И това се случва! Детска банда чупи и бие в центъра на София

В неделя наръгали гард на магазин, счупили му носа и един зъб
3 окт 2017 09:06, Златко Желев
109
И това се случва! Детска банда чупи и бие в центъра на София
Снимка: Reuters

Ученици опитаха да ограбят магазин "Била" в центъра на София, наръгаха гард и му счупиха носа и зъб.

Дръзката кражба станала в неделя следобед. Групичката била от 4-ма непълнолетни.

Те сложили маски на лицата си, грабнали кухненски нож и се насочили към супермаркета на ул. "Пиротска".

Предвождал ги най-малкият - Виктор Лазаров, на 13 г.

Момчетата използвали факта, че той е под 14 г. и не може да носи наказателна отговорност. Сред тях бил и 17-годишният Асен Матев, който държал ножа. Той действал с още 2 момчета под 18 г.

Бандата нападнала гарда Александър Рачев и му счупила носа и горен преден зъб. Той натиснал паник-бутон и момчетата хукнали да бягат.

Скоро обаче Матев и Лазаров били заловени. Те издали приятелите си.

Децата са задържани, но най-вероятно ще се отърват с условни присъди, пише "24 часа".

 


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
0
 
1
 
! Отговори
Юрданка Кавала преди 1 година
Статията е пример за етническо напрежение в България. Ако бяха "турци" или *** нямаше да им напишат имената.
93
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 1 година
Държавата е. Виновна дали е на 12 или 18год.в пандиза родителите с големи глоби.ако нямат ояри и те в пандиза.Абе да дойде севернокорейския лидер да ги питам тези лайнета ще са банда ли.
92
11
 
4
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 1 година
представете си че ако бяха ромчета какво ли щяхте да драскате
91
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не одобряявам поведението на децата, но не мога да не кажа, че те правят това, което смятат за добро и печелившо в обществото ни.
Успелия и богатия млад човек в БГ е бандита.
Такъв може да израсте до общински съветник, кмет, а защо не и министър- председател.
Светлия пример на Вожда е пред децата ни.
90
1
 
7
 
! Отговори
Симеон Димитров преди 1 година
До . 97 Законите са ГЕРБ-ерски съобразени най гъзолизно със законодателството на ЕС и "Закона за защита на децата". В САЩ бях пропищяли от престъпления на малолетни и въведоха закон по силата на който могат да съдят деца , като големи. За такова деяние щяха да попаднат в затвор за малолетни за най малко 3 години. За сведение на малоумниците в САЩ на деца могат да бъдат давани дори смъртни присъди (има такива случаи) за особено тежки престъпления. Това разбира се е идиотизъм ,но го има.
89
1
 
26
 
! Отговори
. преди 1 година
Тези малки лайнар.и в белезници, насинени от бой и в ТРУДОВЪЗПИТАТЕЛНО, докога ще толерираме престъпници и ще култивираме рецидивисти, как ще се опиташ да обереш магазин, ще наръгаш човек, ще му строшиш носа и зъб и условна присъда, какви са тия скапани закони !???
88
5
 
7
 
! Отговори
Край преди 1 година
Нова голяма победа за демокрацията. В Чикаго е така - в София що да няма детски банди. Ние да не сме нещо по- назад.
87
1
 
15
 
! Отговори
Helleborus преди 1 година
Това, което МОН нарича социализация и интеграция е да пуснеш лъва и гладиатора на арената, да заключиш достъпите до там и да наблюдаваш отстрани как се социализират помежду си. Имаме пълна изолация на децата, в среда, която е опасна и настойник, който не може и не желае да контролира нищо от онова, което се случва на арената. На обществото се внушава, че децата стават по-силни. Не, обществото е по-силно, когато налага реда над хаоса и цивилизацията над диващината, като дава правото на правия .
86
0
 
21
 
! Отговори
Helleborus преди 1 година
Колкото по-милозлива е системата към "дечицата", толкова по-жестока е към тях. Защото дечицата страдат най-много там, където възрастните се провалят в осигуряването на ред. Понеже всичко се изсипва на главите на останалите деца. Родителите също не могат да разберат, че голямата строгост спасява детето ти, а не го проваля. Защото виждат децата си като нарушители, но не ги виждат като жертви. А те са жертви в повечето случаи и търпят повече агресия, отколкото вършат, но и са принудени да я вършат.
85
4
 
12
 
! Отговори
БЪЛГАРКАТА преди 1 година
ДО 78 ТЕЗИ ДЕЦА НЕ СА ОТРОЧЕТАТА НА КОМУНИЗМА А СА ОТРОЧЕТА НА НЕЖНАТА ДЕМОКРААЦИЯ КОЯТО НОВИТЕ ПАТРИОТИ НИ НАЛОЖИХА. ОТТОГА ВА СА МИНАЛИ 28 ГОДИНИ СКЪПИ. ЦЕЕЛИ 28 ГОДИНИ. МИСЛИ КАТО ПИШЕШ.ТОГАВА ИМАШЕ ЛИ НАРКОТИЦИ, МУТРИ, ЗАПАДНА ПРОПАГАНДА. САМО НЕ КАЗВАЙ, ЧЕ СИ БИЛ ГЛАДЕН, ДЕЦАТА ТИ НЯМАЛИ ДРЕШКИ, НЕ СИ ИМАЛ КОЛА, НИТО ЖИЛИЩЕ И НЕ СИ ХОДИЛ НА ПОЧИВКА ПОНЕ ВЕДНЪЖ В ГОДИНАТА.
84
1
 
15
 
! Отговори
Helleborus преди 1 година
Образователната традиция по света е остатък от морала на някогашното християнско семейство, което за нищо на света не е позволявало на децата си да грешат, нито е допускало някой друг да им позволява. Тия хора са знаели, че грешката на едното дете означава терор над другото или над учителя, защото грешките винаги са за сметка на останалите. Затова са били на принципа, наказвай виновния, да не страда невинния. А не криво разбраната толерантност, при която не се наказва един, за да страда друг.
83
3
 
17
 
! Отговори
Helleborus преди 1 година
Никое дете няма да излезе непроменено от среда, в която е стояло поне 6 часа и в която е наблюдавало ненаказано насилие. Никой родител не може да противодейства на такава среда, с приказки. Така че училището възпитава точно с това, че не иска да възпитава. И тук не става дума за демокрация, най-добрите училища по света са с най-строг регламент, колкото по-висши, толкова по-строги. Само в България демокрацията е представяна като училище, което не бива да контролира, защото това било от комунизма.
82
1
 
14
 
! Отговори
Helleborus преди 1 година
МОН смята, че децата се възпитават у дома, в училище те само и единствено учат, там нищо не им влияе на възпитанието, дори когато наблюдават свои учители и съученици в безпомощно състояние, а виновните да стават все по-дръзки. Истинското възпитание не се състои в това да пребиеш детето, като е заклет рецидивист. А всяка секунда да му подаваш сигнал какво може и какво не. И да осигуриш да НЕ може да прави нередни неща, които обикновено са нарушаване правата на невинни жертви. Това е възпитанието.
81
3
 
10
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 1 година
Пишете само глупости! То в САЩ сигурно няма бандити, убийци просяци и ненормалници! Като че ли сте били там. Та да попитам аз непросветения, откъде дойде демокрацията? По чий стъпки вървим? Е, тези банди, просяци, престъпници , измамници, проституция, безработица, наглост, мързел и това да искаш висок стандарт на живот , а да не учиш е плод на демокрацията. Колко години демокрация? Колко поколения още се родят и вървят по този път.........
80
1
 
20
 
! Отговори
ДАСКАЛ преди 1 година
Моите рошльовци защо не крадат, защо не бият и не разбиват?
Защото има бой. Задължително. Татковците ми викат "евалла" за тая методика на хаджи Генчо. И аз си я прилагам, ама хич и не ми мига окото. Като завършат, ме поздравяват от стотина метра. Значи боят понякога прави от говедото чиляк! Доказано.
79
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
защо не напишете етноса на тези .....
западен парк пропищя от нападения на малолетни ***
78
0
 
31
 
! Отговори
Да се разучи преди 1 година
имат ли тези младежи родители.Ако имат- да ПЛАТЯТ лечение, прегледи , изкуствен зъб и ОБЕЗЩЕТЕНИЕ на гарда.Да се ИЗКЛЮЧАТ от училище и да станат частни ученици.Ако продължават така и родителите ги ЗАЩИТАВАТ- в затвора- като станат пълнолетни. Да знаят другите, че БЪДЕЩЕТО им ще бъде унищожено, ако се правят на "ГЕРОИ".
77
0
 
8
 
! Отговори
риторично преди 1 година
До Анонимен

За какво са ни визи? Нали всички се връщат в Бг?! Емиграцията остава в миналото.
76
14
 
2
 
! Отговори
Демократ преди 1 година
При социализма и Тодор Живков нямаше нищо по магазините, хората сами си гледаха домати да ядат, магазините бяха празни бяха празни и затова нямаше детски банди да разбиват и да крадат, а България от 10 милиона стана на 6 милиона и беше първа по смъртност в света, а сега при демокрацията и партньорството България е 10 милиона, нулева смъртност магазините са пълни със стоки и детските банди могат та разбиват и да крадат.
75
2
 
26
 
! Отговори
Ива преди 1 година
Бой с пръчка по задника на голо на площада пред всички ще е по-подходящо наказание. После и 3 месеца обществено-полезен труд.