С павета и с неравности по ремонтирания "Дондуков". Нямало как!

Всяко паве е еднородно, обясняват от фирмата-изпълнител
10 сеп 2017 12:00, Петя Славова
97
С павета и с неравности по ремонтирания "Дондуков". Нямало как!
Снимка: Кадър, БНТ

Неравности на паважната настилка на кръстовището между булевард "Дондуков" и улица "Раковски" се забелязват при преминаването на всеки автомобил.

Според Георги Бояджиев, който дълги години се е занимавал със строителни дейности, проблемът се дължи на кратките срокове за изпълнение на ремонта.

"За съжаление няма вече павьори, няма добри специалисти, но все пак момчетата се стараят", обяснява мъжът пред БНТ.

Според други столичани, асфалтът е по-добрият вариант от паветата, най-вече защото по-лесно се прави ремонт после.

От фирмата-изпълнител обясняват, че неравностите на кръстовището не могат да се избегнат заради особеностите на участъка.

Красимир Цоклинов - ръководител на проекта към фирмата-изпълнител: "Там има обръщане на наклони. "Раковски" е с един наклон, пътното платно на "Дондуков" е със съвсем друг. Нормално е да има едно пресичане на криви", обяснява той и допълва, че нямало как да има пълна равност, тъй като всяко паве е еднородно.

Според граждани, неравности се забелязват и при тротоарите, и велоалеите: "От велоалеята към паветата има някъде сантиметър и половина разлика. Тази разлика къде ще отиде?, пита Георги Бояджиев.

Отговорът на фирмата изпълнител е, че навсякъде има да се довалират и да се изравняват тротоарите.

По график ремонтът в двата участъка - от Министерския съвет до улица "Раковски" и от булевард "Васил Левски" до улица "Кракра" трябва да приключи на 14 септември.

Вероятно тогава ще бъде извозен и боклукът от контейнерите на улица "Малко Търново". Заради реконструкцията камионите, които събират отпадъците, не могат да влязат в затворения участък.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още по темата: ремонтдондуков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
2
 
23
 
! Отговори
kaltak00 преди 6 години
Ми естествено че с павета! Само са ги прередили, има и от общината останали на склад. Кво ти трябва друго, 100 кубика пясък по 20 лв и няколко *** братя са по 20 лв надник да редят с мастара. Разходи - 20 бона, отчетения ремонт - 20 милиона например! Така се прави в БГ. Ама децата на тоя и оня трябва да учат в скъп колеж, да карат Бентли, без кражби няма как да дойдат тия парички!
33
1
 
16
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 6 години
До Анонимен 12Ами като ходите за гъби по време на кметски избори, чукайте си ги в коравите глави !
32
0
 
14
 
! Отговори
Предсказание преди 6 години
Всяко чудо за ... някоя и друга година (може и по-малко). Като начало ще се разбие всичко на кръстовището с Раковска. Ще се избият няколко павета в точките "на пресичане на кривите" както се изрази някакъв "академик" по телевизията. После ще се оформят "кариеси" от избити павета. Ще започне поголовно трошене на ходова част, когато дъждът "маскира" с локви "кариесите". После ще завалят оплаквания и съдебни искове срещу общината, която със същите наши пари ще плаща за съдебните дела и т.т.
31
2
 
21
 
! Отговори
Строител на съвр.BG преди 6 години
- Ремонта как го правим - качествено или по български?- По български, разбира се! Нали догодина пак трябва да го ремонтираме. Така и да вас ще шма пак, и да нас ще има пак.- Е хората няма ли да роптаят?!- Ами ще помрънкат малко и ще забравят. От това, нито нашите пари щи намалеят, нито вашите.- Супер, да го претупаме тогава. Ето за това обичам България!
30
2
 
6
 
! Отговори
Дундурков преди 6 години
Министърот на кОлтурата ще легне под колите, за да не друса!
29
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българските пътища са златни.
28
0
 
19
 
! Отговори
Паве от Дондуков преди 6 години
Мене само ме водят, че съм от гранит. Истината е, че съм златно. Питайте кметицата, тя знае защо.
27
2
 
15
 
! Отговори
Върбан Брястов преди 6 години
Фъндъкова ти си чудесен кмет ,изключително компетентна и независеща от интересите на определени среди(крадците от ГРОБ и *** в защита на паветата) . С тези качества ще си чудесен кмет на Каспичан ,но не и на София.Не разбра ли, че София е твърде голям град за възможностите ти .
26
4
 
15
 
! Отговори
факт преди 6 години
Паветата ако са поставени както трябва могат да издържат много десетилетия,а асфалта у нас на 6 месец се кърти,и трябват ремонти пари комисиони и за това е целия рев на някой за паветата...
25
1
 
8
 
! Отговори
Фактите до 22 преди 6 години
Че то ремонтът на паветата започна преди още да е официално пуснат за движение ;Какви ти месеци ...
24
0
 
11
 
! Отговори
boyko.uzunov преди 6 години
Истината е че имаме кмет изк.ючите.но зависим от ст
23
0
 
19
 
! Отговори
Гарантирано от ГЕРБ преди 6 години
Ако можеше да се изпълни с чакъл, пясък, филц или баластра и от това да се откраднат повече пари отколкото от паветата, със сигурност щеше да бъде направен с "най-правилната" настилка.
22
1
 
12
 
! Отговори
До Фактите преди 6 години
Ако беше асфалтиран още другият месец щяха вече да са започнали да го кърпят.
21
0
 
23
 
! Отговори
Бесен данъкоплатец преди 6 години
Някакъв безподобен ***, който се представи по ТиВи-тата като отговарящ за ремонта, избръщолеви такива простотии за "пресичането на кривите", че бих му пресякъл кривата глава с някое "автономно и уникално паве". Абе къде ги намират от общината тия фирми-изпълнители (разбирай некомпетентни и алчни лапачи).
20
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 13В Амстердам има няколко такива безумни булеварда, но дори и там автомобилите се движат по асфалт. На трамвайните линии има павета и за пешеходците и велосипедите има павета.Разликата е, че там никоя кола няма да се качи на трамвайните линии, докато тук, разни *** веднага ще тръгнат в насрещното.
19
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво да направи народът? Денонощни целогодишни протести за всичко? Мафията си прави каквото си иска на всички нива, тоест хората не трябва да се прибират по домовете си? Откъде толкова сили? Нали имаше анкета за "Дондуков" и 2/3 искаха асфалт? И какво от това?
18
3
 
12
 
! Отговори
Natria преди 6 години
Tъпанари, нямало павьори. Като няма има асвалт.
17
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крайно време е този булевард да получи българско име !
16
2
 
11
 
! Отговори
Фактите преди 6 години
Ако бул. "Княз Дондуков" беше асфалтиран, а не павиран, това щеше да спести на данъкоплатеца 2/3 от сега похарчените пари ... и това не е всико (както се казва в популярна реклама). Разходите за поддръжка и ремонт щяха да бъдат многогратно по-малко, но ... нейсе ... общинарите ги разбират тия работи ... явно гражданите са нещо в грешка ... такъв бил "мат'ряла" както казва да се свети името му светеца от Банкя.
15
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докато спи народа, те ще си крадът и ще ви тъпчат, а вие си трошете колите и главите. *** НАРОД ОСТАНА В ТАЗИ ДЪРЖАВА>