Предизвикателството да вървиш по тротора на ул. "Хемус"

Кратер до кратера или "Лунен пейзаж" е столичната улица
9 окт 2017 08:50, Петя Славова
33

Жителите на столичния квартал "Гео Милев" описват тротоара на улица "Хемус" като "Лунен пейзаж", тъй като нито уличката, нито пешеходната зона са ремонтирани от десетилетия. Преминаването по тях, разказват още живущите, си е цяло предизвикателство, особено за майките с бебешки колички, тъй като са принудени да използват физическа сила, за да стигнат до близката детска площадка, съобщава Bulgaria ON AIR.

По-старите жители на квартала не си спомнят улицата така, както е сега. Красивата някога алея днес изглежда по-скоро като изоставен строеж, а всеки ден оттам минават стотици жители на квартала на път към дома си.

Добре оборудваната детска площадка кара майките от района да я посещават, въпреки, че трудно се придвижват по пътя. За по-възрастните е по-лесно, тъй като вече са научили терена наизуст и знаят откъде да минават, за да избегнат дупките и неравностите.

Оказва се, че в случая има два проблема – тротоарът не се води междублоково, а околоблоково пространство, а улицата в съседство не е улица по смисъла на думата, тъй като е записана като алея. Така пътят и тротоарът не попадат в приоритетите на общината. Проблемът вече е описан, поне на хартия, а от местната администрация обещаха да не го подминават.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
Леля преди 6 години
Столична община = тотална шуробаджанащина.
25
0
 
2
 
! Отговори
Тангра преди 6 години
Е тва прасе оставя 2000 човека без МОСТ .Минете да видите пешеходния мост на 15-ти блок във Слатина (Слатинска Река) От след тегавата зима едния парапет беше видимо полегнал на една страна.Колко ли хора сме звъняли - сега вече видимо моста е усукан .Преди години много повече блокове бяха без мост (моста при 5-ти блок) за 2-3 години май.Колко ли време ще отнеме сега....
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тук става въпрос за края на "Хемус". Там може и да прилича на "алея", но началото си е улица с ранг на шосе, по което минават хиляди коли на ден. Там тротоарите са в безобразно състояние, особено срещу детска градина "Мечо Пух", където ежедневно паркират десетки коли. Същото е и с пряката ул. Разлъка. Така са разбити тротоарите, че минаването по тях е опасно за здравето, грешна стъпка и белята е станала. В репортажа са общи лафове, общината изобщо не се интересува от тази част на " Гео Милев"
23
0
 
6
 
! Отговори
Сандъкова преди 6 години
а то в софия някъде имало тротоар... виждам място за вело алея, само да видя проект за 15-25 милиона евро и ще го боядисаме!
22
0
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
До 21Асфалта се рони , защото е некачествен , драги ! Проблемът с плочките е, че се правят от нискокачествен цимент , който поръсен зимата със сол се скапва тотално!
21
0
 
5
 
! Отговори
Бойко Велики преди 6 години
Какво сте се размрънкали пък вие? Всичко ви оправих аз, с лопатата и гумени ръкавици от левчето дойдох и лично оправих всичко. Само мрънкате, затова не сте със заплати и стандарт като западняците. Нищо му няма на тротоара, лично съм го проверил, щом ви казвам всичко е наред.
20
1
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Аз съм 19. Този , който не се е съгласил с това, което казвам и слага минуси е пълен к-р-етен , за да му харесват разбитите тротоари !
19
1
 
7
 
! Отговори
допълнение от 21 преди 6 години
Причина за лошото състояние , е че масово се паркира на тротоарите. Пример-на улица Гео Милев, съвсем наблизо до улица Хемус, преди няколко години направиха основен ремонт-всичко беше цялостно ремонтирано-вклч нови тротоари. Местните почнаха да си паркират таралясниците по плочките, и тротоарът е разбит. Говорим за унищожен нов тротоар. Разходете се -от 31 СУЧЕМ, нагоре до пощата, нагоре до пресечката с Коперник-и вижте колко много паркирани коли има на сравнително новия тротоар на улица Гео М
18
0
 
6
 
! Отговори
до 19 преди 6 години
Асфалтирането на тротоари е хипер-мега селяния. В Европа тротоарите са предимно с плочки, асфалт има в бедни райони. Асфалтът не е решение-на 5-тата година почва да се рони. Пример-виж в София на бул Шипченски проход тротоарите около(не пред, а около!)1-во РПУ-те са асфалтирани, и се ронят, и се върви безумно трудно. Асфалтираните тротоари по цариградско шосе на втората година почнаха да се напукват. Плочки, никакъв асфалт по тротоарите. За да са здрави тротоарите-НЕ ПАРКИРАЙТЕ НА ТРОТОАР!
17
0
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Може ли от красноселската община да отговорят защо на някои улици в Борово набиха колчета на разядени и разбити тротоари ! Ако се реши тротоара да се ремонтира след време , няма как да стане без да се изкъртят колчетата и после пак да се набият нови! За чия сметка ще е тая кретения ?!?
16
2
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Най-ужасно и трагично ( по-лошо и от улиците) е състоянието на софийските тротоари !! В никакъв случай това не може да са тротоари на европейски столичен град !!Трагедия ! Добре , че им увряха главите на управниците , та вече слагат асфалтови тротоари , както е в Европа , а не разни измислени ,,майстори,, да редят некачествени плочки , които веднага се разхлопват и изронват !!
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Откъде точно е репортажът. Може ли карта, или поне , коя е близка пресечна улица. Познавам улица Хемус, троарите са в лошо състояние-факт, но не се сещам, къде има подобни стълби за изкачване.
14
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 1 Ако искат да рискуват да ги глобят за самоуправство - да.
13
0
 
7
 
! Отговори
Инж. Андреев преди 6 години
Поне иам тротоар - проверете в кв. Витоша как е :D
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
taka e kogato sme SWISS na Balkanite...xaxaxa!!!dupka do dupka
11
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То половин София е така, не само това междублоково, а и по доста от улиците...
10
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Навсякъде в София тротоарите са разбити, вкл. и в центъра на София, където са синя и зелена зона. Например пред грандхотел Балкан или по всички малки улички в центъра, както и в цяла София. Специално наблягам на Центъра, защото там колите не са на тротоарите заради антипаркинг колчетата, но въпреки това тротоарите са разбити. Минете по ул. Симеон между 11 август и Дунав да видите какво значи разбити тротоари.
9
2
 
8
 
! Отговори
Кривондел преди 6 години
Само дето снимките не са от Хемус, а от малката уличка на гърба на блока, който е на Хемус. Плочките са част от околоблоковото пространство, което съкооператорите десетилетия не са намерили време да оправят.
8
0
 
7
 
! Отговори
Обущар преди 6 години
Недейте рева, ще ми съсипите бизнеса.
7
0
 
10
 
! Отговори
Младост преди 6 години
То да беше само Редута. Кметицата да се разходи с детска количка по кварталите да я видим. Младост 2 е под всякаква също.