Столичната община уверява: Павета по "Дондуков" ще има!

Тежкият трафик налага да бъде поставена смесена настилка
26 сеп 2017 13:37,
9

Павета ще бъдат поставени на бул. "Дондуков". Твърдението, че такива липсват и вместо това ще има асфалт, не е вярно.

Причината ремонтът да се извърши със смесена пътна настилка е, че булевардът е ключов и в определени участъци понася изключително тежък трафик. Това заяви зам.-кметът по транспорта на София Евгени Крусев в студиото на "България сутрин".

Още по темата

Повод за дискусията стана сигнал за некачествен ремонт, подаден от гражданската инициатива "Спаси София".

Пред Bulgaria ON AIR Гергин Борисов дори демонстрира как всеки, който пожелае, може да си вземе паве от ремонтирания участък на "Дондуков".

Проблемът дали да се запазят паветата на булеварда или да се комбинира пътната настилка с асфалт и павета беше в основата на спора, който забави ремонта на ключовия столичен булевард.

По време на обсъжданията становище на Националния институт за недвижимо културно наследство задължи Столичната община при реконструкцията на бул. "Дондуков" да възстанови и положи нова гранитна паважна настилка. След това решение обектът бе разделен на две части.

Първата част в историческия център, която води до Ларгото и до бул. "Цар Освободител", вече е реконструирана с гранитен паваж.

От 15 септември започна изпълнението на втория етап - от ул. "Г. С. Раковски" до бул. "В. Левски". Този участък е заключен между улици, които са асфалтирани, част от него и в момента е асфалтирана, а след него бул. "Ал. Дондуков" продължава с изпълнена изцяло асфалтова настилка.

Пред Bulgaria ON AIR зам.-председателят на Столичния общински съвет Милка Христова бе категорична, че безспорно е необходим ремонт на транспортната инфраструктура на столицата.

"Проблемът е системен и започва още с подготовката на документацията за обществените поръчки, избора на изпълнител, както и с контрола на самото изпълнение", каза тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Паветатс са шумни, много шумни! Ето защо асфалта е решението, колкото и да не им харесва на някои.
8
1
 
6
 
! Отговори
Риторичен въпрос преди 6 години
На кой му трябва асфалт като настилка на бул.Дондуков, освен на мафията, която краде повече чрез асфалта?Може ли някой да ми отговори смислено на този въпрос?Ако се споменава историческа ценност искам да запитам защо се опропастиха историческите ценности като паветата на бул.Прага, а не се запазиха паветата, които имат висока историческа стойност?
7
2
 
5
 
! Отговори
Въпрос? преди 6 години
На кой му трябват паветата като настилка на Дондуков (освен на фирмите, които ги редят)?Може ли някой да ми отговори смислено на този въпрос?Ако се споменава историческа ценност искам да запитам защо се опропастиха историческите ценности в Ларгото, а се пазат паветата (които според мен намат никаква историческа стойност)?
6
0
 
3
 
! Отговори
СМЕСЕНА НАСТЛКА преди 6 години
На един кв. метър асфалт едно паве и един ром да го пази.
5
0
 
11
 
! Отговори
Циклоп преди 6 години
ОСтавка, Данче! Хептен ни взе за канарчета
4
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Историческия център" на София по бул. Дондуков е изпъстрен с "исторически" "древни кооперации" строени през "древния социализъм"! Да са ни честити "древните павета" по пра историческия булевард Дондуков, наредени некадърно от не толкова древни и още по-малко вещи *** редачи на павета! Понеже работя, съвсем в "историческия център" можех всеки ден да наблюдавам как се редят тия павета, ви казвам, че няма по-кофти ремонт, а и вече го питах минавайки и с колата и наблюденията ми се потвърдиха!
3
0
 
5
 
! Отговори
павета и ръбове преди 6 години
колкото щеш в Народното Събрание. На склад, че и им плащат. Вземете ги ползвайте поне!
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
DA PLATI FANDACKA OSHTE 10 MILIONA I SHTE IMA ZLATNI PAVETA.FANDAKOVA V ZAT.....
1
0
 
10
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Нищо не се разбира от тази новина. Може би трябва да разберем какво е казал зам.кмета Крусев, защото най-верочтно ще се случи точно обратното.