Студентски град – незаспиващ, без нощен транспорт и зелени площи

Студенти настояват за техен омбудсман, повече зелени площи и транспорт
Обновена: 27 сеп 2017 11:00 | 27 сеп 2017 11:00, Боряна Павлова
33

6135 гледания   |  Още видео

Малкият Слънчев Бряг. Така мнозина наричат Студентски град. Но и кампусът, както и курортът, имат своите проблеми, посочват студентите.

Сред тях е градският транспорт, с който се стига до жилищния комплекс, инфраструктурата, проблемът с паркирането.

Младежите се надяват в квартала да има денонощен транспорт, в това време обаче автомобилите в Студентски град стават почти колкото студентите.

В същото време на няколко метра от общежитията от години никнат все повече лъскави кооперации. Но не със статут на жилищни сгради, а на общежития, разказва Bulgaria ON AIR.

Младежите предлагат създаването на студентски омбудсман, понижаване на лихвата за студентските кредити, която е 7% и повече зелени площи в Студентски град, където студентите да могат да се разхождат.

А дотогава се надяват и тяхното градче да се превърне в място, където да учат, да спортуват или просто да се забавляват - така, както е в повечето кампуси в Европа.


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
1
 
! Отговори
дисриминират софиянц преди 1 година
ОБЯСНЕТЕ МИ ДОКОГА ЩЕ ИМА АБСУРДНАТА ЗАБРАНА, И ДИСКРИМИНАЦИЯ-СОФИЯНЕЦ ДА НЕ МОЖЕ ДА ЖИВЕЕ НА ОБЩЕЖИТИЕ В СОФИЯ. КОМУНИЗМА СИ ОТИДЕ ПРЕДИ 27 години, НО КОМУНИЗМА С ТАЗИ ЗАБРАНА СИ СТОИ ОЩЕ В СТУДЕНТСКИ ГРАД. По цял свят студенти от съответния град са с ПРЕДИМСТВО при настаняване в общежитие. В Сорбоната предимството е за Парижани и чужденци, а за провинциалисти-ако случайно останат места, ако няма места-отиват на пазарен наем.Дори и софиянец да няма къде да живее, пак няма право да е в общежитие
29
3
 
2
 
! Отговори
преди 1 година
Най-големия проблем в студентски град не е липсата на библиотеки и спортни площи(има ги и двете), а качеството на хората живеещи там. Странно е-софиянец е наказан, и няма право да живее на общежитие в собствения си град-защо инкой не говори за отпадане на тази комунистическа забрана, дори и родителите му да живееят в лоши или тесни битови условия? Но селяните-вижте какво нап равиха с ремонттираните общежития-пикаят по ттапетите, серат по коридорите, рушат, ритат новите мебели, манталитет на сел
28
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Проблем в Студентски град са самите студенти.Особено онези,които идват от малките градчета и селца,където забавленията се изчерпват със съботна дискотека в читалището и селската кръчма или в мазето на "съвета" и ако не завърши със бой между селските бабаити,все едно нищо не е имало.
Та тия като дойдат в Столицата става страшно.Буквално се ..сират вътре в леглата,пикат си да тоалетната чиния,щото си мислят че вътре трябва да си мият краката и посудата,за др.мискинлици не ми се говори!
27
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
аз като не ударя нищо, седя до 4 сутринта там и после полекинка пускам пеш надолу към Г.М. Димитров и хващам първия влак на метрото, така, че няма проблем с транспорта. Ама остарях вече, иначе "кампус" ?!, а не, нещо сте се обръкали. Каквато ни държавата, каквото ни образованието, каквито ни професорите, такъв ни е и Студентския град заедно със студентите в него. Взима се някаква диплома там, някакви елементарни познания(ниво слаб ученик със средно образование), но претенция за 2 хил старт запла
26
0
 
6
 
! Отговори
Хари преди 1 година
До Sofia
за едно обаче не си прав - инфраструктура си има и бих казал че е доста добра (по-добра от голяма част от другите квартали, да не говорим за елитните :D), това че не се поддържа е съвсем друг въпрос!
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
с две дми: на купооон
24
0
 
15
 
! Отговори
sue преди 1 година
Тези уж интелигентни младежи хвърлят боклука през прозореца /бл. 41 - преди седмица направих забележка и момчето се скри, а момичето, което си стържеше плод през 8-я етаж се почуди какво да прави и продължи/, но искали зелени площи. Не се говори, че ромите си правят катуни в ливадите, а пък кметът дава разрешения да се строят мастодонти в зелените площи /пример - сградата срещу Зимния дворец - малко по-надолу и не само/. Искали нощен градски транспорт - за какво им е? Да се бият с шофьорите ли?
23
0
 
3
 
! Отговори
:D преди 1 година
До 22:
Като ти гледам правописа, вероятно и ти много не си се интересувал от лекции. :D
22
5
 
6
 
! Отговори
Nippon преди 1 година
А който иска да пляска мъжки дупенца къде да ходи?
Ст. град е само за стрейт.
21
3
 
32
 
! Отговори
- преди 1 година
"Центъра на просветата" е станал свинарник, затова и умните деца УЧАТ в чужбина, където има дискциплина.
20
1
 
32
 
! Отговори
do 12 преди 1 година
Хах верно е. Ама какво ти едно време, преди 2 години завърших и все още лекциите си почват от 8 до към 19-20 часа, въпроса е, че повечето не ходят. Голяма част от моите колеги пълнеха кафетата и не се интересуваха от учене.
19
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нощен транспорт ли, за какво точно им е? Както отбелязаха по- долу нощни лекции няма, а за да пестят от таксита, прибирайки се пияни заляни просто е смешно и няма как да стане. Нали опитаха с 94 преди няколко години и не излезе сметката. А за зелените площи- паркът им никак не е лош, скоро го ремонтираха, повечето квартали на София не могат да се похвалят с подобен " лукс". И все пак е факт, че който иска да учи и да живее спокойно бяга от Студентски град и излиза на свободен наем.
18
2
 
37
 
! Отговори
5 за 4 преди 1 година
само заради студентски град, фандъкова трябва да подаде оставка.

Безразборно строителство от близката фирма Бароко. Масово се асфалтират зелени площи и пр.
17
3
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В студентски се ходи за да се пие, за да се ядат дюнери, за побоища и за да се челастрят девойки с високи хигиенни навици и ниски мораллни ценности.
16
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кметицата дори метрото не го направи до институтите, което е смешно и говори много за нивото на управляващите.
15
4
 
9
 
! Отговори
Пламен преди 1 година
Добре бе пичове, ако ще се строят три нови общежития, къде бихте ги построили? Квартал, район, и на кои университет да бъдат. Хайде сега коментирайте. И не забравяйте, че мис Тигрова е дипломиран ЖУРНАЛИСТ, т.е. за "ниво" да не отваряме дума.
14
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
кво ме интересува тая гняс? Не съм стъпвал там от поне 20 години, нямам и намерение.
13
9
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гнусно място, гето за пропаднали селянчета.
12
6
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пропаднал панелен коптор и свърталище на наркодилъри и проституиращи селски момета. Отвратителен пост-комунистически ***. Най-голямата миазма в София.
11
6
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Студентски град е най-голямото гето в България.Само алкохолици,наркодилъри,сутеньори,роми и всякаква престъпна гмежж.Конкуренция в това отношение му прави само Слънчев бряг.Но там поне свинщината е само 2-3 месеца в годината.