Студ? При желание пускат парното и предсрочно

Иска ли етажната собственост, "Топлофикация" има готовност
6 окт 2017 18:40,
14
Студ? При желание пускат парното и предсрочно
Снимка: Архив, Булфото

Столичани имат възможност да поискат предсрочно включване на отоплението, съобщиха от "Топлофикация София".

Общинското дружество оповести, че има готовност при изразено желание от страна на клиентите в сграда-етажна собственост парното да бъде пуснато преди общото включване на отоплението в столицата.

За целта е необходимо гражданите да представят в най-близкия Център за обслужване на клиентите заявление и подписано решение от Общото събрание на етажната собственост за по-ранното включване на отоплението, обясняват от "Топлофикация София".

Предвид предстоящото временно понижение на температурите детските градини, училищата и здравните заведения също могат предварително да поискат включване на отоплението, като за това е достатъчно директорът да изпрати писмено заявление в обслужващия топлорайон или в Център за обслужване на клиенти, се казва още в съобщението.

От "Топлофикация София" уточняват, че според нормативната уредба общото включване на отоплението в София може да започне, когато бъдат изпълнени двете изисквания - три последователни дни със средноденонощна температура по-ниска от +12 градуса и прогноза от НИМХ - БАН за трайно застудяване. Към момента прогнозата за следващата седмица предвижда затопляне и повишение на дневните температури, добавят от дружеството.

От там уточняват, че "Топлофикация София" следи промените и тенденциите и ще реагира съобразно климатичните условия и нормативните изисквания.

"Топлофикация София" напомня, че клиентите на дружеството трябва да приключат всички ремонти по вътрешната отоплителна инсталация и да запълнят източените инсталации. Отоплението няма да бъде включено в сградите, в които тази инсталация не е запълнена, защото това означава, че в някое жилище ремонтът все още не е приключил, категорични са от топлофикационното дружество.

Клиентите също така трябва отворят на максимална степен вентилите на радиаторите си, за да не се налага допълнително обезвъздушаване на отоплителните тела след пускане на отоплението. Необходимо е също така да проверят електронните си уреди за дялово разпределение. В случай, че дисплеят им е угаснал, клиентите трябва незабавно да потърсят съдействие от обслужващата ги фирма - топлинен счетоводител, добавят още от "Топлофикация София".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От 2седмици е студено,20градуса за 2часапрез ноща 2що не го пускат
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Рано или късно България ще се запали, наближава този момент. Да му мисли Софийска топлофикация, първи ще летят от прозорците, след тях са посредниците Техем и Бруната. Когато се изметкат крадльовците от тези кръвопийци, идва ред на Софийска вода. Онова франсе което взима заплата 40 000 евро на месец и слугите му. А може би най-първа трябва да се хване Картофка, тя щеше да бори корупцията в Топлофикацията и още се бори, но резултат няма. Бързо я купиха. А с камъни трябва да утепат и всички от СО.
11
4
 
1
 
! Отговори
Сградна преди 6 години
Уважаеми парнаджии.Кой плаща сградна инсталация, при наличие, че 50% от съседите ми са усвоили стълбищните тръби?Защо трябва да им плащам наглостта, кражбите и цинизма.Как ще задължите тези хора да плащат повече?Как хванахте крадците с подово отопление? Как хванахте хората с хъбове, които заграждат помещения в мазета, където минават тръби.Една проверка не сте направили през зимата.Друг съсед има цяла абонатна министанция на последен етаж.
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Калявайте се бре хора!
9
3
 
1
 
! Отговори
бай пръч преди 6 години
аз пък искам да го пускат вече. цял месец вече бичат маслените радиатори нагласени на 25 градуса, че да можем да си ходим вкъщи по дребни ***
8
3
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Софиянците въбоще не са съжаление .На тях им подцигорено им утоплението имат парно постоянно . Не отделят от пари те си за дърва Не носят дърва до етажа на който живеят .Ходят по празници по чужбина по планиски курорти .
7
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
какъв студ бе два дена само после пак по топличко още го дават въобще не е за парно още само да ни дерат кожите искат писна ми от тая робия ееееееее
6
5
 
6
 
! Отговори
Коце кмета преди 6 години
Дреме ми за порното... Имам едни копчета с които нагласям желаната температура и кога я искам... Нищо не коментирам, просто се хваля.
5
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НАД 80 % ОТ ХОРАТА НЕ СА СИ ПЛАТИЛИ ВСЕ ОЩЕ СТАРИТЕ СМЕТКИ СЛЕД УРАВНЕНИЯТА КОИТО УРАВНЕНИЯ ИЗЛЕЗНАХА С ТАКИВА ЦЕНИ КАТО ЧЕ ЛИ ВЗИМАМЕ ЗАПЛАТАИ ОТ ГЕРМАНИЯ. НИКОЙ НЕ ИСКА ПОРНО. ЗА КАКВО ТИ Е ПОРНО КАТО НЯМАШ ВЪЗМОЖНОСТ ДА ГО ПЛАЩАШ? ПО ТАТОВО ВРЕМЕ НА ПЪЛНА МОЩНОСТ НА МЕСЕЦ ПЛАЩАХМЕ ПО 15 ЛВ. А СЕГА ПО ДВЕ ЗАПЛАТИ! ЕВАХ ВАШТА *** АЙДУШКА.
4
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хиените от топлофикация само дебнат....не наяли се.Само утре леко захлаждане, другата седмица отново 17/18 градуса.
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Явно ще се минава на декодери и на интернет булсаткома ще са зазимили
2
3
 
5
 
! Отговори
младежът преди 6 години
влизам у абонатната, врътвам крана, пускам помпата и воала - има топло
1
2
 
22
 
! Отговори
РАДЕВ преди 6 години
ТАЯ ХИДРА НЯМА НАСИЩАНЕ