Вторник: Ремонтират Владая, ползвайте "Люлин"

Първо подхващат отсечката между "Черния кос" и КПП "Владая"
21 сеп 2017 07:15,
17
Вторник: Ремонтират Владая, ползвайте "Люлин"
Снимка: архив, Булфото

От идния вторник, 26 септември, започва ремонт на пътя през прохода Владая. Ден по-рано ще тръгне ремонта и на така наречената Източна тангента на София, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

Това е участъкът от изхода от София към магистрала "Тракия" до детелината на изхода към магистрала "Хемус". Парите за тези ремонти, общо 100 милиона лева, бяха отпуснати от Министерския съвет извънредно на 7 септември. Освен тези две отсечки с тях ще се финансира и укрепване на пътя от Варна за "Златни пясъци".

Ремонтът на пътя за Перник ще започне във вторник от отсечката между "Черния кос" и КПП "Владая". Ще се работи и в двете платна в посока София. Движението ще се пренасочи двупосочно в платната за Перник.

Това е едно от най-натоварените трасета в България. За улеснение на трафика по време на строителните дейности, безопасното и безконфликтно пътуване, АПИ препоръчва на шофьорите да използват автомагистрала "Люлин" и третокласния път Голямо Бучино - Мало Бучино - Суходол.

Магистрала "Люлин" в участъка си след Перник се използва основно от транзитно преминаващи чуждестранни автомобили заради задръстените или напълно липсващи подходи към столицата.

Четирилентовите платна на Източната тангента са градени преди десетилетия и оттогава не са ремонтирани. Те завършват в двулентова "тапа" между разклона за магистрала "Тракия" и столичния квартал "Младост 4".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е тангента, а дъга!
12
6
 
1
 
! Отговори
до 8 преди 6 години
Видях една много близка твоя родственица, аз съм зад нея. Ремонтирам й тангентата.
11
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много по-добре е да не се пипа Източната дъга - там още доста години ще може да се кара въпреки неравностите, защото пътя е много здраво направен. По-добре е да се вложат парите в разширението на Околовръстното между Младост 4 и Цариградско шосе и да се премахне тапата там.
10
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам какъв слабоумен човека трябва да си, за да искаш да се ремонтира нещо, което след ремонта ще е по-зле отколкото преди ремонта! Да, трябва да се ремонтира Източната дъга, но не и сега от ГЕРБ, защото не правят нормални ремонти.
9
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам какъв слабоумен човек трябва да си да напишеш че източната тангента е в добро състояние. Ясно е че някакъв общак който се страхува че след ремонта ще има мантинели и няма да може да си прави с тира обратен го е страх! Браво на общината това е отдавна чакан ремонт!
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Източна ДЪГА бе не ТАНГЕНТА! Пак пратихте читателите на .........
7
2
 
4
 
! Отговори
От 3 до 8 преди 6 години
Всъщност точно в най-дясната се опитвам да карам, защото е най-добра и карам с 90 км/час в цялата тази отсечка, с изключение на местата където са сложили друго ограничение, например 40 км/час. Чужденците хвърчат в тази отсечка за над 160 км/час. Има неравности, но ако ремонтират пътя, само 5-6 месеца след ремонта пътя там ще е в пъти по-зле от сега. Не си ли го виждал. Колкото до главата - погледни се в огледалото.
6
1
 
10
 
! Отговори
Гражданин преди 6 години
И да не забравите разширението от Младост 4 до Тракия!
5
2
 
14
 
! Отговори
Експерт към ФОНДА преди 6 години
Минавам всеки уикенд по този маршрут - София, Перник, през Владая.Имам чувството, че ремонта на отсечката между "Черния кос" и КПП "Владая" никога не е спирал, не спира и няма да спре.Важното е кинтите да се усвояват.
4
6
 
15
 
! Отговори
От 3 преди 6 години
Минавам често. Да, трябва да се оправи, но не по начина, по който ГЕРБ го прави. Предпочитам неравностите сега, пред "хубавият" път след ремонт на ГЕРБ, който ще се скапе след няколко месеца. Знаеш ли кога е правен този път и колко време издържа? Не виждаш ли колко време издържат пътищата на ГЕРБ? Сравни тези две неща и ще разбереш защо предпочитам ГЕРБ да не пипа пътя.
3
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази "Източна тангента" по-добре да не я пипат - ще развалят хубавото, за да направят нещо много по-лошо и да откраднат милиони. Ясно е, че веднага след ремонта там ще е в по-зле, отколкото се сега. Сега пътят там е сравнително добре, често минавам от там, само не разбирам безумните ограничения на скоростта в този участък стигащи и до 40 км/час, при осем ленти за движение разделни на две отделни платна.
2
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пак не разбирам безумието което направиха, доскоро ремонтираха и запълваха дупки три седмици по късно пак ремонт. ГЕРБ са прахосници.
1
4
 
22
 
! Отговори
Алелемале преди 6 години
100млн за тия 2 "отсечки"... Поправете ме ако бъркам, но това са към 20км, айде 30 ги сложете.. От 3 до 5 млн на километър ли бре?!? Найс, а..