Бум на търсенето на жилища в София. Цената - около ?1000 на квадрат

2017 г. се очертава като най-добрата за имотния пазар
Обновена: 7 окт 2017 20:09 | 7 окт 2017 20:09,
201

Въпреки имотния спад по южното ни Черноморие тази година, в столицата се отбелязва бум на търсенето на жилища – както за живеене, така и за инвестиция. Това се дължи най-вече на спада на лихвения процент по ипотечните кредити, който е около 4%, разказва Bulgaria ON AIR.

2017 г. се очертава да бъде най-добрата за имотния пазар от 10 години насам. Много хора вече могат да си позволят и да купуват на зелено.

Големите жилищни квартали като "Младост" и "Люлин" са предпочитани сред купувачите поради удобните транспортни връзки.

Въпреки високите си цени, търсени остават и жилищата в централните райони на столицата. Като предпочитани квартали са около Докторския паметник, "Оборище", "Изгрев", "Изток".

Макар че цените на жилищата в столицата са високи, хората купуват и с цел инвестиция. "Студентски град" е типичен пример за това.

По-младите купувачи предпочитат по-ново строителство, но доста хора избират да инвестират и в по-старо жилище, където реалната площ е по-голяма. Брокерите смятат, че старото строителство е за предпочитане, тъй като при него има отделна кухня.

Не се знае до кога жилищата ще са на тази цена, но ако решите да купувате сега, се подгответе за сума около 1000 евро за квадрат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лъжат ви братя не купувайте.
122
9
 
22
 
! Отговори
Симо преди 6 години
В Стара Загора е 350 ? на квадрат .Може да е мръсен, с дупки по-улиците, с криви нови тротоари, с ремонт на центъра(сменят качествен асфалт с криви напукани плочки), без светофари на ключови кръстовища, хаос и липса на паркоместа, но това е от некадърния кмет Живко Гербавия.Града ще се оправи, ще се оттегли кмета, сам вижда, че за нищо не става.
121
4
 
25
 
! Отговори
Цецо Апартаменто преди 6 години
Подкупче и с парите: апартаментче.Така се прави: черни пари за бели дни ...
120
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само се чудя, защо не се разширява на север, а се презастрояват южните квартали, които са по северните склонове на Витоша, които в климатично отношение не са добри.---------------точно така, ама няма кой да мисли. Като пример: наръгали се в Банкя, а на 2-3 км от там селата са широки и спокойни.
119
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В София отдавна се строи, откакто е станала столица се строи.Строило се е когато е била няколко десетки хиляди жители, а сега е два милиона и е нормално да се строи повече. Само се чудя, защо не се разширява на север, а се презастрояват южните квартали, които са по северните склонове на Витоша, които в климатично отношение не са добри. Освен това инфраструктурата на южните квартали е лоша. В някои дори няма канализация, а улиците навсякъде там са тесни.
118
11
 
12
 
! Отговори
Dj Ray преди 6 години
Ако нямаше търсене, никой строител нямаше да строи, а в Редута от 2 години застроиха и малкото останали свободни места
117
5
 
12
 
! Отговори
До 127 преди 6 години
По про*ст от теб няма
116
23
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До AkkinДа ама водата и тока спира 3 пъти в годината за по 2 часа. А в родопското ти село си още на кладенец и външна тоалетна.
115
20
 
14
 
! Отговори
две и пет преди 6 години
До АнонименНе знам какъв брокер си ти ама това си е абсолютен факт. Този долу с надутите цени - цените не могат да се надуват изкуствено, защото жилищата с надути цени няма да се продават и инвестициите ще стоят замразени. Така ще реализират печалби само тези които не надуват и щеш не щеш ще си поправиш цените. Ей много про*и хора има в този сайт.
114
2
 
7
 
! Отговори
До 123 преди 6 години
Според теб, кои са постингите на админа?
113
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Администратора на сайта поства "коментари"Този сайт е МЕНТЕ!!
112
2
 
23
 
! Отговори
Зависи преди 6 години
13 000, 70 000 - говорите за покупки на панелни гарсониерки по комплексите,но в по-нормални времена.А помните ли Виденовата зима и по-специално онази черна седмица на инфлацията, когато заплатите ни се оказаха равни на 2 (ДВА) долара? Малко преди това една месечна заплата се равняваше на 10 долара.Та в този кратък, но черен период, панелна гарсониера в "Люлин" се продаде за 500 (петстотин) долара, но в левовата им равностойност. Това бяха един сак пари!
111
2
 
43
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 6 години
на брокер , на политик , на адвокат и на к***рва вяра не трябва да имаш !
110
3
 
23
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 6 години
до анонимен : 97ма не може да се повтори тъй като сме във валутен борд ! една банка фалирала не може да обезцени парите ....... влизаме в иконмически теми които на много от блъгарите грам не са им ясни ......
109
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мутрите изтърваха бизнеса с горивата, остана им един мутробарок да продават на балами. Празни апартаменти из строежите, общината трябва да ги засели с нуждаещи се. Стига са рушили парцелите с грозни сгради.
108
0
 
64
 
! Отговори
nastica преди 6 години
Само да спомена, че брокерите са една от най-гнусните породи хора.
107
0
 
56
 
! Отговори
zoro преди 6 години
Поредната платена статия
106
4
 
25
 
! Отговори
бг смешки преди 6 години
всъщност цените дори са още по-ниски - реалните ....пазарните цени винаги са по-високи - собено по време на бум ... ако помните цените до 2004та бяха около 400-500 евро .... 600 е бяха само за по-скъпите квартали като ИЗТОК И ЛОЗЕНЕЦ ....сега са по-високи и за тва се строи толкова здраво .... не случайно данъчната оценка на имотите е много по-ниска от пазарната .... данъчните знаят много добре за кво става въпрос .... на всеки пазар на който се изсипят пари се надува ценови балон ...
105
11
 
10
 
! Отговори
До бг смешки преди 6 години
Какво стана с парите през 97ма? Какво стана с банките? Какво стана с доларя?Какво стана с резерва? Какво стана с икономиката. Хората ОСТАНАХА БЕЗ СПЕСТЯВАНИЯ мойто момче.Народа казва: Крушката си има опашка.
104
1
 
42
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 6 години
вижте кво .....пазарът се размърда малко заради ниските лихви по депозити и кредити ..... и другата причина е че у бългасрска банка стана ясно че не могат да се държат пари ......от там хората които имаха спесртявания излезнаха на пазара на имоти ..... но пак цените бая високи ..... при нормална цена от около 500-600 евро ви искат двойно повече ....че може някъде и 3йно .... по -добрата оферта е сами да си строите нещо ако ви трябва имот .....ше ви излезне 2йно по-евтино !