Бунт в "Пирогов": Лекари и медсестри скочиха на шефа си

Балтов раздувал администрацията, трупал нови дългове
Обновена: 25 сеп 2017 14:44 | 25 сеп 2017 13:15, Камелия Цветанова
18
Бунт в "Пирогов": Лекари и медсестри скочиха на шефа си
Снимка: "Пирогов"

Само няколко месеца, след като официално пое ръководството на "Пирогов" проф. Асен Балтов разгневи някои лекари и медицински сестри от спешния институт.

Още по темата

В писмо до медиите част от екипа на болницата обясни, че методите на работата му са възмутителни, защото увеличавал администрацията и ударно назначавал чиновници за сметка на лекарите и сестрите.

Балтов застана временно начело на "Пирогов" през февруари с решение на служебния здравен министър Илко Семерджиев, който уволни тогавашния изпълнителния директор проф. Стоян Миланов с мотива, че спешната университетска болница е №1 по задлъжнялост сред всички лечебни заведения, чийто едноличен собственик е държавата.

През февруари Балтов спечели конкурса за шеф на болницата и така стана директор за постоянно. Сега обаче подчинените му го обвиняват, че назначавал администрацията на огромни заплати, които са дори по-големи от тези на лекарите и сестрите. В резултат на това напускал медицинският персонал.

Недоволните от работата на шефа си медици твърдят още, че в болницата се правят безмислени ремонти за колосални суми.

"Проф. Балтов реже лентички и си приписва заслуги, които са направени от предишното управление. За седеммесечното му управление дълговете на "Пирогов" са се увеличили с още няколко милиона. Причината е в некомпетентното управление на болницата от проф. Балтов. Ние лекарите и сестрите очакваме рокади в "Пирогов" от страна на министъра на здравеопазването проф. Николай Петров. Ние се надяваме още да бъдат разследвани документите, дипломите и конкурса за избор на директора на спешния център, тъй като "Пирогов" продължава да се управлява от човек на служебния министър-председател Огнян Герджиков", пишат още недоволните медици до медиите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
Кака Сийка преди 6 години
До Анонимен Болницита СА търговски дружества тъй като са регистрирани по търговския закон. За справка - Чл. 3 от Закона за лечебните заведения. lex.bg/laws/ldoc/2134670848
16
0
 
2
 
! Отговори
SILANCE преди 6 години
До Анонимен - Особено рисунки по стените като ремонт,другарю 9 ...
15
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ami toi e ot gerb pove4eto v pirogov sa gerb sa tova i saplatite sa vi visoki sravnenie s dr bolnizi
14
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как "СКОЧИХА" ?Дълъг скок, висок скок, плонж.Обяснете по-подробно, моля!
13
2
 
5
 
! Отговори
до 6 преди 6 години
И ти се изказа.... въобще можеш ли да си представиш какъв поток от документи (фактури, договори, задължения, оферти, заплати, бонуси и т.н.) минава през една подобна администрация, та да казваш колко било нужно... Ама нали идеята е да си тролваме, да си мрънкаме и да даваме съвети за неща, от които дори грам понятие си нямаме?!П.П.: Не си спомням от кога не е имало дори леко читав директор в "Пирогов", което е най-притеснителното в случая... И да го сменят този, проблема пак ще си остане...
12
0
 
11
 
! Отговори
Корект преди 6 години
Ками, ако си прЕписвала като учеща, сега не може да си прЕписваш заслуги, че си станала журналист. Заслуги се прИписват! И си оправете речника, който не прави разлика м/у ПрИписвам и прЕписвам. Приписват на Гьобелс фразата: Дайте ми власт над медиите и аз ще превърна всяко общество в стадо ***.
11
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом прави ремонти и реже лентички, от ГЕРБ ще да е. Така най-лесно се отклоняват средства към личната банкова сметка. (Виж Бойко Борисов)
10
9
 
6
 
! Отговори
33 преди 6 години
Интересно Радев ще поеме ли отговорност за този некадърен шеф, след като неговите хора го назначиха.
9
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
червеното професорче другаря Балтиев действа според партийните инструкции от позитано и другарката ***
8
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Безсмислени ремонти??? :D Всеки ремонт на болница, която не е ремонтирана, откакто е построена, е смислен ремонт.
7
2
 
4
 
! Отговори
!? преди 6 години
Такива болници трябва да си имат професионалисти в директорския съвет, за да станеш професор в твоята област надали си имал време да учиш маркетинг и управление.
6
5
 
5
 
! Отговори
до 6 преди 6 години
И кой ще им прави обществените поръчки или напише договор,м? Санитарките )))
5
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма нужда от раздута администрация. Достатъчен е един главен счетоводител и един касиер на болнично заведение. Болниците и поликлиниките не са търговски дружества. Има необходимост от лекари, мед. сестри, санитари и шофьори на линейки!
4
7
 
23
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
а вчера никои не излиза да помогне на човека паднал пред болницата
3
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
важното е да реже лентички!те дават криле!
2
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
NIE NYAMAME NUGDA OT LEKARI --1300 G. SME GIVYALI BEZ VAS.KATO NE VI HARESVA NAPUSKAITE,NO NALI STE NEKADARNIZI NYAMA KOI DA VI VZEME NA RABOTA.TA NALI VIE S ONYA SATRAP MILANOV PROGONIHTE NAI-DOBRITE LEKARI I OKRADOHTE LECEBNOTO ZAVEDENIE.
1
8
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
кланьт миланови се е активирал