НПО-та срещу местенето на конната база от "Борисовата"

Била нова, но с история, а и там се лекували деца с езда
8
НПО-та срещу местенето на конната база от "Борисовата"
Снимка: Булфото, архив

Пет неправителствени организации започнаха подписка срещу преместването на конната база от "Борисовата градина" в София, след като стана ясно,че проектът за подробен устройствен план не предвижда оставането й на територията на парка. До момента са събрани близо 1 000 подписа.

"Идеята за преместване на конната база е заложена категорично без право на обсъждане и без аргументи, такова е нашето усещане", коментира пред БНР Таня Кирова от фондация "Вземи ме вкъщи", една от организациите, които застават в подкрепа на конната база.

Сред аргументите на инициаторите на подписката са, че съоръжението е сравнително ново и може да функционира пълноценно, че конната база има своя история още от времето на царските конюшни, че базата се ползва за хипотерапия (лечение с коне – бел. ред.) на деца със специални потребности.

"Обектът през годините е стопанисван неособено ефективно от две общински дружества. В момента има наемател, което е нелош вариант, защото един външен наемател вкарва в обекта и експертиза, още повече, че това е специфичен спорт", посочи Таня Кирова.

Според нея конната база в момента е детска, защото средната възраст през годините слиза и ездачите стават все по-млади.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
4
 
! Отговори
рускиня преди 6 години
До ля ля.Ако това е истински случай - значи има движение към по-добро.
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
NPO--NA BOKLUKA.HORA,KOITO POLUCAVAT PARI OT CUGBINA TRYABVA DA BADAT VKARANI V ZATVORA ZA NAZIONALNO PREDATELSTVO.
5
0
 
11
 
! Отговори
ля ля преди 6 години
вчера поседнах на лилиите! отдавна не бях се застоявал! имаше 2ма младежи които слушаха музика силничко с бира в ръка! след време дойдоха 2ма полицай с коне! провериха им документите и им казаха че не е етично това със силната музика! те спряха музиката, полицайте си им върнаха документите и си заминаха! адмирации за конната полиция в София, поведението им и целия интелегентен вид на ситуацията - все едно не бях в България, а тези лилии са си там от както се знам!
4
0
 
13
 
! Отговори
Иван Пешев преди 6 години
А каъо я махнат какво ще има на нейно място ? Оттам трябва да почват всички разсъждения.
3
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Там ли лекуват и-ди-отчетата?
2
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НПО - тата са перачници на пари. Защо не деклорират произхода на парите, с които се изхранват?Така наречените еколози получават милиони от швейцарски туристически фирми, за да провалят построяването на нови лиофтове в Банско.
1
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На тази учителка какво и пречи конната база или някой дюлгерин иска да построи кооперация в парка, за по-голяма пачка. За всичко ли трябва да правим простести. Направете един градоустройствен план и да се знае, че 20 лета няма да се пипа. Решава някой, че ще нещо му пречи и го маха!