Асфалтът победи за бул. "Прага" – а паветата къде отиват?

След асфалтирането на много отсечки катастрофите се увеличават
29 авг 2017 09:45,
53

В петък експертният съвет на Министерството на културата реши, че пътната настилка на столичния булевард "Прага" ще бъде асфалтова, а не както много хора искаха – павета, предаде репортерът на Bulgaria ON AIR Димитър Димитров.

"Бъдещето на каменната настилка все още не е ясно. От Софийската община не дават конкретен отговор къде се складират паветата и какво ще се случи с тях в бъдеще. Взимането на това решение е пример за задкулисие", отбеляза създателят на инициативата за "Обществен и релсов транспорт" Веселин Кирев.

Още по темата

Той добави, че по казуса са сезирани РДНСК и прокуратурата, както и че се обмисля протест за връщане на паветата.

"След асфалтирането на много отсечки в София се увеличават катастрофите значително, тъй като започва да се шофира по-бързо. Ако паветата се положат както трябва, ще се намали шумът. Новите автобуси, нали затова са нови – да не се чупят лесно", поясни активистът по линия на общинските оправдания за премахване на старата настилка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
7
 
18
 
! Отговори
КЪДЕ ЛИ ??? преди 6 години
на някоя частна вила разбира се . Не , че страдам за тях , но са доказали дълготрайни качества ако са подредени както трябва
6
1
 
20
 
! Отговори
Ярема преди 6 години
Как къде, паветата отиват на вилата ми.
5
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Катастрофите стават най-вече защото средностатистическият шофьор е миризлив орангутан. Точно затова паветата вършеха работа като единственото възможмо средство за преяенция.
4
7
 
29
 
! Отговори
ShaMana преди 6 години
Вие в каква заблуда живеете? Да не оправяме дупките на пътя тогава за да карат шофьорите по пътя?! А колкото до западняците това само човек който не е стъпвал в кола "на запад" може да го каже. Обективно паветата нанасят повече щети на превозни средства а да не говорим за шума който е в пъти повече заради типично неравния досег на гумите с камък. Писна ми да чета някой умник да излезе и наприказва глупост. Релсов и обществен транспорт.... Да си гледа в работата а не по улиците.
3
32
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега остава да асвалтират и бул."Цар Борис |||" и да направят писта за излитане за идващите от към Княжево.Тъпите картуни в столична община дето си гледат само интереса нЕмат свършване!!!
2
14
 
10
 
! Отговори
SD преди 6 години
Сега глупавите западняци ще ни купят паветата
1
2
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Катастрофите не стават заради асфалта това е просто абсурдно. Стават защото не можете да карате като нормални хора и нямате уважение на пътя.