Международна IT компания с нова инвестиция в София

Софтуерните разработчици в България имат уникални умения
18 сеп 2017 16:52, Екип на Bloomberg
23
Международна IT компания с нова инвестиция в София
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Еndava избра София, тъй като тя предлага една голяма палитра от професионалисти в ИТ сектора. Това каза Даниела Анева, и.д. управляващ директор на новия централен офис на Endava, който се открива днес в София, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

„Софтуерните разработчици в България имат уникални умения – те са много гъвкави и в същото време познават различни технологии. Това ни дава възможност да се разрастваме бързо и да даваме възможности за развитие на много хора“.

По думите ѝ софтуерните разработчици в България имат умения в различни технологии.

„Те много често познават не само една профилирана технология, но и се фокусират върху различни други“, посочи тя.

Според нея това, което прави софийския пазар специфичен и желан от инвеститорите, е комбинация от меките умения на служителите /лидерски качества, умения за комуникация, представяне на съответните продукти пред клиентите/ и техните технически умения, което е „уникално и изключително ценно“.

“Endava открива своя офис в България днес в „Милениум Център“ на два етажа. Ние в момента сме с 80 човека екип, като плановете ни са до юли 2018 да бъдем около 160-180, а след около 3 години да сме 360-400 човека“.

„Нашата инвестиция с офисите включително е около 1 млн. лв.“, обясни управляващият директор на офиса.

Що се отнася до факта, че стратегическите интереси на Endava за разработка на софтуерни решения са в България, Румъния, Сърбия, Македония и Молдова, Анева заяви:

„Целият регион има изключително добри специалисти, но България е малко по-различна, тя е може би перлата в короната на този регион, защото е и в ЕС, което дава една допълнителна възможност. А и нашите клиенти понякога предпочитат да работят с компании, които са в ЕС - това ги улеснява откъм стандарти на продуктите и услугите, които получават. В същото време улеснява полети, транспорт, посещения към нас и обратно, визов режим и т.н.“

Тя допълни още, че в последните години компанията до голяма степен е изравнила нивата на възнагражденията със Западна Европа.

„Например в момента назначаваме един софтуерен специалист, който идва от САЩ в България на наше ниво възнаграждение. Което не е някакъв вид изключение на пазара“.

Вижте повече на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
15
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези аутсорс компании са едни балони. Подлъгват стотици млади хора с някакви заплати, но имат нулева сигурност. Компаниите са доста гъвкави и във всеки един момент, клиент може да си отиде, проект да се прекрати и цял отдел да се уволни. Младежите, които са теглили кредити, скоро остават на улицата със задължения към банките за десетилетия напред.