"Убий скоростта, спаси дете": Пазете децата на пътя

Йорданка Фандъкова участва в кампания за безопасността на децата
Обновена: 12 сеп 2017 15:05 | 12 сеп 2017 14:56, Венцислава Вельова
13

Снимка: Булфото

Около 90% от пешеходните пътеки около училищата и детските градини са обновени. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова, която се включи в символичното боядисване на пешеходни пътеки от кръстовището на ул. "Ген. Гурко" и ул. "Дякон Игнатий", с което бе даден стартът на кампанията "Убий скоростта, спаси дете", посветена на безопасността на децата и първия учебен ден, предаде "Фокус".

"Възложих да се възстановят и огради, парапети и колчета, там където са повредени през годината", обясни тя.

"Столичната община има задачата да обезопасява зоните и районите, особено около училищата и детските градини", заяви кметът.

"Благодаря на "Пътна полиция", както винаги на 15 септември разчитам на тях, че ще бъдат достатъчно активни, за да можем да насочваме движението", коментира Йорданка Фандъкова.

"Знаем, че движението в София е натоварено, особено на този ден. Надявам се повечето родители и деца да използват градски транспорт или тези, които живеят близо да отидат пеша до училищата. Тези, които са с автомобили, трябва да внимават", посочи тя.

"Инициативата "Убий скоростта, спаси дете" е насочена към всички шофьори и хората, които трябва да имат съзнанието, че по улиците се движат нашите деца. Всяко невнимателно действие може да доведе до инцидент с дете", заяви кметът.

"Да се надяваме, че всички ще си припомнят, че 15 септември е особено рискова дата от гледна точка на движението в града. Децата все още са във ваканционно настроение и не са достатъчно внимателни", каза още Йорданка Фандъкова.


13
Още от
Напиши коментар Коментари
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Децата разбира се трябва да се пазят, но как да накараш чужденците шофиращи като пощурели в България, да го правят? Същото важи и за едни неграмотни български граждани, които масово започнаха да шофират в България, прехвърляйки се от каруци на коли и не знаещи елементарни неща от правилата за движение.
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тази боя дето показно я слагат по пешеходните пътеки, дали ще издържи и една седмица? Аз лично много се съмнявам.
8
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Децата няма да пострадат, ако кмета и кликата й се грижеше за добрата организация на движението и паркирането, но от това не може да се краде ....
7
1
 
4
 
! Отговори
Къде са пеш. пътеки? преди 10 месеца
Стана доста по-опасно с тази шарения по бившите пешеходни пътеки, които вече не са пешеходни пътеки, защото са изрисувани по начин различен от определеното в закона за движение по пътищата, т.е. вече не са разпознаваеми от шофьорите като пешеходни пътеки.
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Намаляването на скоростта може да доведе до по-лоши пътни инциденти, при които да пострадат деца. Не винаги с намаляването на скоростта става по-безопасно.
5
4
 
5
 
! Отговори
гербисто-патриот преди 10 месеца
А ако ние пазим децата, кой ще ни пази от тях да не ни изпозастрелят? Нали знаете, че децата много обичат да стрелят и да убиват невинни хора ...
4
3
 
5
 
! Отговори
Х преди 10 месеца
КАТО ЧЕТА КОМЕНТАРИ №№1 И 2 СИ МИСЛЯ:"КАКВА НЕГРАМОТНОСТ,КАКВА ПРОСТОТИЯ У ДВАМАТА, ТАКА ДА ГИ НАРЕЧЕМ, АВТОРИ!!!" ТОВА ПЪЛЕН ЧЛЕН,ПРАВОПИС-САМО ЧЕТЕТЕ,СЯКАШ СА ЗАВЪРШИЛИ ПЪРВИЯ СРОК НА ПЪРВО ОТДЕЛЕНИЕ В УЧИЛИЩЕ С УСПЕХ/-2/.!!!
3
6
 
4
 
! Отговори
гербист-столичан преди 10 месеца
Ясно, да убиваме скоростта вместо деца, а нека децата да стрелят по нас и да ни убиват, нали?
Затова нека да не убиваме скоростта, за да не ни убиват 6-годишни деца с пистолети, бум-бум и до там.
2
10
 
2
 
! Отговори
НАРОДА АСВАЛТ НЕ ЯДЕ преди 10 месеца
МАЙ САМО ДЕЦАТА НА БОГАТИТЕ СОФЯНЦИ СА ВАЖНИ А ЗА ДЕЦАТА НА НАРОДА ДЕТО ХРАНИ ЦЯЛА СОФИЯ И ПЛАЩА ЗА СКЪПИТЕ РЕМОНТИ В СТОЛИЦАТА НЯМА НИКАВИ АКЦИЙ ЗА БЕЗОПАСНО ПРИСИЧАНЕ!
1
4
 
4
 
! Отговори
Милю рушвета преди 10 месеца
Фаровете,фаровете пущайте по пладне. Че правешкия авер на шефа трябва да лапка. От единия суджуците,от другия пиячката. А за мен пет шест дваксетуни на смяна