"Празен стол", "Нищо", сега "Нож" в сладкарница

Верига цака клиентите си с 15 лева за рязане на торта
18 сеп 2017 07:30,
52
"Празен стол", "Нищо", сега "Нож" в сладкарница
Снимка: flckr

Верига сладкарници цака клиентите си с 15 лв. такса "нож" за рязане на на тортата. За иновативната такса съобщи Теодора Иванова от Facebook групата "Майките на София".

"Ако искаш да си купиш цяла торта от сладкарници "Неделя" и помолиш едно парченце от нея да ти отрежат за консумация на място за детенце на четири години, което плаче за нея, освен цената на тортата, поискаха 15 лв такса "рязане". Такъв бил редът в тези сладкарници. Редно ли е? Може би има и такса "дишане на въздух". Не купихме тортата, но не само поискаха 15 лв. за рязане, а и отказаха да ни дадат и нож", написа възмутената майка.

Според нея неприятната случка се разиграла в сладкарница в столичния квартал „Слатина“.

Проверка на "Монитор" показа, че в сладкарници "Неделя" има такава такса и тя се нарича "Обслужване на тортата". Тя се плаща, когато клиент поиска тортата да се нареже за консумация в заведението.

Неотдавна начислена такса "Празен стол" в ресторант в Созопол взриви социалните мрежи и предизвика лавина от реакции. Заведението там беше поискало от туристи пари за незаети места. На разпространена в интернет касова бележка се вижда как за четири резервирани, но незаети стола, ресторантът е начислил по 20 лв., или общо 80 лв.

Впоследствие се появи и такса "Нищо" в заведение в Харманли. Макар да се оказа, че е приятелска шега между близки, Комисията за защита на потребителите погна таксите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хем скъпари, хем химия в тортити, а и тазо наглост сега.Браво
50
3
 
16
 
! Отговори
Wegan преди 6 години
Защо ви са тези измислени торти пълни с химии и захар на баснословни цени, направете си в къщи сурова торта от качествени материали, още по-вкусни са и не са вредни. Рецепти в нета не липсват.
49
8
 
16
 
! Отговори
До 48 .. преди 6 години
А какво значение има как те гледат "всички"? Дете след 3-тата година е достатъчно голямо да бъде наясно дали ще мине номера, ако ревне или няма. Моите деца, защо не реват и никога не са се тръшкали? И по-важното, ако знаят, че няма да мине номера, защо да го правят, особено навън? С либералните подходи, я виждаме работата вече децата на по 5-10 години не могат да говорят и комуникират правилно...
48
4
 
9
 
! Отговори
.. преди 6 години
До До 40Това е така, защото като писне детето и всички почват да те гледат все едно си престъпник или най-лошият родител на света.
47
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами не купувайте от "Неделя". Има достатъчно други сладкарници (особено в София), при това с по-добро качество. Това е единственият начин да бъдат наказани самозабравилите се. Отговорните за налагане на ред си чешат м**ите и реват за пари. Ако няой посвдигне въпрос - те чакат да бъдат "сигнализирани". Сигурно и стискат, докато някой не се сети да им донесе тоалетна хартия.
46
1
 
7
 
! Отговори
Изрут преди 6 години
Аз па не ***, но винаги имам под ръка Ескапел.
45
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименПреди имах винаги швейцарско ножче в себе си. Спрях да го нося след 2001-ва, когато затегнаха режима за самолетните полети (дотогава спокойно пускаха с нож и ножички в самолетите, после почнаха да ги конфискуват).Също така не пуша, но винаги имам кибрит под ръка.
44
9
 
36
 
! Отговори
До 40 преди 6 години
Абсолютно съм съгласна, страшни лигльовци се възпитават от сегашните родители. Почва да реве и веднага смартфона е у ръцете или каквото е поискало "дитету", само и само да не мрънка и да притеснява мама/тате или да не ги кара да се смущават от околните.
43
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Едно време дядо на село ми се чудеше: Какъв мъж си ти, че излизаш без нож в джоба?Аз му викам: Еми в града живея, там нож ми не трябва. Грешал съм явно. Вече и на сладкарница не можеш да отидеш една паста да изядеш без нож да си носиш.
42
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако е имало шведи в заведението можеха да услужат на хората, те винаги носят ножове в себе си, ей така се всеки случай.
41
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Затова е хубаво всеки човек да си носи нож в себе си, че не се знае кога ще се наложи да си нареже тортата.
40
24
 
25
 
! Отговори
Олеле мале преди 6 години
консумация на място за детенце на четири години, което плаче за нея - ВЪЗПИТАЙТЕ СИ ЛИГЛьОВЦИТЕ БЕ. На 4 години ще реве по заведения, ама то какво да се очаква, като родителите са същите.
39
1
 
30
 
! Отговори
алхимик преди 6 години
Ако знаете как и от какво са направени "произведенията" им,щеше Вие да им искате те да ви плащат за да ги консумирате.
38
14
 
14
 
! Отговори
шоп преди 6 години
До Пърфект софиянецИ майката, и детето 100% са мякащи.
37
1
 
41
 
! Отговори
Пърфект софиянец преди 6 години
Какъв франчайзинг бе? Един мунньо преди години започна да бърка кремове, откраднати от Лучано и направи верига сладкарници. Лучано се пусна в политиката, а този пухльо зае мястото му. То па едни тортииии....ама селяните чули "Неделя" и си мислят, че е нещо от...Париж!
36
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе кой яде тия изкуствени гнусни торти
35
14
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Егааати драмата, като му е било толкова важно на дитету да яде торта ВИДНАГА, майчето да му беше купила отделно парче. Цените за консумация на парче на място винаги са по-високи от цената на цяла торта за вкъщи, това го знае всеки средноинтелигентен.
34
24
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оф тия майки все с проблеми номер едно, кой знае детето й как е циврило и е тормозило всички в сладкарницата, направили са й забележка и после е скалъпила тая измислена история, за да получи малко внимание, щото темата с публичното кърмене нещо не предизвика обществен бум и сега е ред за нещо друго.
33
1
 
12
 
! Отговори
до франчайза преди 6 години
Момент! Тогава да ги продават на тротоара тортите за вкъщи
32
2
 
25
 
! Отговори
Цецо преди 6 години
Според мен тортата е отделен продукт, или я купуваш цялата или не, освен ако не е предназначена за продажба на части. За консумация на място обикновено се предлагат пасти. Не виждам проблем в това, ако клиент пожелае да хапне част от тортата, да заплати цялата торта, която впоследствие да му бъде опакована и предоставена. Но в случая обаче е поискана такса за разрязване, което не е редно...