Развалят договори за "ремонта" по "Шипченски проход"

Фандъкова разтрогва 3 договора заради некачествени ремонти
Обновена: 3 окт 2017 13:26 | 3 окт 2017 13:23, Анисия Иванова
19

Виж други галерии »
Столичната община разтрогва договорите за 3 обекта заради лоши ремонти и некачествена поддръжка на улици. Става дума за основния ремонт на бул. "Шипченски проход" и "Асен Йорданов", както и за 2 от зоните за текущ ремонт и поддръжка на улици, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова.

Фирмите, с които ще се разтрогнат договорите, са "Пътища и съоръжения" за ремонта на бул. "Шипченски проход" и за поддръжка на една от зоните и "Пътностроителна техника" - също за текущи ремонти.

Още по темата

Заради лошо качество на ремонта на "Шипченски проход" на "Пътища и съоръжения" общината вече наложи санкции за над 600 хил. лева. Договорът е общо за около 8 млн. лева., като първият етап тази година струваше 2,5 млн. лева.

"Категорична съм и безкомпромисна по отношение на харченето на публични средства. Не аз правя асфалта, но когато работата е некачествена, не само налагаме санкции, но и разваляме договори. Искам да предупредя всички останали фирми, че ще следим много внимателно работата им. Те трябва да знаят, че когато работят в София трябва да си вършат работата добре и с нужното качество", отсече Фандъкова.

За 2 години, откакто столицата беше разделена на 6 зони за поддръжка на улиците, на 6-те фирми са наложени санкции на 780 хил. лева., припомня "24 часа".

За некачественото изпълнение на ремонтните дейности по бул. "Шипченски проход" и бул."Асен Йорданов" алармира организацията "Спаси София". Още през септември столичният кмет се закани, че ще наложи санкции заради некачествено положения асфалт.

От "Спаси София" заявиха, че освен забавянето на ремонтите, двата булеварда изглеждат безобразно - пукнатините и локвите са навсякъде, а традиционната за всеки софийски ремонт мърлявщина надхвърля и най-песимистичните очаквания.

Като доказателство организацията качи в страницата си в социалната мрежа и снимки с лошия ремонт по двете улици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
Трлоски тролове преди 6 години
Явно некои *** са налазили сайта да си изливат отрицателната енергия и да работят поръчково. Новината е фалшива. Снимките на Спаси София - стари - отпреди месец и половина.
18
1
 
6
 
! Отговори
Партиен член преди 6 години
На кръстовището на шипченски проход и Слатинска видяхте ли какво чудо направиха.По посока Дружба след сфетофара ако идваш от Електроника стесняват пътя в една лента за да сложат спирката на трамвая.Нали идеята е да няма задръстване.Цяла Слатина сутрин и вечер е блокирана . По Г.Милев посока Дружба Опашката е от Лидъл дето е чак до Подуене.Много "умни"глави решават как да организират движението.
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До алф #16този един към 150кг дето се дундуркаше с един поръчков рейндж ровър. сутрин докато течеше ремонта ги навестяваше бачкаторите :) има доста оял се вид :))) личното ми наблюдение , беше събрал хора от кол и въже дето се вика . това след него дето го оправяха пред зала арена армеец беше друга фирма. всеки ден пътувам оттам и имам директни наблюдения. не знам как на такива дават поръчки , уникално неграмотни хора - т.е. знаем как им дават поръчки... ох не знам кога ще се оправим...
16
1
 
5
 
! Отговори
алф преди 6 години
нека внушиме на хората че ще бъде глобен от главуна най- добрия му приятел
15
0
 
4
 
! Отговори
алф преди 6 години
градация в БГ миниор- полицай(корумпиран)- законодателна власт- собтвеник на фирма печелеща държ поръчки
14
0
 
4
 
! Отговори
alf преди 6 години
СобстЦоло Вутов е приятел от казармата с ген. Румен Миланов[6] (началник на Националната служба за охрана (НСО) от 2004 до 2007 г., а от 2009 до 2012 - съветник в политическия кабинет на Бойко Борисов, секретар на Съвета по сигурността и шеф на Центъра за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност БОРКОР[7]). Когато напуска НСО, Миланов се връща на работа при Цоло Вутов, където е бил и през 2005 г., след като напуска НСБОП. Същата година Вутов назначава във фирмата си
13
0
 
7
 
! Отговори
Alf преди 6 години
Наеха най големия мафиот път да прави тия пари после се делят с Борисов а общината като за пред хората ги глобява
12
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен Герб преди 6 години
Забележете-цитирам "Когато работят в София трябва да работят както трябва....А провинцията кучета ги яли...Извинете. ..ами България не е само София
11
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А сега до попитам защо трябваше от Спаси София да алармират от доста време, а не го свърши това строителния надзор или столичния инспекторат?
10
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще развалят договора - супер. Сега обаче ще се забавят с процедурата за нов изпълнител, а част от булеварда още е разкопана и стават задръствания. Освен това на практика целият участък трябва да се направи отново, защото от "Пътища и съоръжения" меко казано си оставиха ръцете. Мен ме интересува хората от комисията в общината, одобрила тяханата оферта, която беше най-скъпата - с 2 млн. над първоначално заложената, как се казват и каква отговорност ще понесат!
9
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само Трейс никога няма да бъде глобен от Фандъчката, защото там работят най-квалифицираното рoм у шопско
8
0
 
26
 
! Отговори
толераЗД преди 6 години
Аз на снимките ремонт не виждам, по-скоро са кадри от Пуерто Рико след ураганите. Браво на г-жа Фандъкова, че е толкова "категорична и безкомпромисна", ама конят вече е У рЯката. Санкции се налагат ВЕДНАГА след като е подаден състоятелен сигнал, а не когато ремонтът е окончателно ОКЪКАН. КЪДЕ е строителният контрол? ЗАЩО доброволци трябва да Ви казват как да си вършите работата? За КАКВО са Ви заплати, столични НЕуправници?
7
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А защо всичко трябва да е в асфалт? В квартала направиха ремонт на две улици, тротоарите бяха ремонтирани от собствениците на болковете и бяха с убави, здрави и цветни плочки. Една сутрин плочките изчезнаха изринати от багер, два дни по-късно всичко беше осфалтирано, даже и ревизионните шахти.
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Срам за всички!!!
5
0
 
14
 
! Отговори
Стефанов преди 6 години
Като гледах снимките се ужасих.
4
0
 
15
 
! Отговори
слатинчанин преди 6 години
Тея дето правиха ремонта от "Пътища и съоръжения", само като ги видиш кво представляват ти става ясно... Бай Иван и компания с големите бирени кореми. Бай Иван нещо си човърка с мистрията и компанията от 7-8 се подпира, гледа и дава акъл. Всичко е адски криво (бордюри, шахти, хидрантни кранове, настилка) въпреки, че 99% от "строителите" видимо са порастнали в ерата на канапа, но явно не го ползват.
3
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе разбирам да се краде, ама поне да се направи качествено. (не подкрепям краденето, но да речем, че шуробаджанащината е "нужна", то поне нека ремонтираното и построеното да е изпълнено добре).
2
1
 
24
 
! Отговори
В СВЕТА преди 6 години
БГ и Колумбия - двете страни с най-скъпи ремонти на пътна инфраструктура на глава от населението.
1
0
 
35
 
! Отговори
Калоян преди 6 години
Прах в очите! Много добре знаем, че същите муцуни още днес са си направили нова фирма "Пътища и съоръжения 2" и .....о изненада!!! утре отново ще правят нещо в София ;)