София от 22 часа до 8 сутринта: Без фойерверки и алкохол!

Проектът на наредбата е качен в сайта на СОС
8 окт 2017 10:26, Анисия Иванова
132
София от 22 часа до 8 сутринта: Без фойерверки и алкохол!
Снимка: Булфото

Забрана на фойерверки в часовете от 22:00 до 8:00 въвежда Столичната община.

Ограничението е заложено в нова наредба за обществения ред, чийто проект е качен на сайта на Столичния общински съвет.

За нарушителите глобата ще е от 100 до 300 лв., а при повторно неспазване на реда - от 300 до 500 лв. Толкова е и санкцията за организиране на гонки.

В проекта за нова наредба се забраняват шумните увеселения в жилищни сгради от 22 до 8 часа. Регламентира се свиренето на музикални инструменти, пеенето за обучение и ползването на озвучителни уредби и на шумни апарати и машини в жилищни сгради. Тези дейности ще може да се извършват от 8 до 14 и от 16 до 22 часа.

Въвежда се и забрана за пиене на алкохол по улици и паркове, което води до нарушаване на обществения ред. Глобата е от 100 до 300 лв.

Същата санкция се предвижда и за миенето на автомобилни стъкла, продажбата на печатни издания и друга търговска дейност на кръстовища и улични платна.

С новата наредба за първи път се регламентира и ползването на общински имоти за изява на музиканти, певци и артисти.

Те вече ще трябва да получат разрешение от кмета на съответния район, а местата, на които ще може да се изявяват, ще бъдат определени със заповед на кмета. За нарушителите санкцията ще е до 100 лв.

От 300 до 500 лв. глоба или имуществена санкция от 1000 до 1500 лв. ще отнасят организаторите на масово мероприятие, които са го провели, без да са поручили разрешение от кмета, съобщава "24 часа".

Предстои обсъждането на наредбата от СОС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 68 "Да разбирам ли, че в София вече няма да има заря по случай 3ти март и Нова година?! Голяма работа направихте, няма що."Да беше прочел статията, смoтаняк малoумен!
75
7
 
37
 
! Отговори
Дидо преди 6 години
И какво?Забранено е да седна и да пия две бири в Южния парк?Айде бре!
74
4
 
55
 
! Отговори
Антигербер преди 6 години
От маллоумни калинки какво друго да очакваш освен отчайваща простотия и кретеноидски, укази, декрети и постановления.Защото едно е наглия маннгалл дето ти пръска прозорците с пикливата си течност против желанието ти, съвсем различно е пенсионерът с вестниците който те пита дали искаш. Но за гробаджиите всичко е едно и въпросът се решава по *** със забрана на всичко. Мръсни кретенни.
73
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не виждам нещо да са направили, защото всичките тези неща си ги има по законите малко или много. За алкохола по публични места е също така. Но ако искате да пиете някоя друга БИРА в парка - пак можете. Просто бирата по закон не се води алкохол. За продажба на бира не се иска лиценз за продажба на алкохол - следователно тя не е. Това е оттам, че по разни будки и сергийки, където продават САМО кафета, сокове и т.н. + бира - не им искат лиценз. За да им дадат, трябва да имат тоалетна задължително.
72
11
 
44
 
! Отговори
\m/ преди 6 години
Никой не може да ме спре да си нося "пищовче" в джоба и да си пия където и колко си поискам!
71
6
 
45
 
! Отговори
Ангела Лицемеркел преди 6 години
Поредните ***, необмислени фатмашко-гербаджийкси дивотии.
70
0
 
68
 
! Отговори
д-р Автор преди 6 години
Че то и сега е забранено да се *** след 22 часа! Данка откри топлата вода пак...
69
0
 
63
 
! Отговори
Ели преди 6 години
А забрана за шумните мотористи? Или тях ще продължаваме да ги търпим?
68
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ех, жалко, че и нашата кметица не направи такава наредба. Тука до нас всяка седмица някви ypyнгели си правят заря насред гората по тъмно.
67
5
 
39
 
! Отговори
Ънкъл Скрудж преди 6 години
Е , най на края нещо разумно от кака Фандъкова
66
1
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бра'о, след още 30 години развитие, ще стигнем положението от преди "демократичните промени".
65
19
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да разбирам ли, че в София вече няма да има заря по случай 3ти март и Нова година?! Голяма работа направихте, няма що. Очаквам глоби и за къпане или пускане на водата в тоалетната или миене на чиниите след 22ч. Защото все пак хората спят, нали? Мдааа. В тази държава нещата отиват от лошо към по-лошо, а дежурните пудели тук веднага се включват как живота им бил съсипан от пиратка в 11. А бездомните кучета дето организират концерт около 3ч сутринта не будат никой, нали?
64
1
 
45
 
! Отговори
Кирил преди 6 години
Разбирам ги уличните артисти, и те са хора и трябва да ядат, обаче лятно време не можеш да ходиш спокойно в центъра. На всяка крачка нещо се случва, шум, тълпи, и т.н. Лятото отивам във Варна, и гледам софийските артисти там, в командировка. :)Трябва регламент
63
19
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От години ходя в Ню Йорк. Събота или Неделя ходим по Централ парк. Има толкова хора по тревата, хапват и почиват, един няма да пие бира или алкохол, също и да пуши. Приятно, тихо, атмосфера на добронамереност и разбирателство. Нито едно куче!!!!! Забранено е, край! Никой не оставя ***. Стотици семейства си почиват. Ако това е възможно у нас, представяте ли си какво ще е!!! Ето защо, глоби на всеки мъкнещ пластмасови бутилки с бира, хвърлящ *** или вдигащ шум. Ако няма пари ще чисто парка
62
1
 
49
 
! Отговори
еди кой си преди 6 години
Само в София ли живеят хора? Подобни мерки трябва да се вземат на всякъде и да се следи за спазването на реда с цялата тежест на закона
61
3
 
41
 
! Отговори
Стамат от Карнобат преди 6 години
Край - само е некоа жена, дека скоро не е виждала мъжки ласки! Тя и мойта е такава кога й се разкряка жaбaта... Нема да правиш това, нема онова...
60
1
 
42
 
! Отговори
доклад преди 6 години
СОС се превърна в корумпирана структура за разпространение на фашизъм и рестрикции към хората,структурата става опасна за националната сигурност!
59
3
 
52
 
! Отговори
Край преди 6 години
За съжаление нищо от написаното в наредби Фандъкова не смята да налага в обществото. И сега има глоба от 200 лв. за паркиране на тротоар - а всички коли са по тротоарите. И за кучета без повод има глоба ама... Фандъкова не иска да налага ред - това става с глоби и наказания Фандъкова иска да я избирате за да прави метро и улици - това става с рушвети.
58
13
 
58
 
! Отговори
Край преди 6 години
Гледката на тинейджъри надигащи найлонови шишета бири по парковете е грозна и пиенето на алкохол по улиците трябва да е забранено. Също и за квартални безработници дето вечер къркат пред блока. Да си къркат дома или в кръчма.
57
4
 
59
 
! Отговори
Стамат от Карнобат преди 6 години
Ама я го измислих бе!Бирата не е алкохол, оти нема бандерол!!!Начи, че си лочим бира и те това е...Ай наздраве!