Бум на търсенето на жилища в София. Цената - около ?1000 на квадрат

2017 г. се очертава като най-добрата за имотния пазар
Обновена: 7 окт 2017 20:09 | 7 окт 2017 20:09,
201

Въпреки имотния спад по южното ни Черноморие тази година, в столицата се отбелязва бум на търсенето на жилища – както за живеене, така и за инвестиция. Това се дължи най-вече на спада на лихвения процент по ипотечните кредити, който е около 4%, разказва Bulgaria ON AIR.

2017 г. се очертава да бъде най-добрата за имотния пазар от 10 години насам. Много хора вече могат да си позволят и да купуват на зелено.

Големите жилищни квартали като "Младост" и "Люлин" са предпочитани сред купувачите поради удобните транспортни връзки.

Въпреки високите си цени, търсени остават и жилищата в централните райони на столицата. Като предпочитани квартали са около Докторския паметник, "Оборище", "Изгрев", "Изток".

Макар че цените на жилищата в столицата са високи, хората купуват и с цел инвестиция. "Студентски град" е типичен пример за това.

По-младите купувачи предпочитат по-ново строителство, но доста хора избират да инвестират и в по-старо жилище, където реалната площ е по-голяма. Брокерите смятат, че старото строителство е за предпочитане, тъй като при него има отделна кухня.

Не се знае до кога жилищата ще са на тази цена, но ако решите да купувате сега, се подгответе за сума около 1000 евро за квадрат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
10
 
25
 
! Отговори
До 98 преди 6 години
Закъснял си малко за Канада.Трябваше да го направиш преди поне 25 години-Сега там работа има,пари няма ,както ми казаха двама юнака в Торонто.А заради ниските лихвипо кредитите наемите и цените на жилища та са на първо място в света.Ако имаш качествено CV и владееш езика имаш някакъв шанс.Но иначе си некачествен мигрант,като многото индийци и пакистанци. Ако си млад опитай,винаги може да се ,, спасиш"обратно.Сега не е като по време на соца.
102
8
 
35
 
! Отговори
... преди 6 години
миии грам не ме интересува.. живах в софия, бачках в неква голяма фирма... грам не ми харесаха и двете и сега си ми е рай в стара загора. мачкайте се в софия. лека
101
4
 
19
 
! Отговори
Akkin преди 6 години
Nema nito edna sviastna oferta. Samo mist, rajda, muhal, dupki, techove, mega mrasotia vatre i otvan, nema topli garaji, parkomesta s navesi, parking za motor, velo, slanchevi balkoni shiroki i s hubava gledka, chisti svetli koridori, liftove, tihi domove za spokoen jivot, spane s krasivi gradinki, cvetia, hrasti, darveta, ptichki, trevichki...panelni visokoetajni kolonii, koito skoro ste bamkat...kat im spre vodata i toka i zamrazvat...
100
1
 
11
 
! Отговори
до 108 преди 6 години
особено КТБ :):):размя ме
99
15
 
7
 
! Отговори
До 97 преди 6 години
Панелката в Младост преди 20 години може да е била 13 хил. долара. Ама сега това са от 4 до 6 заплати на компютърен инженер.
98
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бг смешки , баба ми от загубикозарево ли ни натресе СДС.Престанете да вминявате вина на хората.
97
1
 
21
 
! Отговори
Нова песен преди 6 години
Те пак банките като са тръгнали да финансират материала .
96
2
 
45
 
! Отговори
Поръчител преди 6 години
Къде е грифът платена реклама.Все пак, на всеки е ясно, че статията е нереална и цели да залъже хората за сметка на някоя огладняла брокерска агенцийка!
95
4
 
27
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 6 години
кво ги гледате немците !!?!!!? те са си добре - дават 60 % от производството на Европа ! такава мощна иконмика като тяхната не може лесно да се затрие .....дори при глобланата криза 2008ма тяхната иконмика грам непомръдна а кризата дойде от САЩ ... НЕ ГИ мислете тях погледнете си собствената държава че е *** ..... немците ше се оправят и с Меркел и без Меркел ....
94
7
 
32
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 6 години
българина трябва да се научи да си защитава интересите и да не чака друг да му реши проблемите ....народът е страхлив , *** и завистлив ....защо мъчлите и се оставятше да ви упраляват сме***Шници като Бокича и ЦВ ЦВ ...че и преди тва ....изнесоха цялата държава с ваше съдействие драги сънародници ....все чакате наготово - друг да ви оправи ....е оправиха ви - 27 години .....
93
15
 
6
 
! Отговори
До 97 преди 6 години
Какви бяха заплатите преди 20 години и какви са сега.
92
2
 
34
 
! Отговори
Илтер преди 6 години
Скъпо е в Софията ,аз в родния ми грат си копувам един кочан царевица за 60 стинки ,а в софето е един и 50 . Там е за баровци и платежоспособни хора и жени.
91
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 84Верни неща пишеш. Ама тухлата в София е много скъпа. А в провинцията без работа не се издържа.
90
2
 
55
 
! Отговори
Never learn преди 6 години
Дам, ако съдим по зачестилите поръчкови брокерски статийки балончето върви към спукване. Нивата са вече близо до 2008г. Много ми е интересно, кой дава за панелен коптор в младост 70 хил. евро, който преди 20 години е бил 13 хил. долара (реален случай). На какво се дължи този експоненциален ръст? Много дръпнахме икономически ли, инфраструктурно ли, средата ли се подобри, населението ли се удвои? Не. Алчните мутри и гладните брокерчета пак ще плачат. Българи, не купувайте сега. Камо ли да теглите!
89
0
 
7
 
! Отговори
ФАКТ! преди 6 години
До АнонименЗа имигрантите си прав НО това не променя факта че държавите им са развити!Тоест не можеш да променяш условието на една задача и да очакваш същия отговор!Тва с имигрантите е друга тема и не отменя за.ирането и кражбите в България!
88
17
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Балъците да купуват в селската София, аз си инвестирах парите в Канада. Купих си къща и си имам фирма.
87
3
 
10
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 6 години
аз разбирам хората от провницията че няма кво да работят там но защо вместо да накарат политиците да работят за държавата и народа а не само за себе си те злобеят и завистничат ?!?! отделно българина се спасява по единично накъдето му видят очите .... и в Европа Ганио работи черната работа но пък си мисли че е велик и че е фактор ...народа ни се надценява адски много и то е основен проблем ....освен това не е и единен .... и му разбира главата от всичко ! е как да се оправим ....
86
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
и германците ги управлява баба араболюбкафранцузите герантофил еввреин пееедалв Лондон кмет пакистанеци затова днес пак атентатизобщо виж другите жалки народи преди да се самобичувашканадците ги приемаха на летището сега ги колятБарселона - най-голямата демонстерация за прием на емигрантии им сложиха боммбите
85
2
 
37
 
! Отговори
ФАКТ! преди 6 години
Да разрастването на Селото-Държава София продължава.Стари тротоари пътища и инфраструктура но заселването тече с пълна пара!Докато прованса по развитие се конкурира с Бангладеш Занзибар и Того.Незнам как е възможно толкова да се за.ере една държава!
84
1
 
33
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 6 години
до аниноминен : колко е "мъдър " българският народ видяхме .....щом му изнесоха цеялата държава без да разбере значи е ясна работата ....отделно търпи вече 8 гоидни да го урпаляват *** като ЦВ ЦВ И БОКИЧА ..... кво повече да коментираме ?!?!!