Още за пешеходците: Фандъкова маха колите около "Св. Неделя"

Кметицата търси цялостно решение за пешеходна зона в центъра
10 окт 2017 14:05,
21
Още за пешеходците: Фандъкова маха колите около "Св. Неделя"
Снимка: архив "Булфото"

Пространството около църквата "Света Неделя" в столицата да бъде освободено от автомобили и да се превърне в изцяло пешеходна зона.

Това предлага кметът на София Йорданка Фандъкова.

Още по темата

Предложението й идва преди общественото обсъждане на бъдещето н аплощада и след решение на СОС пешеходната зона по бул. "Витоша” да бъде удължена до Съдебната палата.

Фандъкова смята, че премахването на колите около църквата трябва да е прекрасен проект в най-знаковото място на София.

"Инвестирахме и средства, и време, и усилия да премахнем грозния паркинг, да направим проучвания за богатото културно-историческо наследство, което се намира там още от римския период и всичко това да може да бъде вплетено в пешеходна зона, в  модерно градско пространство с възможност да се виждат и останките от древна Сердика“, каза кметът, цитирана от "Дарик“.

Фандъкова очаква да се обсъди всичко това с акцент върху църквата "Света Неделя" и в съчетаването на пространството около нея с пешеходната зона на бул. "Витоша" и с Ларгото.

Така  ще може да се направи цялостно решение за пешеходна зона в центъра на града, смята кметът. Такива били и съветите на експертите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А кога от тротоарите ***, самоковска грацио? В цяла София трябва да можеш да летиш ако си пешеходец, щото тротоарите са или паркинги, или кръчми, или сергии. *** пред шератон да не се изложим пред чужденците
17
0
 
4
 
! Отговори
Данъкоплатците преди 6 години
Махат колите !!!! А плочките около Света Неделя изпочупени от паркиращите ПЛАТЕНО коли пак ние ще ги плащаме а не концесионера !!!! Взе да ми писва!!!!!!
16
3
 
6
 
! Отговори
Etien преди 6 години
Започва да ми прави впечатление, не това че има много автомобили в София. Това че проблема идва от тези които ходят на работа с автомобилите си като паркират из малките улици, тротоари, градинки и т.н. Вечерно време що годе нещата се нормализират и може да се прибереш като човек. Днес за пореден работен ден в района на Джеймс Баучер въртях 1 час за да си стигна до гаража. ***!
15
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама да слезе и тя да се придвижва пеш, а не да я карат S класата и да си спира където сика, защото не могат да я дигнат.
14
1
 
18
 
! Отговори
Не само... преди 6 години
Не само, притежавам подземен гараж на "Феликс Каниц" Крива река до Пирогов, не стига че облекчавам паркирането в С-я, плащам данъци на СО. Ами редовно собствениците на гаражи не можем да ползваме гарижите си, защото клиенти на офисите паркират на рампата на гаражите ни.Докога?! Променете ЗУТ, разрешение за антипаркинг устройство да се иска само от собствениците на гаражи. Писна ми от наглеци, които пречат да ползваме частната си собственост.Законът не ни защитава!Скандално, стига вече!!
13
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да бе ,още малко и швепс !!!!Дебелогъзите съдии и адвокати как ще стигнат до съдебната палата ?!?!?Пеша?!?!Абсурд .
12
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЕРБ е партия на селяните автоталибаните, превзели София и от години водят война срещу пешеходците.Така че не и вярвам на селската Даскаличка.
11
1
 
7
 
! Отговори
Дзъ преди 6 години
Ф е н д и ама в кръг ли ще се въртим там?
10
0
 
23
 
! Отговори
Иван Пешев преди 6 години
Да дадат личен пример и да си махнат колите от Московска както и привилегии за паркиране - нахалници. Като правиха синята зона първатаи м работа беше да си уредят привилегиите.
9
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като махне всички дръгели и барутници от София тогава да се хвали. 90% от мепесетата са на 15+ години и ги карат всякакви коплексирани бедняци. Само хората със висок стандарт трябва да имат мепесе, останалите да ходят с градският транспорт и пеша.
8
7
 
15
 
! Отговори
Joko преди 6 години
Стига с тази се_лянка Франдъкова. Тя щяла да решава . . . Ба си докъде стигнахме...
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
FANDAKOVA ISKA,NASTOYAVA I RESHAVA --UDALGAVANE NA PESHEHODNATA ZONA.AMI DA FIRMITE NA GERB SHTE PRILAPAT MILIONITE ZA UG KACESTVENA REKONSTRUKZIA.
6
4
 
14
 
! Отговори
софиянец преди 6 години
Прекрасно е да се освободи тази зона, но прочетете добре - търси се решение. Само се изцепва кметицата. Няма определен терен за автобусен паркинг, няма идея за друг автомобилен паркинг, например подземен. Само PR и добри пожелания .... както обикновено.
5
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво! Дайте напълно да спрем автомобилите! Ама някой замисли ли се, че метрото и сега е препълнено целодневно, градският транспорт е мизерен, а проблемът с колите не се решава със зелена, синя и пембена зона, а с паркинги и контрол.Бус - лентата е другата недомислица - нека да я има, обаче не да е за сметка на съществуващите ленти, а да е допълнителна, след разширяване на съответния булевард.Намалете и местата за инвалиди-на тях спират само скъпи коли с фалшив ТЕЛК.Махнете и колите на трупчета!
4
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кога най-после парковете ще бъдат забранени за МПС-та???
3
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 2Те заради това и разширяват, та да има де да се молят камиларите.
2
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само да ви открехна, че докато там е и джамията, с "бежанците" и ромите-гейове, тази пешеходна зона е обречена на провал и ще навреди на облика на града.
1
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
A пред стадиона кога? Все пак е част от Борисовата градина! Вчера само вътрешният кръг от коли се състоеше от три колони!