София от 22 часа до 8 сутринта: Без фойерверки и алкохол!

Проектът на наредбата е качен в сайта на СОС
8 окт 2017 10:26, Анисия Иванова
132
София от 22 часа до 8 сутринта: Без фойерверки и алкохол!
Снимка: Булфото

Забрана на фойерверки в часовете от 22:00 до 8:00 въвежда Столичната община.

Ограничението е заложено в нова наредба за обществения ред, чийто проект е качен на сайта на Столичния общински съвет.

За нарушителите глобата ще е от 100 до 300 лв., а при повторно неспазване на реда - от 300 до 500 лв. Толкова е и санкцията за организиране на гонки.

В проекта за нова наредба се забраняват шумните увеселения в жилищни сгради от 22 до 8 часа. Регламентира се свиренето на музикални инструменти, пеенето за обучение и ползването на озвучителни уредби и на шумни апарати и машини в жилищни сгради. Тези дейности ще може да се извършват от 8 до 14 и от 16 до 22 часа.

Въвежда се и забрана за пиене на алкохол по улици и паркове, което води до нарушаване на обществения ред. Глобата е от 100 до 300 лв.

Същата санкция се предвижда и за миенето на автомобилни стъкла, продажбата на печатни издания и друга търговска дейност на кръстовища и улични платна.

С новата наредба за първи път се регламентира и ползването на общински имоти за изява на музиканти, певци и артисти.

Те вече ще трябва да получат разрешение от кмета на съответния район, а местата, на които ще може да се изявяват, ще бъдат определени със заповед на кмета. За нарушителите санкцията ще е до 100 лв.

От 300 до 500 лв. глоба или имуществена санкция от 1000 до 1500 лв. ще отнасят организаторите на масово мероприятие, които са го провели, без да са поручили разрешение от кмета, съобщава "24 часа".

Предстои обсъждането на наредбата от СОС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
1
 
33
 
! Отговори
boiko преди 6 години
abe maikavi daeba praa si kvot si iskam kadet si iskam i kogato si poiskam 6a mi zemeti huq
115
1
 
37
 
! Отговори
Ханко Брат преди 6 години
Комунистите почнат ли със Забраните, значи нещата наистина са Много Зле.Крадливата учителка по руски език също е с много семпъл интелект и забрави как се разпадна любимият и СССР. Припомням: Забраниха алкохола. А телеграмата от Москва към София беше, да изкореняваме лозята. Юрданка ако си мисли, че не знаем колко много краде, да забрани да се ходи и на училище....
114
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
добрече ги махат уличните музиканти и без това не ги трая ахахаах
113
0
 
36
 
! Отговори
селско софиянче преди 6 години
Да забранят и на бебетата да плачат нощем...@$% - а иначе, фойерверките - добре, алкохола - добре, миенето на стъклата по кръстовищата - добре, ама уличните музиканти какво ви пречат - внасят малко живинка в сивите ни дни...не мога да си представя Витошка без музикантите...
112
0
 
32
 
! Отговори
anon преди 6 години
До Анонименлол аз във 5-6 магазина фантастико съм се пробвал да си взема водка и цигари с ваучери. и винаги ми дават.
111
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До недоспал столичанинЗащото данъците, които плаща половин София, не са и наполовина, колкото приходите от летището, ей за тва :)
110
3
 
35
 
! Отговори
пенчо преди 6 години
До вечно преебаните селяци, дето все космоса им е крив - чакайте си селския кмет да ви пусне подобна наредба. И слава Богу, че София не е България.
109
3
 
38
 
! Отговори
rze преди 6 години
До 113 :Ех ,бедните провинциалисти ,все сте неоценени. :) Ти софиянци не ги гледай,ние водим доста по-висок стандарт на живот от вас и сме доста по-начетени от вас.Лошото е ,че заради такива глу*аци като тебе ,гледаме на провинциалистите като втора ръка хора :)
108
0
 
35
 
! Отговори
Професор Тюхчеф преди 6 години
Като за начало от кметството да прочетат сегашните наредби, че да не е да ги повтарят всяка година.
107
7
 
33
 
! Отговори
99 преди 6 години
София не е България. Думата прованс която големите софиянци ползват е с цел да се умаловажи статута на другите хора. Но за сметка на това тъпите софиянци събират половин година да идат на планина и още половин година за прованс море.... глупави хора .
106
1
 
33
 
! Отговори
Кина преди 6 години
Ха ха ха
105
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази наредба отново ще важи само за Българите, но не и за *** в кв. Христо Ботев и др., където през ден е празник и "музиката" не спира.
104
1
 
42
 
! Отговори
ED преди 6 години
Искам и на кучетата да забрани да лаят и вият през нощта, иначе не виждам смисъл. Така и така не се спи.
103
0
 
43
 
! Отговори
недоспал столичанин преди 6 години
А кога тъпата даскалица ще забрани прелитането на самолети през центъра на София , включително и през нощта ? Толкова ниско минават че будат цяла София - това никъде другаде по света го няма и е пълно безобразие ... поне могат да ги ограничат до 22h но явно всичко се прави за парлама само .. .
102
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
за проститутките на Сливница нищо не се споменава?!?!? нека си ги земе г-жата Фандъкова на нейната улица! там да изкарват пари, а г-жата да обяснява на децата, защо тези жени махат на колите (както ние трябва да обясняваме на нашите малки деца!!!)
101
6
 
36
 
! Отговори
Браво на кметицата преди 6 години
А сега да се пръждосва от където е,нама място за комунисти в София. Всички които я приветстват подир нея!
100
10
 
44
 
! Отговори
Браво на Фандъкова! преди 6 години
Ето това е кмет, страхотни наредби!Нека се въведе малко ред, че ми писна от мотори, пиратки и пилене на гуми между блоковете!София е България, останалото е прованс. Доказва се всеки ден.Дано и във Варна последват такива наредби!
99
1
 
38
 
! Отговори
Нас преди 6 години
АМИ...САМО СОФИЯ ЛИ Е БЪЛГАРИЯ. !? ТОВА СЕ ПИТАМЕ ВСИЧКИ НИЕ !!!
98
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
може ли и за Варна така, че ми писна от 22 до 3 през нощта да прелитат самолети баш през половинта град и от 22 до 00 цялото небе да свети от фойеврки... все едно съм ... живея в някъв чалга клуб...
97
0
 
40
 
! Отговори
Djak Sparo преди 6 години
А в БЪЛГАРИЯ кога?!?!?!?!?!