Предизвикателството да вървиш по тротора на ул. "Хемус"

Кратер до кратера или "Лунен пейзаж" е столичната улица
9 окт 2017 08:50, Петя Славова
33

Жителите на столичния квартал "Гео Милев" описват тротоара на улица "Хемус" като "Лунен пейзаж", тъй като нито уличката, нито пешеходната зона са ремонтирани от десетилетия. Преминаването по тях, разказват още живущите, си е цяло предизвикателство, особено за майките с бебешки колички, тъй като са принудени да използват физическа сила, за да стигнат до близката детска площадка, съобщава Bulgaria ON AIR.

По-старите жители на квартала не си спомнят улицата така, както е сега. Красивата някога алея днес изглежда по-скоро като изоставен строеж, а всеки ден оттам минават стотици жители на квартала на път към дома си.

Добре оборудваната детска площадка кара майките от района да я посещават, въпреки, че трудно се придвижват по пътя. За по-възрастните е по-лесно, тъй като вече са научили терена наизуст и знаят откъде да минават, за да избегнат дупките и неравностите.

Оказва се, че в случая има два проблема – тротоарът не се води междублоково, а околоблоково пространство, а улицата в съседство не е улица по смисъла на думата, тъй като е записана като алея. Така пътят и тротоарът не попадат в приоритетите на общината. Проблемът вече е описан, поне на хартия, а от местната администрация обещаха да не го подминават.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
7
 
! Отговори
Бандит преди 6 години
Смятай при една поледица какво става
5
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да си купят бебешки колички 4х4 ;)
4
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е положението в цяла София. Живея в младост и за да стигна до детската градина си е екстремни преживяване. По разбититр тротоари не мога да мина понеже са заети от паркирали автомобили, а пък по улицата се разминавам с бясно прелитащи автомобили и тежка строителна техника.
3
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ние асфалт не ядем. Така си е прекрасно!
2
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако си бяха комунистите да ни управляват сега цялата държава щеше да е лунен пейзаж.
1
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко хора живеят там - 5-10 хил. и седят и плачат като вдовица за.....Ако се хванат за един следобед ще пренаредят плочките, ама какво единство да чакаш от хора, които като отидеш да събираш 5 лв за стълбище се крият и не ти отварят вратата.Заслужаваме си живота който живеем.