Масово нощно каране: Над 5 000 мотора в памет на жертвите

Събитието ще се състои на 23 септември и се провежда за трети път
14 сеп 2017 12:54,
131
Масово нощно каране: Над 5 000 мотора в памет на жертвите
Снимка: Sofia Riders

Представителите на най-голямата мотоциклетна организация в България Sofia Riders (SR) обявиха 23-ти септември за дата на традиционното "Масово нощно каране 2017". Събитието с най-мащабно участие на мотоциклетисти в страната ще се проведе за трета поредна година и отново ще се състои в памет на загиналите при пътно-транспортни произшествия райдъри.
 
Идеята на "Масовото нощно каране" е да събере на едно място максимален брой мотористи с цел да се привлече вниманието на другите участници в движението. Да се напомни, че феновете на двуколесните също са на пътя, че не са пътни хулигани, а хора със семейства, които желаят да се приберат живи и здрави у дома, заявяват организаторите.
 
Честите инциденти с мотоциклетисти продължиха и през Мото-сезон 2017. Според специално предоставената за Sofia Riders от МВР статистика, от началото на 2017-та година пътно-транспортните произшествия с участието на мотоциклетисти са общо 323. От тях 23-ма са загинали, а 250 са ранени.
 
Най-честа причина за инцидентите е несъобразена скорост с пътните условия – 36%. 18% от ПТП-та са станали в резултат на несъобразена скорост с други условия, 6% поради неспазване на дистанция и по около 4% поради отнето придимство на ППС при кръстовище и навлизане в насрещното движение. 16,5% от инцидентите са поради други причини, сред които и извършване на обратен завой на двойна непрекъсната линия.
 
Сборен пункт на мотористите за "Масовото нощно каране 2017" по традиция ще бъде пред входа на Историческия музей (резиденция Бояна). Оттам в 22:45 часа започва мото-обиколка на град София по маршрут: ул. "Околовръстен път" – бул. "България" – бул. "Константин Величков" – пл. "Независимост" – бул. "Цариградско шосе – бул. "Асен Йорданов".

Обиколката ще завърши на бул. "Асен Йорданов" 3, където мотористите ще се присъединят към Extreme Fest-партито на MIRAFIORI TEAM.

Sofia Riders припомнят, че Мото-сезон 2017 продължава и призовават всички участници в движението да бъдат една идея по-бдителни и по-сериозни на пътя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
1
 
1
 
! Отговори
YAMAHA преди 6 години
Попаднах на коментари, който истински ме разсмяха с недомислица си!! Да караме по един в лента - ще се точим поне 5 часа, вместо 1 час!! Тъпо!!! Да се редим на светофара като коли - имате ли представа, че няма да стигнете на работа до обяд, ако стане така? Тъпо!!! Би трябвало да се радвате, че облекчаваме движението, защото, ако всеки от нас седне сам в кола и виси по улиците с вас, тогава ще настане истинския цирк!! Имам още много какво да кажа, но не виждам смисъл! Безнадеждни сте...
113
1
 
1
 
! Отговори
YAMAHA преди 6 години
За съжаление прочетох всички коментари и не мога да повярвам, че същество, което пожелава, радва се или остава безхаберно към чуждо страдание или смърт, нарича себе си "ЧОВЕК", а някои даже го прекаляват, като се смятат и за интелигентни!! Да, карам мотор!!!С двете ръце съм ЗА за спазването на законите и съобразяването на пътя!! Нощно каране ще има и Ви съветвам да свиквате, в крайна сметка става дума само за една вечер и то за 1 час!! Обзалагам се, че всеки има близък, който ще е с нас!!!
112
3
 
3
 
! Отговори
Чодани преди 6 години
Мани ги ***, те са свикнали на село да чуват само магарето и да лягат рано щот кравата треа се дой в 5 сабален. В това няма нищо лошо, ама като си дошъл в големия град и зимаш 1000 лв да седиш по цел ден и да си бъркаш в гъзъ, ше търпиш.
111
4
 
3
 
! Отговори
Оня с моторетката преди 6 години
Ей така за инфо на коментаторите следващия път като, недай се боже, ваш близък е в централна реанимацияна Пирогов да знаете, че лекаря, който се опитва да го спаси е дошъл с мотор, или хирурга в Токуда, които се опитва да ви оправи сърцето и той е с мотор. Когато ви трябва рехабилитация в Горна баня и там има лекар с мотор , дано се е оправил, че и него го бутнаха. Адвоката, които ви защитава в съда, също може да е с мотора. Ветеринаря, които ви прегледжда кучето и т.н. и т.н. Помислете си пак
110
2
 
3
 
! Отговори
Оня с моторетката преди 6 години
До АнонименТова е може би един от малкото смислени коментари, които видях тук. "Адреналиновите бомби" се надъхват помежду си, ние си ги хейтим достатъчно. На много от тях се опитваме да им налеем малко акъл, но ... не винаги се получава. Имам една гразно мисъл" да беше к.р да ги набиеш, ама то акъл не става".
109
2
 
2
 
! Отговори
Деян преди 6 години
Вчера специално карах с движението с моторетката, спазвах дистанция, за да дам пример. Една Q7 мица 2016та модел ме изправари на околовръстното точно преди Бъкстон най-дясна лента, пича ме изпревари отдясно в аварийната и се наби в задръстването с резки спирачки, щеше да ме удари с огледалото, после точно на кръговото преди люлин, изчакавайки тия по кръговото един *** ме изпревари през маркировката и добре че го видях да не ме закачи с форд мондео 98ма :) Джигитите са си джигити
108
3
 
8
 
! Отговори
Бръм бръм преди 6 години
Дай да съберем на едно място 5000 хиляди самоубийци за да докажем, че не сме самоубийци.. Логика !
107
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Миналата година беше страшно! Около 24.00ч. по "Тодор Александров",тъкмо си заспал-пребит,скапан,и изведнъж -ГРЪМ И ТРЯСЪК! Сядаш в леглото и се питаш кой ни напада? НЕ МОГА ДА УВАЖАВАМ МОТОРИСТИТЕ!!!
106
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Спите ли стадо?
105
1
 
7
 
! Отговори
Кина преди 6 години
Простотия до шия !
104
2
 
9
 
! Отговори
Кина преди 6 години
По-голяма простотия трудно може да се измисли. Разрешено ли е от общината ?! Ако не е - чудесен повод за приходи на заспалата държава, ако събуди службите си ... хахаха
103
2
 
13
 
! Отговори
Кина преди 6 години
А някои хора работят активно по 8 - 12часа денем, без традиционните "празници" и предпочитат нощем да спят. Негативната енергия, която привличат комплексарите с шумните машини винаги ще ескалира в поредното авто-малоумие и никакви протести, шоута, шамании няма да променят свледствието от тоталното малоумие на така наречените "волни ездачи"
102
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Човек става моторист заради адреналина. Тези, които успяват да го овладеят, по принцип са дебелички или имат някиакви проблеми със стомаха, защото обират адреналиновите пикове със сладко. Какво е поведението на един адреналинов манияк е очевадно. Следащия такъв дето се пробва да ме обвини за това, че не се грижа за сигурността му ще отнесе толкова наредби, че ще му се прииска да се е родил жена за да изпита поне удоволствие.
101
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя бил моторист и имал фирма. Ами добре бе, приятелю. Добре правиш. Аз пък съм мотокарист и съм безработен. Това дава ли ти право да караш като адреналинова бомба и да ми се сърдиш, че не те паза когато се вреш покрай рогата ми? Нямам нищо против мотористите. Идеята ме привлича. Има против нискоинтелигентните "интелигентни" мотористи, които не могат да овладевят адреналина си. И винаги другите са им виновни.
100
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много е приятно да се кара мотор. Понякога чувството е като полет. Обаче, нека да е без арогантност и усещане за безсмъртие. Аз, като пешеходец или колоездач знам, че 2 тонна кола не може да спре без спирачен път. Като човек знам, че не всеки е във върховна форма постоянно. Нека мотористите не обвиняват другите за неволите си и нека не бъдат арогантни. Имам един приятел, казваше за Юар: "Не напразно са измислили апартейда". Та, нормалните шофьори не напразно не харесват мотори и таксита.
99
3
 
30
 
! Отговори
МОТОР = ШУМ !!! преди 6 години
До С тротинеткаНима няма за какво да се хейти. И в момента се чува рев на мотори форсирани на макс от вън. (Младост) КРАЙ НЯМА ТОЗИ АД !!! ЗАБРАНЕТЕ ГИ ЗАВИНАГИ !!!
98
21
 
5
 
! Отговори
С тротинетка преди 6 години
Тук било пълно с комплексирани ***. Карам и мотор и кола и колело. Дали спазвам винаги правилата. Ами не, както и 100% от коментиращите. Дали карам с 200%, ами не, въпреки, че мотора ми 750 кубика. Обикновенно се движа със скоростта на колите, а тя винаги е над ограничението. За разлика от вас обаче аз и осигурявам работа на хора в две фирми, плащам си осигуровки и данъци върху реалните доходи и си гледам децата. А вие си осмисляйте тук живота, като хейтите на воля.
97
3
 
6
 
! Отговори
отец Нафърфорий преди 6 години
А дано поне 10 мАториста усмърдят трънките на 23 септември,амииииин.
96
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей, за тия свободата се е изродила в слободия! Правата на мотомалцинството са над правата за всички. Ами, ако аз на другия ден, неотспал си заради грохота на моторите им, блъсна някой от тях, виновен ли ще бъда?
95
3
 
10
 
! Отговори
като си идиот преди 6 години
Нама значение дали караш мотор или кола :) Има съвсем нормални хора мотористи както и шофьори на коли. За съжаление другите са навсякъде.