Другата седмица: Фандъкова глобява фирми за паянтови ремонти!?

През 2019 г. ще се разширява южната дъга от "Младост 4"
26 сеп 2017 19:00, Анисия Иванова
47
Другата седмица: Фандъкова глобява фирми за паянтови ремонти!?

В началото на следващата седмица кметът на София ще обяви договорите, които ще прекрати заради неизпълнение на текущи ремонти. Йорданка Фандъкова обяви пред журналисти, че ще бъде безкомпромисно по изпълнението на договорите.

"Изцяло връщаме фирмата, която ремонтираше "Шипченски проход" за преработване на участъците, договорът, сключен с фирмата за булеварда, включва много по-голям участък, тази година ние реализираме само първия етап на стойност около 2,5 млн. лева, а не 8 милиона лева, както пишеше на много места. А това да не приемеш работа за тези пари, е доста сериозна санкция. Фирмата ще получи санкция от поне 130 хиляди лева, защото не мога да си представя, че трябва да върнем строителите 6 пъти за един тротоар", обясни Фандъкова.

"Контролът, който осъществяваме е ежедневен. В София се инвестират сериозни средства в много големи ремонти. Примерите за лоша работа или забавяне са изключително малко. 10 са огромните обекта", поясни тя.

о думите й до края на седмицата ще има резултат и в началото на следващата ще обяви договорите, които ще прекрати.

"Няма да са много, но няма и да са малко. На бул. "Прага" единствено ме ядосаха, че хората минават през прахоляка. Имат още срок, но все пак трябва да имат и отговорността, че могат и трябва да работят по-бързо и по-интензивно, не с двама души, а с няколко екипа", допълни Фандъкова.

Тя уточни, че за "Граф Игнатиев" се провежда обществена поръчка за избор на изпълнител и веднага щом като има избран такъв, ще направят графика по изпълнението на проекта.

"Продължаваме с ремонта на малките квартални улици и през следващата година", каза още кметът на форума "Строителството през 2018 г. – перспективи и предизвикателства".

Тя подчерта, че през следващата година в София се продължава с мащабната строителна програма.

Най-важният проект е столичното метро, кръстовищата на две места, мостовите съоръжения, 153 мостови съоръжения са реконструирани вече, коментира Фандъкова.

Тя посочи, че ще продължат с ремонта на малките улици в кварталите:  "Изградихме почти 90 нови детски градини, 3 училища, реконструкция на паркове, детски градини, над 100 км канализация, водопроводна мрежа. Без реконструкцията на бул. "Дондуков" не можехме да продължаваме да живеем в град, който претендира да бъде европейски".

Кметицата очаква в края на 2019 г. столичани да имат нови 12 км изградено метро.

"Тази година обновихме трамвайните линии на бул. "Овча купел" и "Дондуков". Догодина продължаваме с тези по бул. "Цар Борис III". По отношение на "Граф Игнатиев" имаме намерение да започнем час по-скоро. Там трябва да се подмени канализацията и едва след това настилки и трамвайната линия. Това ще е тежък обект", обясни Фандъкова.

Тя посочи, че ще продължат и с ремонтите на ВиК мрежата, но все още голямото строителство предстои през 2019 г. "Ще започнем реконструкцията на "Западен парк". Очакваме да започне разширението на южната дъга от "Младост 4“ до АМ "Тракия", посочи кметът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Протежето на Суджук Паша е усмихната.И как не ,от това нагушване с пари под масата.
22
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фандъкова -усмихнатото лице на корупцията . Гарантирано от ГРАБ!
21
1
 
6
 
! Отговори
Калоян преди 6 години
До АнонименТака е - анонимен, да така е, ами хайде да излезем......
20
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Примерите за лоша работа или забавяне са изключително малко"Това шега ли е? Еинственото що-годе качествено е метрото, и то защото бие на очи пред Европа-та, която дава луди пари за него. Новите станции Баучър и Младост 2 протекоха. Отсечката Дружба пропадна. Но да речем, че наистина София е пълна с подпочвени води и е простено. Една уличка дай за пример бе, Фанъкова. Да те пусна със затоврени очи да се разходиш и да видим дали няма да се пребиеш.
19
1
 
19
 
! Отговори
Калоян преди 6 години
Лелеееее, щях да повторя мнението на много хора. Трагични ремонти....контрол от некомпетентни и за нещастие корумпирани служители.....дупки, мръсно, кучешки ***, паркирали където желаят, козметични промени за 1-2-3 години и парите на нещастниците в *** на тото талони.....*** сте.....жалко че казваме "то се връща ", а не се вдигнем и да ви изтрием...но трябва да гледаме ние и децата ни " БИГ БРАДЪР " и всичко по вашите телевизий.. абе народе!!!!
18
1
 
16
 
! Отговори
Ямбол преди 6 години
Жалко че само в София. Да дойде някой да погледне в Ямбол какво се случва. Асфалтира се и след 3 месеца всичко е в дупки и кръпки. Ужас и хората си казват ами пак "наши" фирми са спечелили поръчката. Без да осъзнават че това са НАШИ пари от данъците, които плащаме. УЖАС Е направо. Някой да дойде в ЯМБОЛ. МОЛЯ ВИ.
17
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво направи бе Фанъдкова - ще, ще, ще, ще направим
16
3
 
8
 
! Отговори
Мърла преди 6 години
уво и съд!
15
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Паянтов ремонт няма. Хубаво е който пише новини, да понаучи и българския език.
14
2
 
8
 
! Отговори
9689 преди 6 години
Тази заспала Гана не разбра ли,че фирмите които мутрата и налага са калпави.Отговорност ще се търси.
13
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** фитка! Вместо постоянен и повсеместен контрол по време на самите ремонти,после глоби! Друг е въпросът дали издържат в съда. Но гражданите са неколкократно наказани - чрез данъците си,чрез неудобствата по време на ремонта,с резултата от ремонта,с поправките на ремонта. Тази е научила само едно - " на компетентните органи". Ами ти трябва да си първа на тази опашка,защото контрола е твое задължение.
12
2
 
14
 
! Отговори
Джаста-праста преди 6 години
Онова нещо, което наричаха "ИНВЕСТИТОРСКИ КОНТРОЛ", отменено ли е вече? Нещо текущ надзор? Или накрая оплескал работата по накрая видими на повърхността признаци - глоба или пък да преработи видимото отгоре. А скритото под повърхността, основата? Има ли го, няма ли го, претупано ли е?
11
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Юраднке, къде спа досега? Те всички са некачествени.
10
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И отново само констатации като страничен наблюдател.Все едно че не тя е кмет на София, а говорител на кмета на София.Позор.
9
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За мен това е далавера ...Сега ще текнат едни дела и познайте кой ще плати неустойките и проуснати ползи, не КОЙ, а всеки софиянец.Почти няма дело дето да е спечелено от държавата или община по частноправни спорове.тук ми намирисва на излизане през аварийния изход на наши фирми.Защо го правят, скоро ще разберем.
8
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пред журналисти кметът не посочи конкретни фирми и обекти като уточни, че примерите за лоша работа са изключително малко.-------------Аз пък не се сещам за пример за добра работа.
7
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Както сключваме договори, така можем и да развалямe"Едни и същи приказки, вече трети мандат, без реални действия
6
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И какво, като се заканва. За толкова години, като кмет, колко договора е развалила.
5
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
на Прага завършиха ли тротоарите ??? Крайният срок бе 15 август !!!
4
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не вярвам да ги глоби въобще, но дори да ги глоби сумите ще се от порадяка на 10-20 хил лв. А откраднатите пари са милиони. Обаче материалът ще е доволен. Ще каже - ето видяхте ли, ГЕРБ са честни, Фандъкова ги глобява.И ще се пази гробна тишина отностно това КОЙ избира въпросните фирми-изпълнители и че се избират без каквито и да е било конкурси.