"Празен стол", "Нищо", сега "Нож" в сладкарница

Верига цака клиентите си с 15 лева за рязане на торта
18 сеп 2017 07:30,
52
"Празен стол", "Нищо", сега "Нож" в сладкарница
Снимка: flckr

Верига сладкарници цака клиентите си с 15 лв. такса "нож" за рязане на на тортата. За иновативната такса съобщи Теодора Иванова от Facebook групата "Майките на София".

"Ако искаш да си купиш цяла торта от сладкарници "Неделя" и помолиш едно парченце от нея да ти отрежат за консумация на място за детенце на четири години, което плаче за нея, освен цената на тортата, поискаха 15 лв такса "рязане". Такъв бил редът в тези сладкарници. Редно ли е? Може би има и такса "дишане на въздух". Не купихме тортата, но не само поискаха 15 лв. за рязане, а и отказаха да ни дадат и нож", написа възмутената майка.

Според нея неприятната случка се разиграла в сладкарница в столичния квартал „Слатина“.

Проверка на "Монитор" показа, че в сладкарници "Неделя" има такава такса и тя се нарича "Обслужване на тортата". Тя се плаща, когато клиент поиска тортата да се нареже за консумация в заведението.

Неотдавна начислена такса "Празен стол" в ресторант в Созопол взриви социалните мрежи и предизвика лавина от реакции. Заведението там беше поискало от туристи пари за незаети места. На разпространена в интернет касова бележка се вижда как за четири резервирани, но незаети стола, ресторантът е начислил по 20 лв., или общо 80 лв.

Впоследствие се появи и такса "Нищо" в заведение в Харманли. Макар да се оказа, че е приятелска шега между близки, Комисията за защита на потребителите погна таксите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
8
 
19
 
! Отговори
bb преди 6 години
Това беше невъзможно преди 15 години. ЕС и глобализацията ни направиха отчуждени и меркантилни скотове.
30
21
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Момент,ако има договор за франчайз и продажбата на торти да е отделена с друг касов апарат,а безалкохолните и кафетата с друг но в един търговски обект,едно нарязване на торта,сервиране и друго е разход на другата фирма,иначе си вземайте тортата и си я изяжте с ръце от вън на тротоара,но не на платените от фирмата места за сядане,всичко е пари,няма социални грижи ,те са в общината при Бойко Борисов ,там и судджука е срещу влияние ...
29
0
 
14
 
! Отговори
куката преди 6 години
Такса "празен стол", такса "нищо" такса "тож" и за пр. недоразумения оправията е една и се нарича такса " един по-дебел и четвъртит на собственика в лакомия и алчен дирнис"
28
0
 
8
 
! Отговори
до тенденциозния преди 6 години
да, а може и направо на главата да им я обърнавреме е да фалират
27
3
 
6
 
! Отговори
хм,доста тенденциозн преди 6 години
Таксата обаче е доста значима , и трябва клиента предварително да се уведоми.Така може да си вземе допълнително парче и да му излезе доста по изгодно
26
0
 
6
 
! Отговори
до тенденциозния преди 6 години
къв фейк бе, тя жената тая торта да не си я носи от вкъщи......трябвало някой да почисти...да не е безплатна цяла торта
25
0
 
17
 
! Отговори
Internetlumpen преди 6 години
И т`ва не е нищо... Аз даже си мисля.. тези, дето не са ходили на море това лято - по 50 лева в хазната ВЕДНАГА!!! Хотели са ви построиле... вие ни ги е.б***vате!!!
24
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не ходете там и готово и без това са мизерници
23
24
 
4
 
! Отговори
хм,доста тенденциозн преди 6 години
Почти навсякъде по сладкарници, сладоледаджийници и ресторанти е така. Като че ли не знаете? Нали след вас някой трябва да почисти, има и данъци и т.н.Фейк нюз
22
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДОБРЕ ГИ СЪОБЩАВАТЕ ИМЕНАТА, ДА НЕ ХОДИМ, ДА СИ ФАЛИРАТ ЕСТЕСТВЕНО МОШЕНИЦИТЕ, ИНАЧЕ АКО ЧАКАМЕ НА "ДЪРЖАВАТА"...
21
0
 
30
 
! Отговори
Така е преди 6 години
Някой трябва да покаже на тези собственици на вериги , че 15 лв. се изкарват с 4 часа копане.
20
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не ходете в сладкарници Неделя. Тортите са им със страшна надценка
19
3
 
28
 
! Отговори
А1Б2 преди 6 години
Преди три дни седнах в сладкарница от същата верига. Малка бира Хайнекен - 4.50! Излишно е да казвам, че няма да повторя!
18
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Затова им седят празни Неделите. А и колко *** трябва да си да купуваш торта от тях.
17
2
 
6
 
! Отговори
Таню преди 6 години
Бе, не знам за такса нож, ама в "Неделя"-та наблизо в активно работно време винаги е фраш с мъже около 50-така. Чат-пат по жена тук-там... Изглежда като нещо средно м/у бар "Синята стрида" и Анадолски сокак. Убу че са жените да изкарват за тортичките им :)
16
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хубава "реклама". Директно ще ги отбягвам вече!
15
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В тази верига не влизам от поне 10 години. Такива отрови слагат в тортите, че ум да ти се зайде. Де що е *** влиза вътре. Ако някой даде парче за анализ - ще затворят вергигата. Само отрови и *** вътре.
14
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Софийски евроатлантически ценности ...
13
35
 
16
 
! Отговори
ас преди 6 години
За всичко има причина. Отивате 5 човека, купувате си една малка торта за 20 лева и всеки изяжда поне по 2 парчета на цената на 1, ако е от ***. Ако всеки си поръча по 1 парче да изяде, цената е по 5 лв на парче. С тази такса показват, че тортите за вкъщи не се хапват в сладкарницата. А госпожата от поста във Фейсбук да му беше купила на детето едно отделно парченце да си го изяде.
12
1
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Решението е много просто. Не стъпвам в сладкарници НЕДЕЛЯ както и събота, вторник и т.н.Клиентът е този който решава къде ще си похарчи парите.