Жителите на кв. "Стрелбище" – "отсреляни" от Темида

Пореден протест срещу плановете за строеж на 43-етажна сграда
4 сеп 2017 10:30,
14

Жителите на столичния квартал "Стрелбище" продължават да се борят – градинката между бул. "Акад. Иван Евстатиев Гешов" и бул. "България" да остане зелена площ, а не както фирма "НИКМИ" предвижда – 43-етажна сграда.

Още по темата

Днешният протест от 19 ч. е поредният такъв в опитите на гражданите на предпазят зелената площ от бетониране. Засега мястото е препречено с ограда, която административният съд твърди, че е там от години, а не от месец, както живущите в квартала казват.

През заградения проблемен имот минава улица, която е с изринат асфалт. Протестиращите искат улицата да се оправи, оградата да се премахне и правото за строеж на небостъргача да се прекрати.

Пред Bulgaria ON AIR те заявиха, че са готови да се борят по какъвто начин трябва, за да постигнат целта си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
собстевеникьт вместо на вдигне 43 етажен блок ще вземе да си продаде парцела нанедоволните и кога ще стане това
13
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да съберат пари и да купят градинката, какъв е проблема?!Градинката явно е частен имот, а в частен имот ще прави това, което е решил собственика, разбира се спрямо законите на страната!Тръгнал *** и Пульо да гледа в чуждото канче и да дава акъл кое и как да става!
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Високи технологии хаха хубаво че си вервате..........перем пари строим кучешки колиби
11
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В стрелбище има сбороток от всички крайща на страната. От села, махли, баири и паланки. Те са дошли сравнително скоро в София, и ся разбираш ли тръгнАле акъл да дават! Ама като доидоха от баира в София, беха на друг акъл, нали така? Айде да си траят, па ако им липсва зелена ливада - обратно към баира!
10
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Забравих да попитам. Репортери и водещи в тази телевизия са на случайно избран принцип от помощни училища или с нарочен конкурс в тях?
9
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Група рене*гати искат да спрат възхода на капиталистическото строителство!
8
16
 
3
 
! Отговори
77 преди 6 години
В София е пълно с големи хубави паркове, в тези мижави градинки се събират само пенсионери. Ако пък искат пълна зеленина без големи сгради да ходят на село.
7
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е те местните се сетиха "овреме". А като се строяха техните блокове и се презастрои квартала немаше митинги и протести. Някак си не е феър (коректно).
6
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А къде и колко скоро в София ще се отворят традиционните заведения за шкембе чорба? Въпреки дюнерджийниците и баничарниците, шкембеджийниците много носталгично липсват.
5
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"компетентните държавни отговори" - може би искаш да кажеш компетентни държавни органи?!?!? а то такива няма. По принцип в България компетентен е рядко явление. Заради един плик под масата не виждам защо е нужно да се загрози още достатъчно презастроения квартал. Няма връзка с личната собственост. И аз имам парцел на морето, но не мога да вдигна 43 етажен хотел, нищо че е мое.
4
29
 
15
 
! Отговори
88 преди 6 години
До УжасВ този небостъргач ще бъдат офиси на точно такива фирми за високи технологии. След 1991 г. частната собственост е неприкосновена. Не може инвеститор да купи имот за строителство и някакви да започнат да протестират, защото видиш ли нямало да виждат Витоша. А не протестираха когато се строяха техните блокчета от другата страна на пътя, сбити едно до друго, на абсолютно недопустимо разстояние. Що компетентните държавни отговори казват, че може да строи - значи може.
3
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Наистина ужас то и без това там е всичко застроено , мръсно , шумно, ужасни сгради стъклени катакомби са построени там, истинска инквизиция е да работиш в тях. То стана като кремиковци там
2
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На гол г.з, бъз...43 етажна сграда - това ситито ли ще е..нали имаше три петна определени за високо строителство - по принцип около гарата има за разтурване и има място за такова петно, защо жилищни квартали да се окипазяват. територията ни позволява да сме 25 милиона, ние сме 5, пък да строим сгради все едно е Хонг Конг...който го е разрешил това да си подава оставката
1
9
 
30
 
! Отговори
Ужас преди 6 години
За какво ви е тоя смотан гротескен небостъргач, пак некви *** искат да перат сигурно. София трябва да е зелена, това е високо ниво и интелект, да се инвестира в производство и високи технологии, останалото е долнопробно търгашество без смисъл