От 3-ти пускат трафика по асфалтирания "Прага"

Участъкът от бул. "Шипченски проход" ще бъде завършен преди 15
1 сеп 2017 14:15, Анисия Иванова
16
От 3-ти пускат трафика по асфалтирания "Прага"
Архив: Булфото

От 3 септември ще бъде възстановено движението по столичния бул. "Прага", както и маршрутите на превозните средства на градския транспорт в района, съобщават от Столичната община.

Кметът на София Йорданка Фандъкова е проверила работата по извършването на пътни ремонти в столицата. Днес е възстановено движението по южното локално платно на Северната скоростна тангента в участъка от бул."Рожен" до бъдещия пробив "Рожен".

Още по темата

В участъка на локалното платно на Северната скоростна тангента са изградени нови пътни платна с циментова стабилизация, тротоари и осветление. Локалното платно на Северната тангента осигурява връзка със северните територии на София.

На бул. "Прага" приключи полагането на последния пласт асфалт по пътните платна. Технологията на работа изисква изтичането на 48 часа след полагането на последния износващ пласт асфалт, след което движението ще бъде пуснато.

Предстои в следващите два дни да бъде положена пътна маркировка и пешеходни пътеки, оформяне на зоните на спирките на градския транспорт. След 3 септември работата ще продължи по изграждане на нови тротоари от двете страни на булеварда.

Продължава цялостният ремонт на бул. "Шипченски проход" - от бул. "Асен Йорданов" до ул. "Иван Димитров - Куклата". Работи се по пътното платно в посока ж.к. "Дружба", оформят се нови бордюри, шахти за подземна инфраструктура, поставя се ново осветление.

Предвижда се участъкът от бул. "Шипченски проход" да бъде завършен преди 15 септември.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ох, живея на Прага и всеки ден се нагледах на това как един работник копа нещо едва едва с няква кирка, докато 10 други седят около него и пият кафе/пушат цигари/ зяпат всеки, който мине в окръг от 25 метра. После защо българите си крият данъците...ми и аз не бих искала да знам, че парите ми отиват в джобовете на тия мързеливци.
10
1
 
5
 
! Отговори
"Фандък и Тиква преди 6 години
На 5-ти почват ремонтите на ремонта :)
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С толкова присъствие из новините , останах с впечатлението , че са го преасфалтирали от край до край, а то се оказа , че са направили една по голяма кръпка. Добре е че се прави нещо, но човек оставя с убеждението , че е без някаква цялостна политика.
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След месец-два ще се люлеем на Пражките вълни по асфалта на фандъкова.
7
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Герберастките *** съсипаха София.
6
6
 
7
 
! Отговори
Амии преди 6 години
Данче, ОСТАВКА!
5
2
 
10
 
! Отговори
Обективист преди 6 години
Допълвам, че и времето, за което го направиха, беше изключително дълго. Има-няма 500 метра, макар и с цялото това копаене и т.н., отне около месец. Югоизточното платно (откъм Техпарка) на булеварда пред Арена Армеец е, кажи-речи, на същия хал... Не ме разбирайте погрешно радвам се, че ги направиха, имаше крещяща нужда, но се вижда абсолютната липса на качествен контрол. Тъжното е, че следващият такъв ремонт ще е след нови 30-40 години... а дотогава кръпки. :(
4
3
 
8
 
! Отговори
Обективист преди 6 години
Цялостната реконструкция (нарочно не казвам ремонт) на бул. Шипченски проход е просто потресаваща! :( По току-що завършеното платно, което беше направено с прилично дебел слой асфалт, вече се усещат всички шахти и неравности. Новоизграденият тротоар (преди нямаше, добре е, че направиха наистина) е същата трагедия не само когато се минава с колело, но дори пеш да минете пак е зле. След като го асфалтираха изцяло го резнаха на 2 места за допълнителна преработка...
3
4
 
10
 
! Отговори
Георгиев преди 6 години
До 3Задължително трябва, да съм черен ли? Вижте лидера си от джобчето му се подава червената книжка, а от вратлето червената връзка.
2
5
 
10
 
! Отговори
a преди 6 години
А за кога е плануван ремонта (след като го пуснат) на бул. Прага, зане ли някой?
1
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И пак като се натроши за някой друг месец пак ще ремонтират. Все пак в България живеем.