Плаващи павета, пропаднала велоалея... ремонтът на "Дондуков"

Спаси София" с реакция: Реконструкцията е некачествена!
21 сеп 2017 08:52,
69

За некачествен ремонт на столичния бул. "Дондуков" сигнализираха от гражданската инициатива "Спаси София".

Пред Bulgaria ON AIR Гергин Борисов демонстрира как всеки, който пожелае, може да си вземе паве от ремонтирания участък.

Припомняме, проблемът дали да се запазят паветата на бул. "Ал. Дондуков" или да се комбинира пътната настилка с асфалт и павета беше в основата на спора, който забави ремонта на ключовия столичен булевард.

Още по темата

По време на обсъжданията становище на Националния институт за недвижимо културно наследство задължи Столичната община при реконструкцията на бул. "Княз Ал. Дондуков" да възстанови и положи нова гранитна паважна настилка. След това решение обектът бе разделен на две части.

Първата част, в историческия център, която води до Ларгото и до бул. "Цар Освободител" вече е реконструирана с гранитен паваж.

От 15 септември започна изпълнението на Втория етап - от ул. "Г. С. Раковски" до бул. "В. Левски". Този участък е заключен между улици, които са асфалтирани, част от него и в момента е асфалтирана, а след него бул. "Ал. Дондуков" продължава с изпълнена изцяло асфалтова настилка.

"Доверие на Столичната община трудно може да се има, тъй като тя си мени мнението постоянно. Ние от "Спаси София" питаме как комбинираната настилка промени бюджета, тъй като са налице едни 8 млн. лв. хвърлени на вятъра. По велоалеята например вече има пропадания", посочи Гергин Борисов.

Bulgaria ON AIR потърси за мнение зам. кмета на транспорта Евгени Крусев. Той обаче се оказа в отпуск, а друг представител не беше изпратен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
36
 
11
 
! Отговори
Spasi Sofia pedali преди 6 години
Четиримата юнаци от измислената организация Спаси София са интернет *** на заплата към бившия кмет Мафиански. Непрекъснато лъжат и манипулират.
20
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така става, когато ремонта го прави фирма много близка до ***.
19
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така става, когато ремонта го прави фирма много близка до ***.
18
27
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Традиционнатта мрънкащаа сбирщина е налице :)
17
1
 
17
 
! Отговори
LAKE преди 6 години
Тиквата и Прасилян харесват това.
16
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Важното е, че Фандъка и Суджука усвоиха парите и напълниха черните каси на ГРОБ.
15
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е нова европейска технология - павета на две нива.
14
2
 
31
 
! Отговори
Инджилер преди 6 години
Проблема е, че както и при така нареченото "саниране" се наливат едни пари за да си оправим фасадите на сградите и съоръженията и затова скоро ще се усети много силно ефекта на гнилата ябълка.
13
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами всички ние го позволяваме., и си ги избираме и ги траеме. Ако утре се вдигнат само 5000 човека пред столична община с по едно паве в ръка, Фъндъчка и сие лично ще отидат да редят павенца.
12
5
 
12
 
! Отговори
Инджилер преди 6 години
До Stroitel Уважаеми,Освен че не сте от София, не сте и много наясно с предлаганите продукти на пазара за строителни материали. Два завода произвеждат бетонови павета с високо качество и дългогодишна гаранция. За да не правим реклама единия е до Елин Пелин, другия в Бургас. Естествено качественото сравнение между гранит и бетон е немислимо, но като строител трябва да знаете, че честите ремонти на една пътна настилка са следствие на една лоша основа, а не на крайното покритие.
11
2
 
42
 
! Отговори
Хайде преди 6 години
пак фалшиви новини! Нали лично Бойко Борисов, да се свети името МУ, увери, че фирмите и дейностите им по ремонта ще бъдат най-строго контролирани! Сега на него ли да вярвам, или на някакви си граждани измъкнали някакви си павета?
10
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То вече и новините за това, че направен ремонт е издържал 2 години ще са актуални.... Да видим...
9
1
 
42
 
! Отговори
Питам преди 6 години
Кога ще има новина за качествено изпълнен ремонт или ново строителство?
8
3
 
34
 
! Отговори
Stroitel преди 6 години
Понеже не съм от София, гледам, че вместо гранитените стари павета се слагат нови бетонови павета. Граните явно са откраднати вече, а тези бетоновите създават предпоставка за ремонти почти всяка година. В България не се произвеждат качествени бетонови павета. Но краденето в България е на първо място - и се гледа единствено колко пари могат да се излапат
7
0
 
28
 
! Отговори
Надето преди 6 години
Нали това е любимата фирма на управляващите?Тяхната цел е да усвоят най-много пари,за да могат да си купят такса 'спокойствие' и да имат за някоя и друга лимузина и мезонетче.
6
2
 
21
 
! Отговори
Жоро преди 6 години
всичко е нормално...като за България...кой оптимист е очаквал да се случи нещо друго :)
5
0
 
37
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 6 години
Всеки ден минавам по няколко пъти покрай участъците на Дондуков, които са в ремонт. Е, както видях през този доста дълъг период. Най-важното е, че там не се работеше, а се имитираше, че нещо се прави, за да се оправдаят многото милиони, които се крадат покрай този ремонт. Целта беше да се създаде усещане, че се работи, като се вдига колкото се може повече прахоляк, най-вече като разрушиха всички съществуващи настилки, за да помага и вятъра. После последва едно смешно полагане на павета, които ще
4
5
 
40
 
! Отговори
9689 преди 6 години
Не ревете,след като избирате мутра и ***.
3
0
 
37
 
! Отговори
СФ преди 6 години
Защо се захващат с неща които не разбират? Един ремонт, реконструкция си иска специалисти и майстори.
2
8
 
44
 
! Отговори
Ясно е преди 6 години
Ясно е, че паветата са най-добрата настилка за бул. Дондуков, но само ако не се слагат от фирми близки на ГЕРБ, както и всяка друга настилка. Асфалтът слаган от фирмите на ГЕРБ е още по-некачествена настилка.