Паветата по "Дондуков" – до 20% по-скъпи от асфалта

Реконструкцията струва 7,7 млн. лв., приключва в края на месеца
4 окт 2017 07:46,
23
Паветата по "Дондуков" – до 20% по-скъпи от асфалта
Снимка: Булфото, архив

Паветата по столичния булевард "Дондуков" излизат между 10 и 20% по-скъпо от полагането на асфалт.

Цялостната реконструкция трябва да приключи в края на месеца, като ще струва 7,7 млн. лв. Независимо обаче дали ще бъде излят асфалт или положени павета, цената няма да се промени, защото по договор казусът влиза в клауза "непредвидими разходи".

Още по темата

Сагата с настилката на булеварда започна още преди да тръгнат ремонните. До момента от Столичната община се съобразиха с всички становища на експертния съвет на Министерството на културата, по чието настояване паветата се запазиха в участъка между ларгото и ул. "Раковски". След като приключи ремонтът там и започна работата в отсечката от "Раковски" до бул. "Васил Левски", кметът на София поиска там да бъде положен само асфалт.

Йорданка Фандъкова се аргументира, че в участъка автомобилното движение е интензивно и при изпълнение на асфалтова настилка ще се понижи както шумът, така и запрашването. От културното ведомство обаче смятат, че трябва да запазят характерния паваж в историческия център. От "Московска" 33 са на мнение, че отсечката от "Раковски" до "Васил Левски" е отдалечена от традиционните исторически туристически маршрути в центъра на града.

В четвъртък отново ще има комисия в културното министерство, където ще бистрят за пореден път казуса. Не се ли вземе решение обаче, крайният срок за приключване на ремонта остава под въпрос. Въпреки че няма решение, Фандъкова обясни, че за момента ремонтите няма да бъдат спирани защото са в подготвителен етап.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още по темата: асфалтдондуковпавета
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За кой път крадливата Картофелия прави ремонт на ремонта на ремонта? Колко пари са откраднали заедно със Суджук паша, само те си знаят. Няма ли някой да и направи една ревизия, за да се установи мащаба *** грабежа? А НАП кога ще и провери имуществото и, как и с какви пари е придоубито? Явно Суджука я пази защото е добричка, дава му колкото и каже. Разсипа София тази пейзанка от село....некакво си село.
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Минавам по 6 пъти на ден по "ремонтирания" участък. За затвора сте, крадци подли. Няма такова редене - пълна щета! Разлика с преди почти няма. Освен дебелият комисио за вас. Терминал 2, гaдoвe! Прокудихте ни!
20
0
 
1
 
! Отговори
Българина преди 6 години
Само ще ви кажа че с 7 млн в провинцията се асфалтират 50 км градско...
19
0
 
1
 
! Отговори
CERBER преди 6 години
До Неблагодарни БългариОплаквам се не от ремонта, а от качеството. В Дания ако някой изпише подобно качество вероятно ще си направи харакири. Тепърва предстои да разберете колко ронлив ще се окаже материала, с който са направени тротоарите.
18
0
 
2
 
! Отговори
CERBER преди 6 години
До Радостин БеловОтсечката която се ремонтира е 1,1 км. за 7 милцона. С 7 000 000 на километър можеше колите и в тунел под земята да влезнат.
17
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ей всичко в милиони се брои, една улица как така излиза все едно сребро полагат....а скоро и злато, че цената все им расте ли расте.
16
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като слагате по 2 пръста асфалт, по скъпи ще са.
15
1
 
11
 
! Отговори
Иван Пешев преди 6 години
И затова ги продават под масата , искам да видя отчет за паветата които са извадени от улиците и къде са сега !!! Народа си ги е платил а сега разни тарикати си присвояват парите.
14
0
 
9
 
! Отговори
Радостин Белов преди 6 години
Почти 8 милиона лева за Дондуков? Верни ли си цифрите, които чета?
13
0
 
15
 
! Отговори
комисионните преди 6 години
Не са важни паветата. Важно е, кой е гепил комисионните!
12
3
 
5
 
! Отговори
стига шум и прахоляк преди 6 години
Всички булеварди трябва да се асфалтират. Павета, и то качествено наредени, единствено в малките квартални улици. Цар "Борис Трети" и локалните платна са в ужасно състояние. Никой обаче не мисли за ремонт на най стария и красив булевард в София.
11
5
 
3
 
! Отговори
Неблагодарни Българи преди 6 години
Фандъкова прави всичко по силите си да задоволи желанията на бай *** ама не става. По-скъпи са, но са по-хубави. Щото най-евтико с чакъл ама едва ли ще ви хареса.Ние, за голямо съжаление, можем само да се оплакваме. Кой ли не ни е виновен. В Дания казват за българите,че са нацията,която се опаква от всичко. Кой да се жертва за вас, като после ще го оплюете и обезглавите. Аз не бих.Прости, лоши и нахални това сме ние.
10
2
 
5
 
! Отговори
кво стаа преди 6 години
Поредната издънка на Картофелия, не са ли вече много?Но пък има още за гепене, бръшнения човал няма изтръскване!
9
1
 
13
 
! Отговори
боян преди 6 години
"непредвидени разходи" е прекрасна клауза - и за възложителите, и за изпълнителите.особено, когато се "усвояват" народни пари
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
оставка!
7
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добрев бил назначил пет човека ореваха света те се намърдаха из всички партии само в герб се не знае колко са и чии са ореваха света циркове циркове кои е по гладен я да видим в ловеч преди бе до 9 коляно сега как е родата си стои сменила партията шев от една партия шев на друга ореваха света за едно момче
6
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Асфалтирайте бул.Ситняково,че е като офроуд писта за рали Париж-Дакар
5
2
 
22
 
! Отговори
Нелъжец преди 6 години
Кое е по скъпо, паве не ремонтирано 20 г( На Дондуков поне 30години) или асфалт който постоянно се ремонтира( Цариградско шосе, бул. Брюксели мн. други)
4
2
 
10
 
! Отговори
Димов преди 6 години
Ще направят и невъзможното,но да продължат с асфалт. Сега и този статия в подкрепа на асфалта, точно преди новата среща...
3
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма измислена по-трайна настилка от паважа. Друг е въпросът какви специалисти ще го редят.