Синя зона и Зелена зона: С ново работно време от днес

Увеличава се и обхватът на платеното паркиране в столицата
1 окт 2017 09:08,
45
 Синя зона и Зелена зона: С ново работно време от днес
Снимка: архив "Булфото"

Зоните за платено паркиране в София от днес са с удължено работно време. Синя зона и Зелена зона вече ще работят от 8.30 часа до 19.30 часа в делнични дни.

В събота Синя зона ще работи до 18.00 часа, а не както досега - до 14.00 часа.

От днес влиза в сила разширението на зелена зона в районите "Средец" и "Лозенец".

Маркировката е поставена, а екипите на ЦГМ ще проверят всяка улица за поставени знаци и ще подменят стикерите за работното време на зоните за платено паркиране.

Ще работят и три пункта за издаване на винетни стикери - на метростанциите Европейски съюз и НДК и на ул. "Будапеща" 17, от 7.00 до 17.00 часа.

Ръководството на ЦГМ ще бъде на терен и ще контролира работата по промените в зоните.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
4
 
! Отговори
ошфорка преди 6 години
толкова ли е сложно да се заемат архитекти строители и да направат една нормална система на градския траснпорт с паркинги и тн а не само плямпане лъжи и въртене на пари само за метро и евро ценности пре(це)дателства се говори
42
0
 
5
 
! Отговори
орние копание еб+ние преди 6 години
а паралелно с тея зони защо не направихте паркинги около центъра а не само да рисувате асфалт да зимате пари и да мъчите хората с скапиня градски раздрънкан транспорт който даже не достига до някой квартали или е на 1 час само говорене евротъпанарщина и прословутото метро започнато от тато довършено от охранителя му с евросредства и японски турски фирми щот ако беха наши и това немаше да има
41
1
 
3
 
! Отговори
аз преди 6 години
До Браво!Къде са паркингите,приятелю
40
29
 
8
 
! Отговори
Браво! преди 6 години
Ред е на "Крива река".То не беше паркиране по тротоари, градинки, на пешеходни пътеки, пред входовете на къщите ни, на завои, еднопосочни улици по 2 редици, няма видимост, и е предпоставка за ПТП-та, още малко ще паркирате в тоалетните ни.В цял свят паркирането е ПРИВИЛЕГИЯ, а не право.Сбогом, Андрешковци.Да ползваш нещо без да плащаш е национален спорт.Адмирации към г-жа Фандъкова и членовете на Общинските съвети.
39
3
 
23
 
! Отговори
Станиол преди 6 години
До Майка с количкаКакво означава "паркирВат"? Я се върни на село, да си буташ количката на спокойствие.
38
2
 
30
 
! Отговори
Анита преди 6 години
Някой няма ли излезе от тази *** община и да се обоснове защо? Аз, лично искам да чуя с какъв коментар се оправдава удължаването на времето за платеното паркиране 1,30 ч след края на работния ден!!! Защото, когато се въвеждаше идеята за Платена зона, аргумените им бяха - ДА СЕ СПРЕ БЕЗРАЗБОРНОТО ПАРКИРАНЕ! Добре! Но, сега май са - Искаме все повече пари да изкарваме като само мажем с боя улиците и слагаме табели. Да не сме луди да даваме пари да строим паркинги!!!!Вие и така и така си плащате!!
37
0
 
18
 
! Отговори
До Бай Тодор преди 6 години
Цените, приятелю, на градския транспорт в Прага са по-ниски от в София...
36
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Край
35
6
 
12
 
! Отговори
Край преди 6 години
Че колите трябва да слезнат от тротоарите и от градинките и че на спирка не трябва да се паркира - въобще не го коментираме. И забравете за БЕЗПЛАТНИ паркинги. Местата за паркиране са ограничен ресурс и трябва да го потребява само този които си ПЛАЩА. Комунизма свърши *** в главите на някой си седи.
34
18
 
8
 
! Отговори
Край преди 6 години
София е задръстена от коли. Средната скорост в час пик е под 15км/час. Автобусите и тролейте не могат да се движат от тях.Изхода е ограничаване на колите: платено паркиране в ЦЕЛИЯ град, затягане на прегледите и данъка за колите да е десетки пъти по-висок от сегашния.Парите от колите - да влезат в градския транспорт.Ако не се справят с проблема - значи българите не могат да се саморганизират- да идва да присъства новия поробител.
33
1
 
2
 
! Отговори
Бай Тодор преди 6 години
А ако решат първо да направят цените на градския транспорт както в Прага?
32
4
 
8
 
! Отговори
До Бай Тодор преди 6 години
Първо да направят градския транспорт като в Прага, и тогава можеш да правиш такива сравнения. Тогава ще си изкарам колата от гаража само за да напусна града.
31
0
 
11
 
! Отговори
До живеещ преди 6 години
На 30 години съм, живея на ъгъла на ул. Врабча и 11-ти август. Промяната на работното време, вдигането на цената и т.н. решения, не улесниха с нищо намирането на паркомясто. Напротив. Сега с работното време до 19:30 ще си намеря място пред нас към 22:30. Който е решил да слезне с кола в центъра, няма да го спрат нито цените, нито работното време. П. П. Спирането пред гараж за n на брой часа не се влияе от синя/зелена зона. По простата причина, че по закон, местата пред вход на гараж не са в зона
30
5
 
7
 
! Отговори
Бай Тодор преди 6 години
Преди да започнете да ревете погледнете как е положението из Европата. Искаш да пътуваш до центъра на града с автомобил-плащаш. Ако не ти е изгодно ползвай градския транспорт.
29
3
 
5
 
! Отговори
живеещ преди 6 години
До До прекрасна новинаПо-малко външи хора паркират и по-лесно се намира място
28
8
 
6
 
! Отговори
жител преди 6 години
И зелената зона трябва рабити в събота. Като е безплатно, всеки идва и няма къде да паркират живеещите там,
27
4
 
15
 
! Отговори
Баце преди 6 години
А знаете ли Фандъкова че и се крои зверска шапка за мега процесче ? Извесно ли е на гласуващите за тази *** че има квартали в София и то южната дъга където никога не е имало кофи за смет , сметосъбиране не е имало но хората плащат данък за сградите и такса смет ?
26
7
 
14
 
! Отговори
Баце преди 6 години
Да ни е честита новата придобивка драги съграждани ! Най-вече на тези дето гласувахте за самоковската *** която с трудност управлявала селски курник на село и за това решила да следва а сега ни е набедена от престъпникът премиер и шайката му за поредният мандат за кметица . За да има каквито и да е зони трябва да има место за паркиране а така и место на всеки един живущ да си плаща поне наем на едно парко место в близост до жилището си !
25
0
 
6
 
! Отговори
Винету преди 6 години
Най-доброто решение е да се направят денонощно. Смешници!!!
24
5
 
18
 
! Отговори
До прекрасна новина преди 6 години
Как, ако смея да попитам, слагането на зелена/синя зона, повишава възможноста да си паркираш пред вас?