Амнезия: Ковачева не помни да е удряла Никол

Акушерката била на 24-часово дежурство, няма да отговаря на въпроси
Обновена: 15 сеп 2017 11:44 | 15 сеп 2017 10:36,
20
Амнезия: Ковачева не помни да е удряла Никол
Снимка: Булфото, архив

Не си спомням да съм удряла бебе. Не виждам и защо да го правя. Това заяви акушерката Емилия Ковачева пред съда при поредното заседание по делото срещу нея. Ковачева е обвинена за опит за убийство на бебето Никол в нощта на 18 април 2015 г., когато то е било едва на четири дни.

Още по темата

Преди да говори, Ковачева помоли да не й бъдат задавани въпроси, като съдът се съобрази с искането й. Акушерката разказа за семейството си и обясни, че в болницата, където е работила - "Софиямед" - натовареността е била голяма и често е имала смени по 23 часа.

Тя разказа, че преди нощта на инцидента с бебето е била нощна смяна, и на 17 април е застъпила за 24-часово дежурство. По думите й, сутринта преди да си тръгне, единственият проблем с бебетата в отделението, за които е била отговорна, е бил, че е едно от тях е имало жълтеница, но проблеми с другите бебета не е имало.

На 20 април нейна колежка й се обадила да й каже, че в отделението има бебе със счупен череп. Тя й казала, че една от тях двете ще бъде посочена като виновна за инцидента.

След това Ковачева разказа как три дни по-късно е била отведена в полицията да дава обяснения, а един от полицаите я удрял и обиждал.

"Надявам се да вземете обективно решение и справедливо да прецените", обърна се към съда Ковачева, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
Sunny ray преди 6 години
Който е търсил правосъдие от бг комунисичекса зависима тоталитарна неревизирана сиситема знае, че там истина, морла и праовсъдие няма,а само уговорени и нагласени дела и несправеливи присъди основани на измама,пристартие вполза на свързани лица и обслужване на части интереси и цели- в случа на родителите на дете което е получило телесна повреда и о лека до средна,а не е било убито още по малко предумишелмо, палнирано и е явно за всеки кото има останала грам съвест че дори няма опит за убийство!
16
1
 
3
 
! Отговори
Че Гевара преди 6 години
От клиниката също са виновни , но здравните заведения имат силно лоби и няма да допуснат прецедент при който да съдят и тях ,а не само прекият виновник.
15
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами Ковачева, като не е наред . Тия от клиниката как са и поверили тая работа. Не носат ли отговорност?
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 10 И ПСИХИЧНО БОЛНИ ДА НЕ ПРАВЯТ ДЕЦА.В тия родители има нещо не е наред.
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия родители на Никол, сякаш са сключили индивидуален договор с Ковачева . Оставят се детето в нейната клиника и си гледат работата и печалбата. Изцяло отхвърлят ДРУГИТЕ УЧАСТНИЦИ от клиниката- те не съществуват. Клиниката е на Ковачева. Собственици, наети доктори, персонал и колектив, ОТГОВОРНИ И БЕЗОТГОВОРНИ , НО НА ЗАПЛАТА. Никой не ги търси , ако има щета."Сега родителите за безучастието си при гледане на детето, ще получат една открадната и готова сума за нанесената щета"
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Амнезия ли???Един дебел кол във врата и всичко ще си спомни !
11
0
 
5
 
! Отговори
Имало закони .. преди 6 години
Ето ги законите на България на мутрите, работят за престъпниците, дори даже за най-долните, тези които посягат на деца. Такива дето са "забравили" да им се причини същото, което те са причинили, докато не си спомнят !
10
2
 
0
 
! Отговори
Грюгер преди 6 години
24 часова смяна за гледане на бебета?Ако е надзирател или старшина в близкото поделение си е почти-почивка...
9
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нагла напаст. Психично болни не трябва да се грижат за деца.
8
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тук 24 смяна е нормална, ама не съм чула да си пребиват пациентите още.
7
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
едно не мога да разбера само, къде е ролята на болницата в цялата тази история и как е възможно една жена, една единствена да отговаря 24 часа за всички бебета в отделението. Всичко се случва, може да и прилошее, може да откачи, може да умре дето се вика на робатното си място, означава ли това, че децата остават без надзор.... Къде са органите, които трябва да следят за спазване на трудовото законодатество и за задължителните почивки между две смени???
6
2
 
18
 
! Отговори
Жена преди 6 години
Абе тая още ли не е осъдена....детето ще тръгне на училище вече а тая още си позволява своеволия и наглости. То верно, че и да я осъдят ще нищоправи срещу покрив над главата и три пъти на ден топла храна....осигурени и от данъците на родителите на малката малтретирана душичка! погнусена съм!
5
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
интересно защо болницата ,в която стана инцидента , също не е на подсъдимата скамейка и да отговоря за действията на служителката си. Те са я назначили, те са и давали 24 часови дежурства, те също са отговорни.
4
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тв може и да не помни, но пък камерите помнят хубаво делото и.Нищо,престоя и в Сливен ще и помогне да си възвърне памета.
3
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НАГЛА
2
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Представяте ли си тая психарка да я изкара невинна и да я пуснат пак да млати тецата в главите със стъклени бутилки.Направо и дайте работнически чук за тухлени стени защо я занимават с дилетантски изпълнения? В коя клиника работеше?
1
2
 
30
 
! Отговори
пациент преди 6 години
Тази ще има 30 години, през които ще си спомни какво е правила. То на записите от камерите не беше дядо Мраз, а тя. А относно частните болници - там няма лечение или контрол, основното е прибиране на пари от здравната каса.