Площадът около НДК за 5 млн. с гаранция 5 г. Ноември – готов!

Столичната кметица провери как вървят ремонтните дейности
16

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

В средата на ноември площадът около НДК ще бъде напълно завършен, обеща столичният кмет  Йорданка Фандъкова, която провери как върви работата там.

Още по темата

"Площад "България" е с площ от 12 декара. Наложи се да бъде изваден от проекта за цялостен ремонт на парка, след като стана ясно, че хидроизолацията е изключително компрометирана, на места почти липсваше", обясни тя.

Така че се е наложило да се прави нов проект, да се почисти до основи и след това да се ремонтира.

"В повече от половината от площта е положена бетонова основа от 15-20 см бетон, след която се полага и хидроизолацията", уточни Йорданка.

Стойността на ремонта е малко под 5 млн. лева. Гаранцията пък е 5 години.

"Навсякъде, където се появят проблеми, изпълнителите за своя сметка, ги изпълняват наново. Те знаят отлично, че това е за тяхна сметка и нямат интерес да работят с лошо качество. Да се надяваме, че го знаят и ще се справят", коментира кметът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
2
 
! Отговори
Ястребинче преди 6 години
Комунистите винаги много лъжат. ГЕРБ като метастаза на Тумора БКП+останалите пиявици създадени от руснаците, няма да допуснат без бой Българинът да бъде БОГАТ ЧОВЕК. П.С. Татарстан е Старата България и россия ще се разпадне.
15
1
 
5
 
! Отговори
К преди 6 години
Ей, лапачи на пари и еврофондове - тоя площад се ремонтира основно миналата година бе!!!
14
0
 
6
 
! Отговори
----- преди 6 години
Гаранционният срок е пет години - през това време ще се правят кръпки. Защо при дефект не се оправи всичко наново - ремонтът няма за цел да създава кърпежи. Така стана с Цариградско - нов асфалт - изцяло положен, при дефект се нацвъкаха кръпки и стана като едно време - подскоци и грозно. Нали целта е цялостен асфалт и булевард с визия.
13
0
 
19
 
! Отговори
Кранчето преди 6 години
Този площад от години е в ремонт. Все нещо му ремонтират и ремонта все не свършва. Защо така бе Данче Банче?
12
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само да попитам.След като всеки следващ ремонт е за сметка на фирмата която е правила предишния,защо сегашния го прави нова фирма за 5 000 000,а не предишната за нейна сметка ?Само си питам
11
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фандъкова какво стана с ремонта на Граф Игнатиев?? пак ли изглъга нас софиянците *** офцо?
10
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Там нали скоро правиха ремонт,или просто всички сме сънували и не сме видели,чули и разбрали,аман вече
9
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Що направо не го павират? По-евтино ше излезе на джеба ни.
8
0
 
11
 
! Отговори
"ремонти" преди 6 години
Цялостно разширение на пътя. и вече като разрушиха всичко, до тогава и напраива булеварда в сегашният му вид. Но не си мислете, че това е всичко и най-накрая "ремонтите" са свършили.Предстои да се строи метростанция на Околовръстното, която ще е последната по този лъч. Това означава, че целят този хубав афалт и тротоари пак ще бъдат разрушени за де построи отдолу метро.Всичко това става в продължение на години, но е само един пример как в отсечка от 3 км. се "усвояват средства".
7
0
 
10
 
! Отговори
"ремонти" преди 6 години
3. Като свърши вече и този "ремонт" и кръстовището беше завършено, по целят участък се прокопа един канал широк 1,5 м. за да се положили тръби за газ. Всички кръпки отидоха на коно разбира се.4. Като свърши и този "ремонт" и мина малко време пак по цялата дължиб а се разкопа за да се сменили канализационните тръби, че ставали аварии, заради старите канализационни тръби.5. Като и този "ремонт" свърши, всичко което беше асфалитарано и положено се разкопа, защото предстояло цялостно разширение на
6
0
 
13
 
! Отговори
"ремонти" преди 6 години
Като ремотнираха бул. Черни връх от кв. Хладилника до Олковръстното преди години "ремонтът" протече на няколко етапа и още не свършил окончателно.Та така по етапи.1. Правене на едни широки хубжави йръпки на асфалта по целият участък. Прави се от една фирма.2. Като минаха три дена от края на предишният ремонт друга фирма започна да копае в горната част на участъка чисто новият асфалт (кръпките) и да ликвидаира цялото асфалтово покритие, защото се правеше кръстовище на 2 нива на Околовръстното.
5
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В един момент ще се появят допълнителни разходи и ще падне грабене.
4
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ше го хасфалтират и ше заприлича на улуца. Ше е грозно.Сичко ако така се прави, по-добре да не се ремонтира.
3
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе това не го ли ремонтираха наскоро и плочките се разхлопаха на вторият месец? Докога ще ни правят на улави? Тези милионите ги нямат за нищо. Според един приятел който работи в тази свера този ремонт не струва повече от 100 000 лева заедно с материалите и заплатите. От къде ги изчислиха тези 5 милиона само господ знае и старите баби! Сигурно за проекта са начисли ли 4 900 000 лв?
2
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко ще откраднат некадърните герберастки фирми отново ?!?
1
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Те знаят отлично, че това е за тяхна сметка и нямат интерес да работят с лошо качество. Да се надяваме, че го знаят и ще се справят"Молим се на строителната фирма да се "справи", нищо че знаят отлично и че ние се надяваме да го знаят.