За Деня на София наградиха "Щурците", Владимир Кисьов...

СОС раздаде почетни отличия по повод празника на столицата
17 сеп 2017 17:34, Анисия Иванова
28

Трима души станаха почетни граждани на София - Владимир Кисьов, бивш председател на Общинския съвет, проф. Васил Николов и Гийом Робер, бивш директор на Френския културен институт, който е в чужбина и не присъства на награждаването, съобщи Bulgaria ON AIR.

Всички те получиха своята лента и отличие от председателя на Столичния общински съвет Елен Герджиков на тържествената сесия на СОС по повод на днешния Празник на София.

В словото си пред общинските съветници кметът Йорданка Фандъкова посочи, че начинът, по който изглежда София сега, в сравнение с преди десетина години, показва, че вървим в правилната посока.

"Само след няколко месеца София ще бъде не само европейска столица, а ще е и столицата на Европа. Милиони очи ще са отправени към нас, хиляди хора ще бъдат наши гости. Нашата задача е да им покажем възможностите, които София дава за успешен бизнес, за по-добър живот", каза Фандъкова, цитирана от БТА.

По думите й това, което всички тези хора ще видят, е един от най-бързо развиващите се градове в света - град на образованите и подготвени хора, град на иновациите, град с величава история. Вярвам, че никой от нас няма да работи срещу интересите на града ни, допълни тя. Не е лесно да се представим достойно, изисква се много работа, но ако имаме любов и мъдрост в решенията, които взимаме, вярвам, че ще се справим заедно, каза тя, призовавайки всички в следващите месеци "да бъдем един отбор, който представя София и създава името на България".

Председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков благодари на софиянци за търпението им спрямо изпълнението на амбициозната строителна и инвестиционна програма на общината, която създава известно затруднение в придвижването в града. Той благодари за гражданската активност и участието на столичани във вземането на решения, както и за критиките, които отправят.

На тържествената сесия с почетен знак на Столичната община бяха удостоени досегашният посланик на Холандия Томас ван Орсхот, посланикът на Казахстан Темиртай Избастин, хор "Христина Морфова", балет "Арабеск", рокгрупата "Щурците". Носители на значката на София са проф. Ива Петкова и д-р Александър Оскар. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
1
 
! Отговори
ХАХА! преди 6 години
До заслужават наградата Ама, ти си отЧепърлянци-Киро номенклатурата-с палати , покои и родители с воаяжи по социалистическо-галено номенклатурно чедо!?Егати обезценените награди!
23
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как вдигат контейнер с отпадъци в Австрия и в България. В Австрия, кранът взема празния и го слага върху пълния. Взема двата и ги поставя на платформата и сваля празния на мястото на пълния. В България оставя празния, където свари и запушва пътя. После взема пълния и отпрашва. А после пет шест работника дърпат празния контейнер, за да го сложат на мястото на пълния. Това го забелязах тъй като малкия ми племенник обича да наблюдава кранове. Много се смях. Всичко ни е такова.
22
0
 
3
 
! Отговори
бг преди 6 години
До Киро катастрофалникаАвтора на песента за кестените по Руски Мишо е награждаван много пти както от партийното и държавно ръководство в миналото , така и от БСП сега по конгресите и предизборните й купони.
21
2
 
4
 
! Отговори
Киро катастрофалника преди 6 години
у всека соц територия си имаше нещо като Щурците: ж Плоска- Червените Китари в Чехословакия Елан на Словенско и Карел Гот на Чешко, в Румъния - Чушкопешко, в СССР Макаревич и компания, Унгарско -Локомотив ГТ а у нас- Киро и щурците.най-печени беха унгарците а най келяви на Киро Щурците.еднаквото им беше че се правеха на антисоцняци и дмократутняци и от къде на къде в празника на София Киро преписвача ще бъде награждаван-- каде е автора и изпълнителя на онази песен ... кестените по Руски...о
20
0
 
5
 
! Отговори
Кироооо Киро бе? преди 6 години
немога да си спомния как точно беше онзи случай в зората на демократунизмата:Кирчо удари човек с колата си и човека почина иличовекът почина след като Кирчо го удари с колата си...
19
22
 
7
 
! Отговори
заслужават наградата преди 6 години
Кирил Маричков и Щурците са борци срещу комунизма и заслужават наградата.
18
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
***
17
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 16 и те се правят на дисиденти
16
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не само "Щурците" нямат нови песни.
15
1
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
"книга" в долния ми коментар да се чете "никога"!
14
3
 
20
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
"Щурците" книга не са били нито талантливи, нито харесвани така, както други наши групи като "Сигнал" и Данчо Караджов, БТР, и др.! Просто Партията ги лансираше странно и (не)обяснимо защо! Иначе са си гола-водисти, скучни и неслушаеми. Дисиденти НИКОГА не са били, апропо!
13
0
 
10
 
! Отговори
Свинчок номер 2 преди 6 години
Г-н Цацаров, не мислите ли, че трябва да се свършите работата!?
12
1
 
15
 
! Отговори
Бръмбар преди 6 години
За криминални деяния давност няма, както е по гражданския кодекс! Крайно време е Маричков да бъде с повдигнато обвинение за непредумишлено убийство при неизяснени обстоятелства! Почерни цяло едно семейство, но вместо да лежи в затвора, той си дрънка с мандолинката!
11
2
 
22
 
! Отговори
Скакалец преди 6 години
Ами супер, Кирил Маричков празнува, а човека, когото уби на стоп - знака при Карабунар гние в гроба!
10
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щурците, през комунизма 6 албума, след това 27 години демокрация, 1 песен
9
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КИРИЛ МАРИЧКОВ- УБИЕЦЪТ НА 40 ГОДИШНА ЖЕНА, КОЙТО ДЕМОКРАЦИЯТА ДОРИ НЕ ПОДВЕДЕ ПОД ОТГОВОРНОСТ! СРАМ И ПОЗОР!
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Град на образованите и подготвени хора ли? Че къде ги? Днес минавам да заредя колата на една бензиностанция, и гледам - дядо, в пенсионна възраст, обслужва колонките. Без зъби, плешив, много зле изглеждаше човека, но сигурно е образован и подготвен за длъжността си. Ако и на повече квалифицираните длъжности наемат такива, защо после "бизнесмените" реват че давали много големи заплати а служителите им мрънкали че са малки и им бягали???
7
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До без моралКого е убил Кирил Маричков?
6
6
 
19
 
! Отговори
без морал преди 6 години
Кирил Маричков е убиец. Няма морал да го награждавате и него.
5
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя Щуреца при бай Тошо си живя като цар, ако знаете колко жени оправи, беше рок звездата на България. Дисидента, великия Щурец. А после за благодарност плю по Социализма, уби човек, не го вкараха в затвора. И такива вместо да са в затвора им давате награди. Оня, руснака, фигуриста, Стависки е същия уби човек и после не го вкараха в затвора, сега си живурка в Москва и го боли моркова за вас.