Фандъкова поиска: Дондуков довършен с асфалт, не с павета!

Експертен съвет от Министерство на културата ще умува може ли
20 сеп 2017 14:45,
94
Фандъкова поиска: Дондуков довършен с асфалт, не с павета!
Снимка: архив, Bulphoto

Столичният кмет Йорданка Фандъкова поиска специализираният експертен съвет на Министерство на културата да разреши ремонтът на бул. "Ал. Дондуков" да бъде завършен с асфалт, а не с павета, както Националния институт за недвижимо културно наследство беше задължил Столичната община.

По подобен начин в края на август в последния момент беше получено и разрешението за полагане на асфалтова настилка – вместо павета, по столичния бул. "Прага".

Още по темата

В официално писмо до Министерството на културата Фандъкова отбелязва, че след решението на Националния институт за недвижимо културно наследство ремонтът на бул. "Ал. Дондуков" е разделен на две части.

"Първата, в историческия център, която води до Ларгото и до бул. "Цар Освободител" вече е реконструирана с гранитен паваж", отбелязва Фандъкова.

От 15 септември започна изпълнението на втория етап – от ул. "Г. С. Раковски" до бул. "В. Левски".

"Този участък е заключен между улици, които са асфалтирани, част от него и в момента е асфалтирана, а след него бул. "Дондуков" продължава с изпълнена изцяло асфалтова настилка. В участъка автомобилното движение е интензивно и при изпълнение на асфалтова настилка ще понижим чувствително както нивата на шум, така и запрашаването", се посочва в аргументите на столичния кмет. 

Освен това отсечката от булеварда между ул. "Г. С. Раковски" и бул. "В. Левски" е отдалечена от традиционните исторически туристически маршрути в центъра на София, се казва в писмото на столичния кмет. 

"До момента Столичната община се съобрази напълно с всички бележки и становища на НИНКН. За втората част от реконструкцията на бул. "Дондуков", която е по-отдалечена от историческия център, молим експертния съвет на Министерство на културата да разгледа отново аргументите ни за промяна на настилката", се казва още в писмото на Фандъкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още по темата: асфалтдондуковпавета
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези фирми като са подавали оферти, на карти таро ли са гадаели каква работа ще вършат, за да дадат оферти?
3
10
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само асфалта ви е главите, даже и тротоарите почнаха да асфалтират. Лятото не се диша от асфалт и бетон. София става все по-ужасна за живеене.
2
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Обаче как ще се плати булеварда, цена като за редене на павета или асфалтиране?Май ще се плати като за редене на павета, нищо че ще се асфлатира.
1
24
 
22
 
! Отговори
Един преди 6 години
Разумно предложение. Историята си е история колите са си коли. Нека да има и за двете..