"Шипченски проход": Проход през локви, дупки и обещания за милиони

За некачественото изпълнение сигнализираха отново от "Спаси София"
Обновена: 29 сеп 2017 18:04 | 29 сеп 2017 18:00, Венцислава Вельова
36

Снимка: racata

За некачественото изпълнение на ремонтните дейности по бул. "Шипченски проход" и бул."Асен Йорданов" сигнализираха отново от гражданската инициатива "Спаси София".

"Проверих отново бул. "Шипченски проход" и бул. "Асен Йорданов". Там работи фирмата "Пътища и съоръжения", на която ще бъдат наложени санкции заради некачествено положен асфалт", припомнят те думите на столичния кмет Йорданка Фандъкова, отбелязвайки, че това е най-скъпата от всички подадени оферти - близо 8 млн лева.

Още по темата

"Въпреки това строго изказване, изпълнено с кметска категоричност, нито изпълнителят, нито надзорът, а май и самата администрация не са се трогнали особено много и продължават постарому. Освен че забавянето вече го броим в месеци, двата булеварда изглеждат безобразно - пукнатините и локвите са навсякъде, а традиционната за всеки софийски ремонт мърлявщина надхвърля и най-песимистичните ни очаквания", възмутени са от "Спаси София".

Те отбелязват още, че всичко това се случва на фона на многобройните подадени сигнали и проверки, както от тяхна страна, така и от редица други медии, дори от зам.-кмета Крусев.

"Всичко това показва, че дори кметът и подопечните ѝ да смъмрят фирмите-изпълнители в национален ефир, положението си остава "Кучетата лаят, керванът си върви". Когато след многократно (само)сезиране на общината пак не констатираме напредък или подобрение, ни се налага да признаем, че тя не може или не иска да упражни какъвто и да е контрол на начина, по който се харчат нашите пари. Ще го признаят ли и от "Московска 33" и ще се опитат ли да намерят решение?", питат се от организацията.

"Шипченски проход" е един от булевардите, който беше реконструиран след направения му ремонт. Изпълнителят беше глобен със 130 хил. лв. при изплатени за работата му половин милион", каза г-жа Фандъкова преди дни и категорично заяви, че връщат фирмата за преработване на участъците и ще настоява "фирмата да си свърши работата, за да можем да пуснем движението и там, както бяхме поели ангажимент".

Тя също така увери, че контролът, който се осъществява е ежедневен. Питаме - къде са резултатите?


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
1
 
! Отговори
Ку-ку преди 1 година
До Анонимен
Не, бе. Трябва да дадат поръчката на Който трябва. Моля да му напишете името?
31
0
 
1
 
! Отговори
Спаси Себе си преди 1 година
Идеали? Бошлаф
30
1
 
1
 
! Отговори
Скъсай София преди 1 година
До *** si ti То е ясно, че една такава организация трябва да получава финансиране. Вярно ли е, че са много близки до съветника Борис Цветков, Николов и пр
29
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преди 10години Тиквата взе властта с МАНТРАТА "Батко и Братко", СПОМНЯТЕ ЛИ СИ???
Едва ли.
Бълга*рака е като пенсионер с деменция.
А сега "Батко и Братко" са като Ангели на фона на хайдуците Бойко и Фандутка.
28
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Направо съм изумена от случилото се преди 2 години в горен Лозенец. Топлофикация смениха тръбите си, разкопаха целия квартал и положиха нов асфалт и нови тротоарни плочки, които въпреки хилядите коли след това още са почти здрави! Рядко има напукана, но има тонове масло вече върху тях. Фирмата изпълнител е за пример, за разлика от общината. Да се радваш ли, да плачеш ли...
27
0
 
18
 
! Отговори
еди кой си преди 1 година
Под "некачествен ремонт" разбирам такъв, от който мине поне една година и след това проличи, че е бил такъв. Този на Шипченски проход си е чиста подигравка с тези, които го плащаме и то на цени, каквито дори в Германия не плащат. Още една солидна сума разпределена между общинарите и фирмата изпълнител (която може би вече не съществува в регистрите)
26
5
 
5
 
! Отговори
pedal si ti преди 1 година
До Spasi Sofia pedali
добре че има такива хора, че да могат малко да порежат соц. фирми като Пътища и Поражения! И утре като те пратят да замазваш неразбориите, гледай да свършиш поне 1 нещо като хората - ясно е че не си свикнал така.
25
1
 
17
 
! Отговори
Йордечка Фандупкова преди 1 година
Чудесно е, много ми харесва. Гарантирано от ГЕРБ.
24
29
 
8
 
! Отговори
Spasi Sofia pedali преди 1 година
Спаси София са дежурната групичка на бившия кмет Мафиански. Интернет тролове на заплата, които не правят нищо друго освен да плюят и храчат в интернет. Не им искаме мнението за всяко нещо в София!
23
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
пак са си оставили ръчичките за пореден път!
22
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докосне ли я ръката прокажена българска, или ще е кьопаво, или ще е кьораво!
Затова единствено децата на българите са хубави, защото не трябва да си ползват ръцете като ги правят!
21
0
 
20
 
! Отговори
художника преди 1 година
Тия "Пътища и съоръжения" да ги прекръстят на "Пътища и поражения" !!!
20
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дриим тиим. Данчето, Суджука, Цецо ушите и Делянчо.
19
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Скоро и това няма да има! Герберите видяха, че на народа не му пука за схемите им и ще стават все по-нагли. В близко бъдеще ще обявяват само, че започват ремонт и ще прибират парата без да правят нищо. Пътя при Владая за Перник уж го почнаха преди 10 дни, но нищо не се прави. Ще резнат лентата на някой светофар и готово с ремонта.
18
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПИТАЙТЕ ФАНДЪКОВА!
17
7
 
4
 
! Отговори
Схелде преди 1 година
Кво ревете? Като харесвате Герб така ще е. БСП щяха да крадат повече. Пълна промяна. Ама с такъв заспал народ ще минат стотина години до промените.
16
1
 
16
 
! Отговори
Бойко преди 1 година
Дреме ми на суджука дали електората е доволен.
15
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ние сме по-зле от Индия бе, баси падението
14
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А мазниците в българската журналистика, когато интервюират Фандъкова, вместо да й зададат въпросите за некачествените ремонти, я питат за всички възможни глупости, само и само да избегнат истински важните теми.
13
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така е - Кумгей, СУджукгейт, Мутрогейт, Престъпно досиегейт.. Няма край.