Плаващи павета, пропаднала велоалея... ремонтът на "Дондуков"

Спаси София" с реакция: Реконструкцията е некачествена!
21 сеп 2017 08:52,
69

За некачествен ремонт на столичния бул. "Дондуков" сигнализираха от гражданската инициатива "Спаси София".

Пред Bulgaria ON AIR Гергин Борисов демонстрира как всеки, който пожелае, може да си вземе паве от ремонтирания участък.

Припомняме, проблемът дали да се запазят паветата на бул. "Ал. Дондуков" или да се комбинира пътната настилка с асфалт и павета беше в основата на спора, който забави ремонта на ключовия столичен булевард.

Още по темата

По време на обсъжданията становище на Националния институт за недвижимо културно наследство задължи Столичната община при реконструкцията на бул. "Княз Ал. Дондуков" да възстанови и положи нова гранитна паважна настилка. След това решение обектът бе разделен на две части.

Първата част, в историческия център, която води до Ларгото и до бул. "Цар Освободител" вече е реконструирана с гранитен паваж.

От 15 септември започна изпълнението на Втория етап - от ул. "Г. С. Раковски" до бул. "В. Левски". Този участък е заключен между улици, които са асфалтирани, част от него и в момента е асфалтирана, а след него бул. "Ал. Дондуков" продължава с изпълнена изцяло асфалтова настилка.

"Доверие на Столичната община трудно може да се има, тъй като тя си мени мнението постоянно. Ние от "Спаси София" питаме как комбинираната настилка промени бюджета, тъй като са налице едни 8 млн. лв. хвърлени на вятъра. По велоалеята например вече има пропадания", посочи Гергин Борисов.

Bulgaria ON AIR потърси за мнение зам. кмета на транспорта Евгени Крусев. Той обаче се оказа в отпуск, а друг представител не беше изпратен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама тия Спаси софия не им е чиста работата, сигурно са подставени лица и ей така да вдигат шум и въпросите с разрухата на софия всъщност се губят в пространството, уж че правят нещо
40
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До StroitelТоя пък, лордът на паветата, в 21 век живеем вече, нека не си чупим глезените всеки ден. Римските плочи също са много качествена настилка, за тях няма ли да кажете нещо.
39
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 32Ми не ти ли хрумва, че просто няма кадърни кадри в тая сфера? Че българите ги мързи и павета не им се редят? Че качествените такива са в чужбина? Отиди ти да се трудиш.
38
2
 
10
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
За къде сме без велоалея?..................................
37
0
 
6
 
! Отговори
..... преди 6 години
Qvno Qvno e vqrno myrzeliva naciq SME zatova trqbva migraciqta
36
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 35Малко преекспонираш с боята. Между тях има и хора, които си вършат работата и често тя е по-добра от тази на Гоше/Тоше и целия отбор кибици наоколо с цигарка и кафенце в една ръка и подпряни на лопатата с друга. Белята е тоталната липса на контрол и повсеместната безотговорност. Общината ще мънка как изпълнението си има гаранция и фирмата ще бъде глобена, но е обществена тайна, че в повечето договори глобата не надхвърля определен %, а и е предварително калкулирана в цената.
35
0
 
14
 
! Отговори
Част от ограничител- преди 6 години
ните циментови блокчета на бъдещата велоалея (в северната част на булеварда) вече са спукани и с обрушени ръбове. И то при положение, че все още не е пусната в експлотация. Не ми се мисли на какво ще заприлича след като тръгне движението и бусовете и камионите зареждащи магазините, както и разните тарикати с джипове почнат да спират върху й. А иде и зима. Не знам кой с какви очи и мотив е препоръчал употребата на дълги циментови блокчета за целта, но е ясно, че никога не е стъпвал на тротоар...
34
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 32Сложили сте роми да ви вършат работа. Каква мислиш ще я свършат??? Във Варна три пъти ги пренареждаха на центъра защото тия *** си оставиха ръцете всеки път.
33
0
 
31
 
! Отговори
... преди 6 години
Епа ако на некой не му стана ясно, фирмата "ремонтирала" бул.Витоша сега ремонтира и Дондуков и не знам какво още, та тая фирма явно е от "наще" фирми! С други думи казано г-жа Фандъкова ОТКРАДНА едни пари като ИЗЛЪГА с този "ремонт" Еми предполагам, че ако тя още е кметица то тия неща ще продължават да е случват!
32
14
 
9
 
! Отговори
до Объркан преди 6 години
Те всичките в тази "организация" са с обърнати резби. Основните са този Гергин и един нахален гастарбайтер Борис изгонен от Франция. Третия Андрей е гадже на смени на първите двама и още един като тях. Гражданска "оргазация" от 4 хoмoсексуалиста тръгнала да поучава и спасява цяла София.
31
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пореден пример за наглите кражби на бандата на Фандъкова, учителката по съветски език!
30
16
 
19
 
! Отговори
Объркан преди 6 години
Чакай сега, този нали беше някакъв г.ей и организираше парадите всяка година в София. Навскякъде по телевизията го даваха в спор с други хора... Каква Спаси София го гони. Откога г.ей ще спасява София. Иначе съм съгласен, че ремонта е некачествен.
29
0
 
22
 
! Отговори
Джурналист преди 6 години
Не става дума само за опит за кражба от пестене, смятам, че тук има и некомпетентност. Много от качествените българсите строители работят в чужбина. Останалите тук не им пука как работят стига да плащат
28
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
фандъкова - ОСТАВКА!
27
1
 
18
 
! Отговори
ахааа преди 6 години
Фотото към статията казва всичко!
26
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ау, прочутата с некачествената си работа фирма ТРЕЙС продължава да омазва положението в София.
25
22
 
16
 
! Отговори
факе нюз преди 6 години
Този Гергин Борисов е много отвратително човече, завършил колежа за библиотекари. Какво разбира от пътни настилки и строителство?
24
0
 
29
 
! Отговори
Фотю преди 6 години
Стига с тези павета! Искам калдаръм!
23
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чакам герберастките *** да се събудят и да ни обяснят как хан Кубрат е виновен за некадърността на некадърните селтици превзели Столична община.
22
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Орешарски е виновен.