Плаващи павета, пропаднала велоалея... ремонтът на "Дондуков"

Спаси София" с реакция: Реконструкцията е некачествена!
21 сеп 2017 08:52,
69

За некачествен ремонт на столичния бул. "Дондуков" сигнализираха от гражданската инициатива "Спаси София".

Пред Bulgaria ON AIR Гергин Борисов демонстрира как всеки, който пожелае, може да си вземе паве от ремонтирания участък.

Припомняме, проблемът дали да се запазят паветата на бул. "Ал. Дондуков" или да се комбинира пътната настилка с асфалт и павета беше в основата на спора, който забави ремонта на ключовия столичен булевард.

Още по темата

По време на обсъжданията становище на Националния институт за недвижимо културно наследство задължи Столичната община при реконструкцията на бул. "Княз Ал. Дондуков" да възстанови и положи нова гранитна паважна настилка. След това решение обектът бе разделен на две части.

Първата част, в историческия център, която води до Ларгото и до бул. "Цар Освободител" вече е реконструирана с гранитен паваж.

От 15 септември започна изпълнението на Втория етап - от ул. "Г. С. Раковски" до бул. "В. Левски". Този участък е заключен между улици, които са асфалтирани, част от него и в момента е асфалтирана, а след него бул. "Ал. Дондуков" продължава с изпълнена изцяло асфалтова настилка.

"Доверие на Столичната община трудно може да се има, тъй като тя си мени мнението постоянно. Ние от "Спаси София" питаме как комбинираната настилка промени бюджета, тъй като са налице едни 8 млн. лв. хвърлени на вятъра. По велоалеята например вече има пропадания", посочи Гергин Борисов.

Bulgaria ON AIR потърси за мнение зам. кмета на транспорта Евгени Крусев. Той обаче се оказа в отпуск, а друг представител не беше изпратен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От колхозниците в общината, начело от учителка по руски, толкова!