За некачествен ремонт – глоби и прекратяване на договори

Фандъкова се закани на фирми за несвършена добре работа
Обновена: 27 сеп 2017 09:19 | 27 сеп 2017 09:15, Петя Славова
17

Договорите на фирмите, които са извършили некачествени ремонти в София, ще бъдат прекратени, закани се столичният градоначалник Йорданка Фандъкова.
Още по темата

Тя не уточни за кои фирми и обекти става въпрос, тъй като общината прави анализ, съобщава Bulgaria ON AIR. През последните дни обаче зачестиха ремонтите на вече поправяните през лятото булеварди.

"Шипченски проход" е един от булевардите, който беше реконструиран след направения му ремонт. Изпълнителят беше глобен със 130 хил. лв. при изплатени за работата му половин милион.

Ремонтираният в някои участъци бул. "Дондуков" също има пропуски в качеството на тротоарите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само фирма Трейс никога няма да бъде глобена. Не че работи качествено, напротив, но някак не е политически коректно
13
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че то има ли поне един качествен ремонт в София в последните 26 години? Колко милиарда са платени за некачествените ремонти?
12
0
 
7
 
! Отговори
чуй чуй преди 6 години
Картофка ковтролира, Картофка инспектира, Картофка назначава комисия и ако има виновни те ще бъдат най-строго наказани! И това за всеки обект и след 394 месеца започва ремонт на ремонта! Е до кога?
11
0
 
3
 
! Отговори
аз преди 6 години
До АнонименВ договора трябва да е записано, че ако работата не е свършена навреме и с необходимото качество - договора се прекратява и общината не плаща нищо! Сигурен съм, че тогава ще станем свидетели на съвсем друга работа!
10
0
 
8
 
! Отговори
аз преди 6 години
До АнонименДа започне от ремонта на подлеза на Плиска! Вече няколко месеца - а нищо не е довършено! Нито тавана на подлеза! Нито покривите на изходите! Да не говорим за асансьорите?! Подобен елементарен ремонт не би трябвало да трае повече от две седмици! Да не говорим, че във Виена щяха да го свършат за два дена!
9
1
 
4
 
! Отговори
Българина преди 6 години
България ще има пътища когато строителите разберат че шахтите са част от пътя, не са под или над а са НА ПЪТЯ! не въпроса да хвърлиш 100 асфалт ей така, важното как ще го сложиш, къде и в съчетание с какви други конструктивни решения. У вас като боядисваш с чостолет ли го правиш или с четка?
8
0
 
8
 
! Отговори
Пързалка преди 6 години
По тази пързалка вече са ни пускали, да измислят нещо ново.Никой не им се връзва вече.
7
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Евентуалната глоба и рушветите са включени в офертаната цена на изпълнителя, така че той не понася никакви материални щети
6
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако въобще ги глоби, сумите ще са от порядака на 5-10 хил лв.А кражбите са от порядъка на стотици милиони.И не ги крадат строителите, които блъскат по 14 часа на ден за 800 лв, а шефовете им и възложителите на Обществените поръчки - ГЕРБ.
5
1
 
21
 
! Отговори
Фандъка преди 6 години
А на никой ли не му прави впечатление, че все едно също. Фирмите това, фирмите онова - ще има глоби, няма да плащаме. От 10 години го слушам и живея в клоака. Омръзна ми тая мизерия! А защо не глобят общината? Примерно Фандъкова с несправяне с работата.
4
0
 
15
 
! Отговори
Оставка и съд!!! преди 6 години
Демек ще прекратите договорите със всички фирми,щото няма и един качествен ремонт.Само дето никой не ви вярва,защото и децата разбраха за далаверите с любимите ви фирми,заради които в момента улиците са като кратери и човек не може да остане със сухи обувки в този дъжд.
3
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Самоковската даскаличка пак се изказва като странична наблюдателка.Тя горката ни лук яла, ни лук мирисала, ни милиони краднала.Офцо, ако не си разбрала ти си Кмета, а не си говорител на Кмета.
2
2
 
23
 
! Отговори
Soyer преди 6 години
Оставка на Фъндъкова
1
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Смешници, това нали го писахте вчера. Погледнете си сайта. Още стои на първа страница, но с друга снимка.Толкова ли няма новини. Напишете за новите цени на тока и парното.Стига сте притопляли вчерашни супи.