротоарите. Маркировката ще бъде поставена няколко дни след пускането на движението, за да може остатъчният битум върху износващия пласт да бъде отнет от самите автомобили, които преминават", обясни Крусев, цитиран от "Фокус".

"Нашите основни доводи, за да защитим асфалтовата настилка, която имаме по проект са, че този булевард свързва асфалтираната улица "Георги Софийски", от едната страна, и "Петте кьошета", от другата. Тук преминават няколко много натоварени тролейбусни линии, по които се движат изцяло нископодови тролейбуси, които се нуждаят от хубава настилка, за да бъде придвижването на хората максимално комфортно", коментира той.

Зам.-кметът отбеляза също, че в района се намират най-важните болници в държавата и цел на Столичната община е да осигури максимално комфортно преминаване на автомобилите оттук.

"Имахме много жалби от хора, които живеят около бул. "Прага", които се оплакват от повишени нива на шум и на прах, които при асфалтовата настилка ще бъдат в по-ниски стойности", добави Евгени Крусев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Към селяните,Смятате ли напуснете някога София? Въпросът ми е сериозен. Какви са ви плановете?
25
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Искам умните и класически шопи да покажат какво внасят в БВП и колко им е общинския бюджет :)) Да не се срамите мързеливи философи , че внасяте 1 , а ползвате 5 ??? Айде да преместим политиците в друг град и да видим , как ще сте шопите след 20 години ?:))) Сега сте остроумни , като лапате голям бюджет , който идва от цяла БГ.
24
7
 
8
 
! Отговори
.... преди 6 години
Тоя кълдъръм по Прага разказа играта на много коли.... То не беше друсане не беше чудо!
23
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 18Кажи го на ония герои на новото време, дето преди 2 години изгребваха паветата от стария път между Сливница и разклона за Храбърско все късно следобед и то през уикендите
22
12
 
1
 
! Отговори
До скорост преди 6 години
Ше карам и със 120 и с кеф ше те блъсна на някоя пешеходна пътека, а после ше си платя на прокурор, разследващ и прочие и ше ми лепнат една условна. Щото имам пари, а ти си беден бездарник без 5 лева в джоба.
21
5
 
6
 
! Отговори
до скорост преди 6 години
Като си купиш кола, тогава ше даваш акъл за неща, които не са ти ясни, кирпиден.
20
4
 
11
 
! Отговори
до 13 преди 6 години
И като ти е толкова омраза София, чий го дириш тука бе се-лян-дур. Марш на село. Там павета няма.
19
16
 
13
 
! Отговори
Скорост преди 6 години
Да се шофира по павета не е проблем за шофьорите спазващи правилата. Проблем е за състезателите, които искат да шофират с 100 км/час, при разрешени 50 км/час. Шумът при павета е даже по-слаб, отколкото при асфалт, защото не се шофира с една и съща скорост. Мотористите досега не минаваха по бул. Прага, сега ще си правят гонки по бул Прага и ул. Свети Георги Софийски. Дали ще е по-тихо с асфалт? Аз много се съмнявам.
18
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Истината е, че от паветата не може да се краде.
17
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименАми заминавайте си, за какво седите тук хахаха
16
3
 
8
 
! Отговори
Насо преди 6 години
Май някой окраде паветата на Дондуков, а сега ще се запълни липсата с тези от Прага.
15
7
 
15
 
! Отговори
Айдее преди 6 години
Най-сетне ще махнат разкривените и хлътнали павета от Прага. Пет минавания по тях и си готов за ремонт на ходова част, независимо дали си с нова или стара кола.
14
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Опростачаването на нацията и превземането на Столицата от прости, но арогантно селян-дури върви с пълна а сила.
13
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Софиянци , не сте само вие 20 престаряли фусти и пръчовее. Най-вероятно и не карате коли повечето от вас. Говорите пълни глупости срещу асфалта. Неадекватни сте от всякъде. Ако всички си заминат от софия, ще стане едно село с *** от Сърбия , Македония и България .
12
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Целта е по-често да се дават пари за ремонти и то по-големи суми, а това ГЕРБ най-добре го може с асфалта.
11
10
 
7
 
! Отговори
Ужас! преди 6 години
Самоковската *** пак прецака софиянци.Между другото, шумът от колите по асфалт слаган от ГЕРБ е много по-силен от шумът по нормално наредени павета, а за ремонтите на ремонтите на асфалта да не говорим. Сега живеещите на Прага два пъти в годината ще случат шумът от ремонтите на ГЕРБ.
10
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Паветата се използват за паркове и пешеходни алеи, и евентуално за каруци. Съвременната градска среда изисква качествен асфалт, който е безшумен и лесен за почистване.
9
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво тея павета разбиращи колите трябва да бъдат махнати навсякъде. Живеем в 21 век , не в 15ти.
8
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чур за паветата! Колко го мразех тоя булевард, жал ми беше и за новите тролеи, които юнашки се представят въпреки всичко и още не са се раздрънкали по тая умряла настилка! Приветствам това решение за асфалтиране!
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Направо милиони политически затворници е имало по онова време. Всички хора са живели в страх и мизерия. Или поне така са ми разказвали, понеже съм бил още на баща ми във влажния поглед по-онова време, ама иначе много ги разбирам.