Внимание! Тиранозавър дебне в парка на Военна академия

Той е част от изложба на праисторически чудовища
19 сеп 2017 10:37, Красимир Ангелов
12
Внимание! Тиранозавър дебне в парка на Военна академия
Снимка: Bulgaria On Air

Изложба на праисторически чудовища постави над 20 макета на динозаври в парка на Военна академия в София. Повечето от моделите са в реални размери, като създателите са се опитали да се приближат максимално до начина, по който смятаме, че динозаврите са изглеждали и звучали. Това обясни един от организаторите на събитието Богдан Димитров за Bulgaria ON AIR.

"Това е изложба, която е обиколила целия свят. Идеята тръгва от Аржентина преди повече от 5 години и е събрала над 10 милиона посетители. За първи път в България е представена във Варна. Това е изложба, която никога не се складира, просто сменя мястото си", отбеляза Димитров пред репортера на Bulgaria ON AIR Димитър Димитров.

Паркът на Военна академия не е избран случайно, тъй като най-много прилича на естествената среда на праисторическите чудовища, посочи още организаторът.

Изложбата ще бъде в София до 5 ноември. Работното време е всеки ден от 10 до 20:30 часа. Цените на билетите са 10 лв. за деца и 12 лв. за възрастни, като се правят отстъпки за групови посещения.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria On Air

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
заслужава ли си? фигурите реалистични ли са ... каква е идеята, само са разхвърлени из парка или има и някаква по-сериозно аранжировка с хабитат и информация, животните статични или подвижни са? издават ли звуци?
7
1
 
3
 
! Отговори
XAXA преди 6 години
Ходих! Доста грешно изхарчени пари. Типично по български, висока цена без покритие.Изпокъсани кукли, пръснати хаотично без никаква визия. Може да ги видите през оградата не си давайте парите!
6
0
 
0
 
! Отговори
от сидниАав$тралия преди 6 години
ми че то в парка за операта от 2008 засаждат дървета изчезнали от преди динозаврите! Дам, точно така, намерили семена, успяли да ги покарат в лаборатории и сега ги разсаждат в парка, и то от години, всеки може да ги види, някакви папратови дървета са.Ама нито съм видял дъндании по медии нито някой да се впечатлясва като че ли кой знае какво станало.. кви са тия медии весници за статими просто тихо и спокойно си садиме живи дървета от ерата динозаврите и си свиркаме като пичове без парадирания
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ОСВЕМ ТИКВОЗАВОРИ ТЕ
4
1
 
7
 
! Отговори
Съсед преди 6 години
44 лв вход за две деца с родителите си !!!!!!????
3
0
 
6
 
! Отговори
Ихтиолог преди 6 години
Много динозаври дебнат по родните вузове.
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сложете го на границата. Ще върши повече работа от "войниците" ни там.
1
0
 
9
 
! Отговори
158 преди 6 години
Нашата армия вече може да разчита само на драконите си..