Масово нощно каране: Над 5 000 мотора в памет на жертвите

Събитието ще се състои на 23 септември и се провежда за трети път
14 сеп 2017 12:54,
131
Масово нощно каране: Над 5 000 мотора в памет на жертвите
Снимка: Sofia Riders

Представителите на най-голямата мотоциклетна организация в България Sofia Riders (SR) обявиха 23-ти септември за дата на традиционното "Масово нощно каране 2017". Събитието с най-мащабно участие на мотоциклетисти в страната ще се проведе за трета поредна година и отново ще се състои в памет на загиналите при пътно-транспортни произшествия райдъри.
 
Идеята на "Масовото нощно каране" е да събере на едно място максимален брой мотористи с цел да се привлече вниманието на другите участници в движението. Да се напомни, че феновете на двуколесните също са на пътя, че не са пътни хулигани, а хора със семейства, които желаят да се приберат живи и здрави у дома, заявяват организаторите.
 
Честите инциденти с мотоциклетисти продължиха и през Мото-сезон 2017. Според специално предоставената за Sofia Riders от МВР статистика, от началото на 2017-та година пътно-транспортните произшествия с участието на мотоциклетисти са общо 323. От тях 23-ма са загинали, а 250 са ранени.
 
Най-честа причина за инцидентите е несъобразена скорост с пътните условия – 36%. 18% от ПТП-та са станали в резултат на несъобразена скорост с други условия, 6% поради неспазване на дистанция и по около 4% поради отнето придимство на ППС при кръстовище и навлизане в насрещното движение. 16,5% от инцидентите са поради други причини, сред които и извършване на обратен завой на двойна непрекъсната линия.
 
Сборен пункт на мотористите за "Масовото нощно каране 2017" по традиция ще бъде пред входа на Историческия музей (резиденция Бояна). Оттам в 22:45 часа започва мото-обиколка на град София по маршрут: ул. "Околовръстен път" – бул. "България" – бул. "Константин Величков" – пл. "Независимост" – бул. "Цариградско шосе – бул. "Асен Йорданов".

Обиколката ще завърши на бул. "Асен Йорданов" 3, където мотористите ще се присъединят към Extreme Fest-партито на MIRAFIORI TEAM.

Sofia Riders припомнят, че Мото-сезон 2017 продължава и призовават всички участници в движението да бъдат една идея по-бдителни и по-сериозни на пътя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато се научат да карат като нормални хора по правилата на пътя и да уважават другиите на пътя, а не да летят като луди наляво-надясно или да се врат между колите и като искат да се отместят да дават *** газ, тогава ще започна и аз да ги уважавам. Но това няма да стане като гледам, масово се държат като диваци на полето. Като се избият и намалеят, ще се научат...
73
1
 
14
 
! Отговори
mmmhmm преди 6 години
Чета коментарите и ми прави впечатление че има хора на мотор, които имат желание да се спазват правилата, но тези призиви са малцинството от коментиращите мотористи. Искам да добавя, че съм човек, който се занимава отчасти с определянето на ограничения, забрани и тн., на знаци и маркировки еластични огради и др. Законите на физиката не са ПРЕПОРЪЧИТЕЛНИ (сещайте се сами какво се случва ако си го мислите) И само за сравнение покарайте моторите си в страните производители и вижте дали ще е същото.
72
0
 
23
 
! Отговори
има ли пилот в Бояна преди 6 години
Те си вилнеят всяка нощ на околовръстното!Всяка нощ,с преработени ауспуси гърмят на макс.Гонките не спират,куките не ги закачат а протестират за заплати...
71
5
 
7
 
! Отговори
Моторист преди 6 години
До АнонименСупер малък процент от мотористите са донори , не знам защо е това становище при положение, че биологичната смърт е настъпила, а другите органи са годни за употреба в супер малък процент от катастрофите.Мотористите не са Донори, когато някой се разлее на магистралата едва ли идва хеликоптер за да му вземат органите , а когато е транспортирано тялото вече е късно за тяхното вадене.Плюс това всеки гражданин може да попълни молба да не е донор след смъртта си , дори и да е подходящ.
70
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Моторяга с пистаркаЗдравейте г-не, пишем Ви от УМБАЛСМ Пирогов, дали е възможно да се срещнем в близките дни, за да уредим съдбата на органите Ви, когато краят настъпи, което изглежда ще е скоро. Моля свържете се с нас.Благодарим!
69
0
 
10
 
! Отговори
. преди 6 години
До Малумнит с къса пищаркаСамо така, селски! Дай повече газ другия път
68
0
 
12
 
! Отговори
Моторист преди 6 години
До Моторяга с пистаркаДам този коментар ми припомни че ще е яко ако за моторист ти искат психо тест :)НУРС-ове колкото искаш :)
67
22
 
1
 
! Отговори
Моторяга с пистарка преди 6 години
Набил съм канчето на не един или двама автомобилиста без значение дали са били виновни те или аз и ще продължавам да го правя. Сега ще кажете че ще си намеря белята или майстора един ден. Ами намирал съм ги и тях не един или два пъти, но аз съм си аз, изполсвам най-вече газ, а не спирачки.
66
14
 
8
 
! Отговори
Деян преди 6 години
Шума колкото и да не ви се иска е точно с цел безопасност. За да те чуват щот е ясно че не гледат. А ако работиш на 20 км от работа ще те видя как ше ходиш с колелото. От мен да знаете, по-добър транспорт от мотора още не е измислен, затва вместо да хейтите купувайте по един мотор, колкото сме повече толкова по-безопасно става. Гонкаджиите ги оставете те са единици и честно казано и нормалните мотористи не ги харесват, но са млади, зелени живее им се нека се забавляват.
65
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЗАБРАНА НА МОТОРИТЕ!56 коментар"Затова забрана на моторите, а мотористите в пандиза за поне 5 години."Аз не обиждам просто следствието от изказите ви ме доведоха до този извод :)Аз съм за пълна забрана на КОЛОЕЗДАЧИТЕ да карат по улиците ако не измислят вид книжка за тях, защото са най-*** участници в движението, днес на излизане от 4ти км посока окръжда болница един ме засече карайки в насрещното по цариградско въпреки че имат знак за забрана.
64
11
 
7
 
! Отговори
Друг Гошко преди 6 години
До ЗАБРАНА НА МОТОРИТЕ!Аз мога да се обзаложа ,че когати си с колата правиш 2 пъти повече нарушение от мен когато съм с мотора. За колелото не коментирам ,защото там нарушенията са неизброими.
63
9
 
5
 
! Отговори
Друг Гошко преди 6 години
До Партиен членЕ нали "Откриването на сезона" беше през деня. Тогава всички мрънкаха ,че имало затворени улици , ставали задръствания и т.н. Друг е въпроса ,че улиците се затваряха за 10мин най-много което не виждам какъв проблем е , при положение че пак беше почивен ден.Типично българска черта - "Всичко ми пречи."
62
7
 
11
 
! Отговори
ЗАБРАНА НА МОТОРИТЕ! преди 6 години
До Моторист"Притеснителен и раним" хаха, оценявам опита ти за обида, но е жалък... Използвам автомобил и велосипед, за да се придвиждам в града и с нито едно от тях не тормозя всички около мен със ЗВЕРСКИ ШУМ или застрашавам със завиране между другите ППС-та. МОТОРИТЕ ВЪН ОТ ГРАДА !!! ПЪЛНА ЗАБРАНА !!!п.с това за затвора не съм го писал аз
61
10
 
3
 
! Отговори
Партиен член преди 6 години
Ако беше през деня щях да участвам.Но през ноща да ме псува половината град? Благодаря.Такава омраза към мотористите има само при нас.Караш си колата и си добър.Качваш се на мотора и ти викат донор. Най омразното за тези дето не карат мотори е това че ти минаваш а те чакат.
60
3
 
1
 
! Отговори
ВАРА преди 6 години
До 1Лявата лента да не е твоя собственост? Не бе защото и с кола се налага да изпреварвам от дясно някои индивиди!
59
6
 
3
 
! Отговори
Деян преди 6 години
Еми напротив ако е през деня и тръгнат 5000 човека на безшумен протест ше блокират целия град, ще станат *** задръстванията и ще повлияят на жиовта на хората или поне на тези които имат важна работа. В 23:00 в почивен ден на никого няма да пречат, аз няма да ходя щот съм ангажиран, но подкрепям момчетата. А от СР не познавам никой леко позьорчета ми се виждат като гледам в групата, ама тва са 5 човека не 5000. Дразни ме как разсъждават тъпите *** и ме дразни че са ми сънародници :)
58
0
 
18
 
! Отговори
asd преди 6 години
Миналата година точно при това събитие или подобно такова, карах с колата по околовръсното на София. От там минаваше колоната мотористи. Аз карах с около 80км, задминаха ме поне десетина души на задна гума, т.е. с поне 100км/ч.
57
8
 
2
 
! Отговори
Моторист преди 6 години
До ЗАБРАНА НА МОТОРИТЕ!В то колите неспазващи скоростта са в пъти повече в процентно съотношение да не говорим че някакъв процент от тях са по-мощни от влекач на ТИР за шума няма да им го коментирам.Принципно ако човек като вас (притеснителен и раним) е по-добре да не шофира а да ходи с градски транспорт, тогава няма от какво да се притеснява ако пресича по правилата. Забраната на нещо никога не е била решениеГоворите за затвор, ами ако детето ви когато порастне стане моторист без да пита
56
0
 
19
 
! Отговори
Моторист преди 6 години
До ДеянДобре Евала че се организирате, но го направете денем. Аз няма да чуя моторите сто процента защото не живея близо до тези улици и не ми е проблем. Проблемът е в София Райдърс че искат сензация и хейт без да им пука, виждал съм и съм комуникирал с хора от там, единици са адекватните.Защо примерно в знак на протест не оставят мотора и да се разходят 2-3 хиляди души на безшумен протест с каски (като призраци) по улиците със слоган Виж ме и аз съм човек като теб" и аз имам права?
55
0
 
10
 
! Отговори
ЗАБРАНА НА МОТОРИТЕ! преди 6 години
До МотористКлипче? Дай ми ти имейл и мога да ти изпратя клипче на каквото си пожелаеш... ВЪПРОСА Е какво се случва в действителност. Не всичко може да се регламентира със закон, винаги ще се намери дупка, за да не се спазва. Ако се произвеждат само безшумни и с ограничение на скоростта до тази на закона мотори ОК, но докато се произвеждат тези зверове, хората винаги ще се изкушават да ги натискат до максимум, в природата ни е! И заради това останалите ще страдат от ШУМА и ОПАСНОНСТИТЕ ВИ!