София днес: Строителни фирми оставиха 4 квартала без ток

Несъгласувани изкопни дейности повредиха кабел средно напрежение
9 сеп 2017 15:15,
23
София днес: Строителни фирми оставиха 4 квартала без ток
Снимка: visualhunt.com

Строителни фирми оставиха 4 столични квартала без ток, съобщиха от ЧЕЗ България. 

Несъгласувани изкопни дейности повредиха кабел средно напрежение, собственост на ЧЕЗ Разпределение, в 11:00 ч. тази сутрин в столицата. В резултат без електрозахранване за час в почивния ден останаха 2436 домакинства и стопански клиенти в ж.к. "Борово", ж.к. "Красно село" и кв. "Манастирски ливади". 

15 минути по-късно друг кабел на компанията беше разкъсан в резултат на несъобразени изкопни дейности в кв. "Студентски град" в София. Без електрозахранване за 1 час и 10 минути останаха 925 клиенти.

Екипи на ЧЕЗ Разпределение предоставиха електрозахранване по резервна схема и при двете предизвикани аварии. Организирани са дежурни групи за възстановяване на повредите, след което ще бъде възстановена нормалната схема на електрозахранване, във връзка с което са възможни кратковременни оперативни превключвания.

ЧЕЗ Разпределение е създала методика, според която съставя констативни протоколи на фирмите, които нарушават целостта на кабели при несъобразена работа и предявява претенции за нанесени щети, но тя не дава резултат. 

Компанията призовава отговорните институции да защитят интересите на хората.

"ЧЕЗ разпределение полага усилия за поддържане на мрежата в постоянно изправно състояние, но прекъсванията в резултат на несъгласувани изкопни дейности и нарушаването на комфорта на хората се превърнаха ежедневие", посочват още от компанията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
до 9 преди 6 години
на българите им било добре,кога на софиянци им е зле............нечувана простотия ! ами огледай се в съседските си къщи..........огледай съседните села ............живее ли някой там? 1/3 се пренесоха в софия, плюс кой знае колко от роднините ти. и на тях им е зле. още ли се радваш ?
19
1
 
3
 
! Отговори
Жител преди 6 години
Това е нищо, при нас съседно строящ се блок, багера скъса ГАЗОПРОВОД!!! Целия квартал меришеше на бомба! Ама те така си копаят, идва някъв и почва да рови, викам им - там отдолу има газова тръба, знаем....е видях колко знаят.
18
0
 
3
 
! Отговори
Курти преди 6 години
Фъндъкова им е разписала документите на тези "специалисти". Но за пари какво ли Не прави човек!? Ужасът е, че в общината няма никой от родният си град София. Всички са навлеци от Прованса...............Селяни и милицонери.
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така журналятя умело разпалват омразата на българите към софиянци.
16
0
 
2
 
! Отговори
НАЦИОНАЛНА ТРАГЕДИЯ преди 6 години
ДВА - ТРИ КВАРТАЛА В СОФИЯ ОСТАНАЛИ БЕЗ ТОК ЗА 1 ЧАС.ВСИЧКИ САЙТОВЕ, А ТАЗИ СУТРИН И ВЕСТНИЦИТЕ СА ЗАДРЪСТЕНИ С ТАЗИ НОВИНА. ТАКЪВ ДРАМАТИЗЪМ ЛЪХА, ЧЕ ЩЕ СИ ПОМИСЛИШ, ЧЕ ИДВА УРАГАНЪТ ИРМА.ОЧЕВИДНО - ЖУРНАЛИСТИЧЕСКО БЕЗСИЛИЕ ( НА ЛАТИНСКИ ИМПОТЕНЦИЯ) ДА ОТКРИЯТ КАЧЕСТВЕНИ И ВАЖНИ НОВИНИ, ТА СЕ ЗАНИМАВАТ С ПРОСТОТИИ.
15
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДО 14ТАКА Е! ПРОСТО МЛАДИТЕ РАБОТНИЦИ ОТ НОВОТО ПОКОЛЕНИЕ СА ТОТАЛНО НЕГРАМОТНИ. ОСВЕН ТОВА И МЪРЗЕЛИВИ. ЗАТОВА СТАВА ТАКА.
14
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Истината, че шефовете на фирми са въртоглави комунисти, които не ценят интелектуалния труд. Един съученик завърши ТУ и почна да работи в една строителна фирма.Издържа половината строеж.Поставяше си кабели, правеше си чертежи и накрая шефът му вика ето ти 500лв, но да знаеш много ти давам. Човекът подивя и сега е в Германия и дума не иска да чуе да се върне. Питам го ами как ще узаконят сградата без чертежите, той ми казва - copy, paste. Една проверка да им направят на чертеж и разминавания много
13
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Младост 2 пък пропадна тротоара, спукаха тръба, премахнаха знаци за забранено паркиране и района около първата естакада с европейски средства открита тържествено от фандъкова прилича, като след война.
12
3
 
6
 
! Отговори
Ботьо преди 6 години
ЧЕЗ, а що не вземете когато си полагате кабелите да го правите както трябва- на определената дълбочина и с нужните предпазни обозбачвния, както и да ги вписвате в кадастъра?! Че некадърници има е ясно! Но и вашата работа не е работа! Самите вие не си знаете трасетата с кабелите...
11
1
 
0
 
! Отговори
Тъпак преди 6 години
Като пуснат протокола през съда, като им вземат парите, след това сами ще турчат да питат "може ли тука...."
10
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
2436 + 925 клиенти останали за 1 час без ток. Голяма трагедия.И занимавате цяла България с тази глупост?!?
9
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БЪЛГАРИТЕ СМЕ ДОБРЕ, КОГАТО НА СОФИЯНЦИ ИМ Е ЗЛЕ.ХАК ИМ Е!
8
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А-У-У, К`ВО ША ПРАИМ СЕГИ?Язе купих две кила кучешка радост, де ша я опържим?
7
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радостна новина за провинцията ...
6
0
 
6
 
! Отговори
йо преди 6 години
Тази маркировка в много случаи липсва и тухли се слагат и те липсват, а понякога кабелът не е на мястото, на което трябва да бъде и трактористът ако е пиян, ето съвкупност от причини.
5
0
 
4
 
! Отговори
ТАКА ДЕ преди 6 години
До Анонимен 4Я знае,я не знае.........
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И бай Ристо багериста го знае
3
0
 
9
 
! Отговори
ТАКА ДЕ преди 6 години
До Trolland DumpТи го знаеш,но бай Ристо Багеристо едва ли.
2
0
 
10
 
! Отговори
Trolland Dump преди 6 години
Не ми е много ясно как на маркирано трасе се прекъсва кабел?(всички трасета под земята имат маркировка - какъв кабел минава, какво напрежение и на каква дълбочина е - включително и маркировка - 50см преди кабела в дълбочина - жълти найлони със същите надписи, че като копаеш и задереш в найлона ти става ясно, че ще удариш нещо, преди да си го ударил).Трябва да си изключителен мальоумник, за да прекъснеш маркиран кабел. Но явно е възможно.
1
0
 
5
 
! Отговори
Пламен преди 6 години
Бих ги пратил в Чехия, щом са ЧЕЗ, там не е така, ама като знам, че по-лошо ще стане ако е държавно. Лошото е, че ТУК закона работи от 8-16:30, пет дни... "Хубава страна, ама на гости за два дни!"