Студен душ в края на лятото... Готови ли са столичани да ходят на баня?

Нормално ли е в 21 век хората да остават толкова дълго без топла вода?
30 авг 2017 13:15,
33

Почти 2 седмици десетки квартали в София ще останат без топла вода. Причината е спирането на ТЕЦ "София Изток" за периода от 30 август до 11 септември заради ремонтни дейности.

Нормално ли е в 21 век хората да остават без топла вода толкова дълго време провери репортерът на Bulgaria ON AIR Асен Манасиев. Той разговаря с граждани, дошли да си напълнят вода от чешмите на Централната минерална баня в София.

Още по темата

Някои от тях споделиха, че одобряват плановите ремонти на топлопреносната мрежа и поради тази причина оправдават временното неудобство. Други пък приветстваха идеята, ако градската баня работеше, да се изкъпят в нея.

"Естествено, защо не? То е обществено място. Човек отиде, изкъпе се, изпие едно кафе - това си е социален контакт. Колкото има повече неща, атракции, толкова по-добре. Приятно е било, това е направено за хората. Така би трябвало да бъде. Не всички хора имат топла вода и по принцип хубаво беше банята да е отворена", разказа един от попитаните граждани.

"Използвала съм услугите на банята - и плавалнята, и банята, и ваните - всичко!", спомни си друга жена, която без колебание заяви, че би отишла отново.

Днес обаче в емблематичната сграда на Централната минерална баня отдавна не ходят да се къпят. Тя е превърната в музей и е обявена за паметник на културата с национално значение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
2 пъти я спираха топлата вода през топлия сезон. Не ми се мисли какво ще е зимата.
25
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До РалиРали, заради такива българи като тебе ни е толкова скапана държавата!! Май трябва да ти се припомни колко "градска"е била София преди да стане столица?!?! Да ти се припомня ли,например, че когато в Русе са гледали кино, софиянци са спали под сламени покриви? В крайна сметка не сме ли всички българи,а, Ралинка>!
24
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е за вярване, как едни българи се радват, че на други българи им е създадено неудобство и се чустват прецакани. Заслужаваме си съдбата. Не народ, а мър*а!
23
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
хубаво беше банята да е отворена................Ми тя е отворена бе рожбо, ама не е баня.
22
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МИ ЕЗЕРОТО В ДРУЖБА Е ТОПЛО И Е БЕЗПЛАТНО.
21
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хайде стига претенции. до вчера ходили без долни *** и се къпали във външнвата тоалетна на село с кофата и канчето, сега претенции за душ и топла вода.Станали вече столичани селинджърите.
20
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама те столичани къпят ли се? Смаян съм. Щото така ароматно миришат в градския транспорт, особено като ги понамокри някой изненадващ дъжд.
19
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е втория планов ремонт за годинта, но реално е трето спиране за период повече от 10 дни (голямата авария зимата). Сумарно ще сме над 30 дни без топла вода. Еми да, това не е нормално! Не искам да купувам бойлер, който да ми заема място в банята, само защото някакви *** не могат да си организират работата.
18
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Столичани за бойлер не са ли чували?Цяла България е на бойлери, в провинцията няма топла вода
17
0
 
4
 
! Отговори
ПорЦелан преди 6 години
На мен пък ми е трансгенитално защото съм в района на ши-баният стадион Герена. Там винаги е имало само парно.
16
2
 
4
 
! Отговори
От София. преди 6 години
Монтирахме си проточен боилер, защото излиза по евтино от водата на топлофикация.
15
0
 
8
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 6 години
За втори път я спират тази година, профилактики през 4 месеца.
14
5
 
9
 
! Отговори
Тъпи шопи! преди 6 години
Какво да кажат русенци, като нямат топла вода цял август месец? Защо тогава не се юрнаха от телевизиите да правят анкети?
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Баня Мадара дали работи?
12
2
 
14
 
! Отговори
Рали преди 6 години
Смешно ми е как всички тук се подиграват на шопите, но всъщност в София софиянци няма!! А на селяните не им дреме, ако не се изкъпат 2 седмици
11
2
 
7
 
! Отговори
На запад преди 6 години
Е няма как,другари привилегировани ще трябва да потърсите роднини и познати за да се по изкъпете ,тъкмо да видите ,че и там живеят хора и имат вода и канализация!
10
1
 
12
 
! Отговори
Селяк преди 6 години
В Гърция съм! В Гърция съм! :D
9
1
 
11
 
! Отговори
дядо 130 преди 6 години
Едно време имаше само легени
8
3
 
13
 
! Отговори
ХХХ преди 6 години
Сега му беше майката шопите да вземат отпусни и да ходят на морето :)
7
0
 
13
 
! Отговори
Гербер преди 6 години
Не е нормално това ако е в друга държава но в България е напълно нормално ....ееее има си обществени бани , реки , блата и дай боже дъждец !