Щастието причинява смърт. Веганизмът – алтернатива на насилието

Протест за забрана на кожодерската индустрия се състоя отново пред МЗХГ
Обновена: 31 авг 2017 14:50 | 31 авг 2017 14:45,
183

Пореден протест за забрана на "кожодерската" индустрия и срещу промяна на "Наредба №2" - за условията за отглеждане на космат и пернат дивеч в животновъдни обекти, започна пред Министерството на земеделието.

Още по темата

От "Български вегански съюз" обясниха, че искат да бъде прекратена дейността на фермите за американски норки в България, които, според тях, са нелегални, тъй като американската норка не е включена в тази наредба.

Те посочиха още, че американските норки са инвазивен вид и ако бъдат пуснати в нашата природа, това ще унищожи много видове.

По думите им, сдруженията са лишени от правото да участват във вземането на решения и проектът за изменение на наредбата се изготвя без знанието на неправителствените организации.

Според Никола Донев животновъдната индустрия е най-отговорна за замърсяването на планетата, а 80% от горите се изсичат заради производство на фураж за животновъдната индустрия.

"Животинските продукти ни разболяват, ние сме плодоядни, не сме всеядни или хищници", смята той.

Председателят на "Български вегански съюз" отбеляза още, че животните са затворени във ферми, където се експлоатират през целия си живот и това е ненужно насилие.

Според Владислав Иванов проблемът е, че не си представяме животните като живи същества, а като храна и забавление.

"Не е нужно да избиваме животните, за да носим тяхната кожа, като ги убиваме за спорт или ги поставяме в клетки", каза той и призова да спрем да делим животните на домашни животни и на храна.

Петя Богданова, която е веган майка и бебето й също е веган, обясни, че веганството в основата си е философия на ненасилие. Насилието е неприемливо в обществото, коментира тя и призова да възпитаме децата да уважават живота.

Майката отбеляза, че ако е правилно планирано, този вид хранене може да е здравословно за хора от всички възрасти.

"Този начин на живот е най-логичният и най-здравословният", е мнението на Емил Димов, който се занимава с бодибилдинг. Според него всички необходими вещества могат да се получат от растителната храна и това не пречи на мускулната маса, нито на спорта.

Това е вторият протест-демонстрация срещу отглеждането на животни за производство на кожи, проведен този месец в столицата и организиран от сдружение "Български вегански съюз", като първият се състоя на 24 август на същото място.

В Лондон, Рим и Букурещ също се подготвят акции пред българските посолства срещу кожодерската индустрия с искания към държавата да наложи тотална забрана на "кожодерството" в Република България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това което правят е напълно безполезно и глупаво. Няма да постигнат каквото и да е освен гняв към себе си. И аз съм веган, но не съдя другите какво ядът и носят. Даже на мене обръщат повече внимание с всевъзможни теории колко полезно било месото. Това от животни отгледани на село да но останалото не. Вече обаче съм си свикнал без месо и дори това от село не опитвам.
150
1
 
4
 
! Отговори
да преди 6 години
смешникьт-вегетарианец се занимавал с бодибилдинг :-):-):-)тия така и не разбраха, че на никой не му пука за глупостите им :-)човекът не бил всеяден, а бил плодояденхахахахаха...признавам си сега тия ги мислех за клоуни, търсещи внимание...а те се оказват *** :-):-)много интересно защо бебето на тая психичноболната е веган,а тя като малка, та сигурно и до вчера преди да разбере, че с тия глупости се привлича внимание..е набивала яко кюфтета:-):-):-)бебе - вегетарианец..безумие !!!!
149
0
 
1
 
! Отговори
Веган преди 6 години
До Анонименхахахахахахахахаххахахха
148
5
 
11
 
! Отговори
Тъпанар преди 6 години
Пожелавам на всички вегани, в следващия си живот да се преродят в куче на вегани.
147
10
 
2
 
! Отговори
Пинко преди 6 години
най-болната нация в света нарежда веганите, а точно това хранене и липсва най-много... жалка картинка сме и си заслужаваме положението
146
2
 
10
 
! Отговори
Jim преди 6 години
И затова една от най-известните веганки в света прояде риба, нали? *** казвайте цялата работа и за това как се смазва имунната и хормоналната системи. Отделно всички знаем кои са най-здравите нации в света - мм, не са баш веганu!
145
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тя и баба е веганка. Месо почти не яде, за яйца пари няма, кашкавала е от сухи кокосово "мляко", а пък за кожени дрехи и дума не може да става. Добре, пвмима картофи и домати, че не я знам, как ще живее.
144
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не ми се вярва да е толкова "чист" този протест. Какви интереси се крият, да не ядът след протеста кюфтета, не от тиквички. Чак пък и в чужбина протести. Колко по-сериозни проблеми има, още има домове за изоставени деца, здравеопазване, образование трагично...нечовешки условия на труд, неплащане на заплати.
143
1
 
9
 
! Отговори
Киро шарнира преди 6 години
Мен най- много ме убива безпаричието .....
142
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички вегани да напуснат цивилизацията и да отидат сред природата. Ще направим резервати с контролно-пропускателни пунктове, за да не ги смущават нормалните хора.
141
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шимпанзетата ядат животни. Те по-добре знаят. Нека вярваме на шимпанзетата, нашите братя.
140
3
 
11
 
! Отговори
Ганьо преди 6 години
протестират против кожодерите, а инвестирали в няколко лисичи кожи...все едно да касиш пожар с бензин...
139
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Усещането е прекраснодори на тебе ти е ясно,ако не слушаш, ще те фраснана теб говоря тревопасно.
138
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Веганите са нагли и обществено опасни фанатици. Мястото им и е в затвора. Да споменем ли колко кърмачета биват убивани на година от "родители"-вегани? За тези фанатици дори животът на собствените им деца е без значение. Нито имам такива за приятели, нито искам да имам, нито им дължа елементарно уважение.
137
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо ***? Някой да не им завира салама в устата насила. Да си пасат и да не занимават обществото с болните си теории. И тези са малка, но креслива група със съмнително поведение.
136
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Напразно се тревожат. Над 90% от българите така или иначе са вегани по принуда.
135
6
 
30
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
Пълни фантасмагории! Човекът (хомо сапиенс) спада към така наречените всеядни (omnivorous). Такива освен човека са пpaceта, мечки, катepици, шимпанзета... и много други.Не можеш да накараш едно всеядно насила да стане тревопасно.Може би едно от най-най-най-агресивните животни на планетата, да не кажа най-агресивното, това е хипопотамът, който също е тревопасен.Да не се изпречваш пред хипопотам, че ти е спукана работата!Агресия ли? Я моля улево!!!
134
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Веганизмът не е ли заболяване? Хранително разстройство, нещо като анорексия.
133
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Петя Богданова, която е веган майка и бебето й също е веган,"Алармирайте властите незабавно да отнемат бебето от лудата му майка, преди да влезе в печалната статистика с недохранени или загинали деца заради мало умните им веган родители.
132
1
 
5
 
! Отговори
До: 140 преди 6 години
Ами! Не! Хич нищичко! Използват морков, банан... ако това имаш предвид?