Масово нощно каране: Над 5 000 мотора в памет на жертвите

Събитието ще се състои на 23 септември и се провежда за трети път
131
Масово нощно каране: Над 5 000 мотора в памет на жертвите
Снимка: Sofia Riders

Представителите на най-голямата мотоциклетна организация в България Sofia Riders (SR) обявиха 23-ти септември за дата на традиционното "Масово нощно каране 2017". Събитието с най-мащабно участие на мотоциклетисти в страната ще се проведе за трета поредна година и отново ще се състои в памет на загиналите при пътно-транспортни произшествия райдъри.
 
Идеята на "Масовото нощно каране" е да събере на едно място максимален брой мотористи с цел да се привлече вниманието на другите участници в движението. Да се напомни, че феновете на двуколесните също са на пътя, че не са пътни хулигани, а хора със семейства, които желаят да се приберат живи и здрави у дома, заявяват организаторите.
 
Честите инциденти с мотоциклетисти продължиха и през Мото-сезон 2017. Според специално предоставената за Sofia Riders от МВР статистика, от началото на 2017-та година пътно-транспортните произшествия с участието на мотоциклетисти са общо 323. От тях 23-ма са загинали, а 250 са ранени.
 
Най-честа причина за инцидентите е несъобразена скорост с пътните условия – 36%. 18% от ПТП-та са станали в резултат на несъобразена скорост с други условия, 6% поради неспазване на дистанция и по около 4% поради отнето придимство на ППС при кръстовище и навлизане в насрещното движение. 16,5% от инцидентите са поради други причини, сред които и извършване на обратен завой на двойна непрекъсната линия.
 
Сборен пункт на мотористите за "Масовото нощно каране 2017" по традиция ще бъде пред входа на Историческия музей (резиденция Бояна). Оттам в 22:45 часа започва мото-обиколка на град София по маршрут: ул. "Околовръстен път" – бул. "България" – бул. "Константин Величков" – пл. "Независимост" – бул. "Цариградско шосе – бул. "Асен Йорданов".

Обиколката ще завърши на бул. "Асен Йорданов" 3, където мотористите ще се присъединят към Extreme Fest-партито на MIRAFIORI TEAM.

Sofia Riders припомнят, че Мото-сезон 2017 продължава и призовават всички участници в движението да бъдат една идея по-бдителни и по-сериозни на пътя.


131
Още от
Напиши коментар Коментари
16
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Снощи един шофер с един тунингован мерцедес толкова шум вдигна в 23 :30 през нощта че ми идваше да му метна една саксия от балкона! то не бяха форсажи не бе пилене на гуми и като свърши цялата простотия се пусна бясна чалга за капак на всичко, чак прозорците в хола ми дрънчаха.Да не говорим че децата се събудиха уплашени. После що имало агресия ми щото няма ред ей затова!
15
2
 
24
 
! Отговори
Против Позьорщината преди 4 месеца
Е няма как да не се покажат отново и да шумят в нерегламентираните часове.
Сдружение София Райдърс отново иска медийна изява,
за да им припадат още повече кифли в краката и да има материал за обсъждане и оправяне.
Един ден ще карат уж както трябва, през останалата част от мотосезона ще си минават между колите без екипировка и ще тежкареят колко са Брат за Брата и ще гледат лошо шофьорите.Ще излизат с мотористе си на пешеходната пътека до Мементо, ще отнемат предимство и ще изискват да ги пазят.
14
9
 
5
 
! Отговори
Мрази селяни преди 4 месеца
До Меценат
Разумно би било да има протест срещу селяните, които се изсипват в София и заради селското им каране, загиват точно тези мотористи, които ви тероризират!!!!
13
2
 
2
 
! Отговори
Ликвидация на КАТ преди 4 месеца
Поени с озверяващи зомби напитки от КАТ глобяват зверски всеки дръзнал да спазва ЗАКОНА и да не облъчва с включени скенери и фарове денем..
Така за ВСЯКО УБИiСТВО НА ПЪТЯ СА ВИНОВНИ ТЕРОРИСТИ С УНИФОРМИ ОТ КАТ>заради тези нагли престъпници милиони водачи са с трайно увредено зрение.
12
20
 
6
 
! Отговори
Гошко преди 4 месеца
Дами и господа, колкото и да джафкате, не можете да спрете гората да се разлиства! Поемете дълбоко въздух и се примирете! Ставаме все повече и ще продължаваме да правим масови ивенти и организации! Не става въпрос дали караме неразумно, ясно е, че във всяко стадо има и ***, въпросът е да почнете да си гледате в огледалата и да се съобразявате. Ние не искаме да умираме.
11
4
 
5
 
! Отговори
ГАсете фаровете преди 4 месеца
НАгли престъпници принудиха милиони водачи на МПС да увреждат тежко и трайно земята с включени скенери/високо радиоактивни /и фарове денем и нощем.
Известни експерти предупреждаваме от години че скенерите и фаровете през деня увреждат тежко и завинаги земята и заслепяват водачите.Водачи на TIR подават че след среща с "електрожени" не виждат десетки секунди.Заради нагло вредни холограми на предни стъкла не могат да засекат нито мотористи нито велосипедисти навреме
10
28
 
4
 
! Отговори
моториста без каска преди 4 месеца
айдеее да напомним на туко що прибралите се селянчета, какъв шум ги чака! Който не му харесва да си ходи на село от къде е дошъл , това е София и тя не спи !!!
9
3
 
16
 
! Отговори
Заек преди 4 месеца
5000?! Те толкова се събират САМО на откриването на сезона - така че или заглавието е грешно (смешно) или авторът на това нещо трябва да си смени дилъра. Но пък ми е мега чудничко #КОЙ им дава разрешение да правят масово мероприятие след 22часа? Що не вземете да направите разследване за това вместо да съобщавате само. И миналата година си имаха разрешение хората... е малко беше заявено в петък в края на работния ден и издадено тогава. Що не си размърдате малко журналистическите мозъци?
8
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Не става само с каране, трябва и акъл!
7
1
 
0
 
! Отговори
до Джорето преди 4 месеца
До Жоро Киров: Джоре! интересно мие ти къде точно живееш? в Смисъл в кой град си? :)
6
0
 
27
 
! Отговори
и без масово преди 4 месеца
нощно каране тези по цяла нощ бръмчат след 23 ч.
5
20
 
4
 
! Отговори
Жоро Киров преди 4 месеца
Ами вие шопите крадете парите на цяла България и затова имате такива мощни и скъпи мотори. Недейте се оплаква от шумове щото сами си го правите тоя шум.
4
4
 
28
 
! Отговори
Дам преди 4 месеца
безканонието до това води - разни боклуци 5000 на брой да тероризират 2 милионен град с безсъние. Айде другари протестиращи милиционери - свършете си работата на 23,09 и закопчайте нарушителите, който ви уведомяват официално кога ще нарушават законите и надедбите.
3
0
 
30
 
! Отговори
mda преди 4 месеца
Дали ще спазват дистанцията по време на прехода, както и правилата за движение (включително това, че нямат право да се движат по повече от един в лента) и разбира се това че не трябва да нарушават тишината на хората които си почиват след 22 часа... Ако спазват и разбира се остро осъждат "колегите си", които не спазват правилата всички останали с две ръце ще ги подкрепим...
2
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Пак ще тероризират нощна София.
Не че сега не го правят като излитат от Орлов мост към Плиска...
1
3
 
36
 
! Отговори
Един нормален шофьор преди 4 месеца
90 % от така наречените райдъри сте чисти ДОНОРИ и нищо повече. След толкова км зад гърба си един път не срещнах по пътя мотоциклети, които да се движат според ограничения и закони в тая държава.