Отпушват една тапа, отварят бул. "Васил Левски"

До петък решават за асфалта на останалия "Дондуков"
2 окт 2017 08:15,
8
Отпушват една тапа, отварят бул. "Васил Левски"
Снимка: архив, Булфото

Днес се очаква да бъде отпушено движението на кръстовището между бул. "Васил Левски" и бул. "Княз Ал. Дондуков". Заради ремонтни дейности, които започнаха на 22 септември, в последните дни в участъка се извиваха дълги колони от автомобили, а маршрутът на тролейбусната линия 11 беше променен.

Кръстовището обаче ще се отпуши в срок, спазвайки първоначалния план – това да се случи до 24 часа на 1 октомври.

Очаква се до края на месеца да се пусне и движението по булевард "Княз Ал. Дондуков", съобщиха от Столичната община. До следващата седмица в петък пък културното министерство трябва да представи становище за това дали в крайна сметка новата настилка в част от булеварда да бъде от асфалт или павета.

Още по темата

Преди около две седмици столичният кмет Йорданка Фандъкова поиска от Министерството на културата да даде разрешение в участъка от бул. "Дондуков" между "Раковски" и "Васил Левски" да се положи асфалтова настилка. Това се случи, след като вече Националният институт за недвижимо културно наследство (НИНКН) задължи общината при реконструкцията на бул. "Дондуков" да възстанови и положи нова гранитна паважна настилка. След това становище от Столичната община разделиха обекта на две части. Първата част, в историческия център, която води до Ларгото и до бул. "Цар Освободител" вече е реконструирана с гранитен паваж, както постанови НИНКН.

Подобен казус имаше и с бул. "Прага". Първоначално от културното ведомство удариха рамо на павета, но в последния момент дадоха зелена светлина на общината да положи асфалт.

От Столична община все пак обясниха пред "Монитор", че евентуално забавяне на отпушването на движението по бул. "Дондуков" до 31 октомври би могло да има само заради климатичните условия. Така например ако има продължителни и обилни дъждове, ремонтът може да се забави.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Селяни и селяндури преди 6 години
Виждам, че коментиралите по-долу не са и стъпвали в София - отсечката между ул. Кракра и бул. Васил Левски беше пусната преди месец, става въпрос за кръстовището на бул. Васил Левски и бул. Княз Александър Дондуков. За ваше сведение, откакто ремонтираха трамвайните релси вече не се обръща кафето в колата ми като завивам по Кракра и ремонтът е чудесен. Забавили са се с 1,2 дни - голяма работа! Айде ***, плюйте още по новото.
7
4
 
8
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Колкото повече се протака ремонтът на бул. Дондуков, толкова повече наши средства ще открадне мафията на ГЕРБ. Вероятно ремонтът на Дондуков можеше да бъде извършен за 1-2 седмици, но така няма как да оправдаят милионите, които се крадат.
6
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Номер 4 наполовина е прав - наистина би трябвало превозните средства да се пренасочат да минават извън Центъра на София, а в Центъра да останат само депутатските и министерските мерцедеси, както и колите на живеещите в Центъра, а всички останали, вкл.и велосипедисти и мотористи да заобикалят Центъра на София.Само дето не виждам как ще стане. Велосипедистите прехвърчат по тротоарите в Центъра на София и стана по-опасно да вървиш по тротоара сред велосипеди, отколкото по улицата сред автомобилите
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Днес е втори октомври, а кръстовището Дондуков/Васил Левски ще се отвори в срок до 1 октомври!!!!!Некадърници .....
4
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Автомобилите трябва да се изхвърлят от централната част на София. Само да се разрешава на хората, които живеят в центъра да си паркират до домовете. Другото е лудост такъв автомобилен поток всеки ден да преминава точно през центъра на София по жълтите павета и в двете посоки - Люлин - Младост и обратно. В централната зона трябва само да преминава градски транспорт, хората които живеят там и велосипедисти.
3
1
 
12
 
! Отговори
Валентин преди 6 години
Само да напомня, че първоначалният срок за пускане на Дондуков беше 10 юли, после 21 юли, после 15 септември, сега ако климатичните условия позволявали - края на октомври. А трамвай 20 все още не върви към центъра. И това на пъпа на София, представете си за какво невежество става въпрос.
2
1
 
9
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 6 години
каква лапаница е паднала за герберастките скотове само !
1
0
 
19
 
! Отговори
Есен преди 6 години
Какви дъждове очаквате през октомври? Това традиционно си е слънчев и топъл месец, хората ходят на плаж...колко месеца не могат да направят отсечката от левски до Кракра? това са има-намя 300 метра...Некадърници...