Зелена София - без коли в центъра, още пешеходни зони и велоалеи

Какви са рисковете и къде е баланса...
5 окт 2017 09:18, Петя Славова
90

Удължаване на пешеходните зони и повече велоалеи в София. Това са част от препоръките на световноизвестния архитект проф. Ян Геел за подобряване на градската среда.

Той препоръчва на Столичната община да изнесе трафика извън центъра на града. Една от идеите е част от бул. "Цар Освободител" да бъде затворена за коли.

И докато от общината са категорични, че ще търсят баланса между движението в града и насърчаването на пешеходно и велосипедно движение, според неправителствения сектор разчетът на доклада от местната власт може да се окаже погрешен.

"Най-големият риск, който стои пред нас в момента, е този доклад да се произведе в едно механично изкуствено и неефективно рисуване на велоленти и велоалеи по тротоарите и просто затваряне на няколко преки от пешеходния център", коментира пред Bulgaria ON AIR Гергин Борисов от "Спаси София"

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
4
 
28
 
! Отговори
Men преди 6 години
Да питам фандъчката кога ще разкаля полуразпаднатите таралясници от паркингите? И кога МВР ще прекрати фиктивните технически прегледи. Всяка втора кола на пътя е опасна и не може да мине реален технически преглед! Само това да направят няма да има нужда от зони и платени паркирания.